Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nesusitaikė su pralaimėjimu: „Maccabi“ treneris pažėrė kritikos teisėjams

Tel Avivo „Maccabi“ žaidėjai nepasinaudojo galimybe po dešimtmečio pauzės sugrįžti į Eurolygos finalo ketvertą, o apmaudą liejęs ekipos treneris Odedas Kattashas pažėrė kritikos ir teisėjams.
Odedas Kattashas
Odedas Kattashas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Tel Avivo klubas ketvirtajame kėlinyje paleido į priekį Atėnų „Panathinaikos“ ir nusileido graikų komandai 72:81, pralaimėdamas ketvirtfinalio seriją 2-3.

„Maccabi“ serijoje dukart pirmavo (1-0 ir 2-1), bet neatsilaikė prieš gerokai aukščiau reguliariajame sezone finišavusius varžovus. Izraelio komanda beveik visos serijos metu neturėjo ir naudingiausio savo krepšininko Wade'o Baldwino.

„Noriu pradėti pasakydamas, kad labai didžiuojuosi savo žaidėjais, – po paskutinėmis tapusių rungtynių kalbėjo O.Kattashas. – Man ši žaidėjų grupė yra tikri čempionai, nors ir nepatekome į finalo ketvertą.“

Tuomet jis prabilo apie arbitrų darbą.

„Žinojome, kad nebus lengva, bet buvo ir kitų dalykų už krepšinio. Norėčiau, kad šią seriją būtų nulėmę žadėjai. Visos serijos metu nekalbėjome apie teisėjus, nors oponentai tai darė. Galbūt reikėjo ir mums, – nusivylęs bėrė žodžius antrą sezoną „Maccabi“ treniruojantis Izraelio specialistas. – Jei atimtume Lorenzo Browno paskutinius keturis baudų metimus, pagal juos nusileidome 6:35. Gal tai sutapimas, bet tai – beprotiškas skirtumas. Tai verčia mane jausti gailestį savo žaidėjams, kurie nusipelnė geriau.“

Jis netiesiogiai metė akmenį į „Panathinaikos“ narių, garsiai kritikavusių Eurolygą ir jos arbitrus, pusę.

„Mūsų klubas, žaidėjai ir treneriai visos serijos metu labiau gerbėme krepšinį ir Eurolygą nei kai kurie šiandien aikštėje buvę žmonės. Čia ir sustosiu“, – užbaigė „Maccabi“ treneris.

„Scanpix“/AP nuotr./Marius Grigonis prieš Bonzie Colsoną
„Scanpix“/AP nuotr./Marius Grigonis prieš Bonzie Colsoną

Paklaustas, ką norėtų pakeisti šioje serijoje, jis iškart prisiminė lyderio traumą.

„Melsčiau Dievo, kad Wade'as Baldwinas nebūtų traumuotas. Nesupraskite klaidingai, didžiuojuosi žaidėjais. Kovėmės ir turėjome šansą net ir be Wade'o, kuris yra vienas geriausių žaidėjų“, – sakė treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius