Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 15

Nerami Eurolygos žvaigždė: ryškėja Mike'o Jameso suspendavimo aplinkybės

„Laikinai suspenduotas“, – „Monaco“ lakoniškas pranešimas nuaidėjo antradienį, kai vienas geriausių šio sezono Eurolygos klubų pranešė apie savo lyderio Mike'o Jameso nušalinimą nuo komandos. Kas įvyko, kad Monako ekipa ėmėsi sankcijų savo geriausiam žaidėjui?

Regis, viskas klostėsi neprastai „Monaco“ komandai, kuriai šį sezoną atstovauja ir Lietuvos krepšininkas Donatas Motiejūnas.

18 pergalių ir 10 nesėkmių šį sezoną Eurolygoje patyręs klubas dalinasi 3–4 pozicijas su „Barcelona“ ir grumiasi dėl aukščiausių vietų turnyre, kurio reguliarusis sezonas baigsis lygiai po mėnesio.

Tačiau Mike'as Jamesas dabar suspenduotas, nors laikomas ryškiausia komandos žvaigžde ir geriausiai apmokamu žaidėju.

„Monaco“ klubas paskelbė, kad 32 metų amerikietis pažeidė komandos vidaus taisykles ir buvo nušalintas nuo komandos pasirengimo 29-ajam Eurolygos turui, per kurį „Monaco“ namie priims Bolonijos „Virtus“.

„Monaco“ ir M.Jamesas nepateikė daugiau komentarų, bet Prancūzijos dienraštis „L'Equipe“ praskleidė Kunigaikštystės klubo užkulisių šydą.

Anot „L'Equipe“, konfliktas su komandos draugais per treniruotes buvo minimas vienų šaltinių, bet paneigtas kitų.

Realiausia priežastimi Prancūzijos populiarusis dienraštis įvardina praėjusio trečiadienio įvykius.

Scanpix/Mourad ALLILI/SIPA nuotr./Mike'as Jamesas
Scanpix/Mourad ALLILI/SIPA nuotr./Mike'as Jamesas

Tada „Monaco“ savo aikštėje 84:70 nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, kuriam atstovauja ir buvęs Monako komandos puolėjas Dwayne'as Baconas.

Du draugai baigė rungtynes su panašiais rodikliais (M.Jamesas pelnė 11 taškų, D.Baconas – 10) ir pratęsė vakarą drauge.

Anot kelių „L'Equipe“ šaltinių, komandų lyderiai taip paniro į naktinį Monako gyvenimą, kad D.Baconui buvo sunku laiku grįžti į sportinį ritmą.

„Panathinaikos“ kelionė atgal buvo numatyta vėliau per dvigubą Eurolygos savaitę, tad buvo rengiama rytinė treniruotė, o D.Baconas sunegalavo jai įpusėjus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./D.Baconas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./D.Baconas

D.Baconas jau nebuvo registruotas penktadienio mačui Atėnuose su „Crvena zvezda“, kai Marius Grigonis gavo daugiau žaidimo laiko ir padėjo Graikijos komandai laimėti rungtynes.

M.Jamesas irgi nepasirodė per penktadienio rungtynes su „Baskonia“, o paskui ir Prancūzijos lygos mače savaitgalį.

Nors buvo skelbiama apie jo piršto traumą, „L'Equipe“ mano, kad tai nebuvo esminė priežastis.

Nors M.Jamesas uždirba net 2 mln. eurų per sezoną ir yra komandos lyderis (16,8 taško ir 4,7 rezultatyvaus perdavimo), klubas nusprendė nubausti 185 cm ūgio talentingą, bet aikštingo charakterio gynėją.

Manoma, kad suspendavimą gali papildyti ir piniginė bauda, o jo pasirodymo tikimybė rungtynėse Monake su „Virtus“ šią savaitę yra menka.

M.Jamesas ir anksčiau per karjerą garsėjo konfliktais kitose Eurolygos komandose, nors „Monaco“ treneris Saša Obradovičius ir labai stengėsi susikurti gerus santykius su komandos lyderiu.

Vis dėlto, „L'Equipe“ teigimu, santykiai atšalo per pastarąsias savaites.

Per Barselonoje patirtą pralaimėjimą (70:80) M.Jamesas visų akivaizdoje užsipuolė žodžiais Serbijos trenerį.

Prieš tai per Prancūzijos taurės varžybas M.Jamesas buvo nubaustas dviem techninėmis pražangomis, o „Monaco“ patyrė šokiruojantį pralaimėjimą „Bourg“ ekipai turnyro ketvirtfinalyje 92:102.

Imago / Scanpix nuotr./Saša Obradovičius
Imago / Scanpix nuotr./Saša Obradovičius

Su M.Jamesu bendrą kalbą sunkiai rado ir kiti treneriai – Ettore Messina nepanoro jo pasilikti Milane, po konflikto su Dimitriu Itoudžiu amerikietis paliko Maskvos CSKA, o „Monaco“ klube būta nesutarimų su Zvezdanu Mitrovičiumi, kurio paslaugų atsisakyta praėjusį sezoną.

Po Vitorijoje be komandos lyderio pasiektos pergalės S.Obradovičius pabrėžė: „Tai pergalė, kurią, kaip ir daugumą mūsų laimėtų rungtynių Eurolygoje, pasiekėme, nes žaidėme vienas dėl kito, gerai dalinomės kamuoliu. Laimėjo komanda. Komanda tai padarė. Svarbu kiekvienam prisidėti, net kai kažko nėra.“

Regis, tai buvo žinutė M.Jamesui, likusiam Monake.

Bet ar Serbijos treneris ir visa „Monaco“ komanda pasiryš keliauti per Eurolygą be savo superžvaigždės? Pasiekti Eurolygos viršūnę būtų sunku, tad kol kas šis klausimas lieka be atsakymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius