Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Neverti Eurolygos ketvirtfinalio: M.Grigonio problema ir brangios „Žalgirio“ klaidos

Rokas Jokubaitis vieną po kito prametė du metimus, o sulig jais nuplaukė ne tik pergalė prieš „Maccabi“, bet ir nors kiek realūs šansai pakovoti dėl patekimo į Eurolygos atkrintamąsias rungtynes. Bet „Žalgiris“ ketvirtadienio vakarą ir neparodė esąs to vertas. Vaikiškos klaidos žingsniuojant ir prasti sprendimai savo aikštės pusėje tapo ta nekalta rungtynių dalimi, už kurią kauniečiams teko sumokėti brangiai. „Žalgiriui“ antrą kartą šiame sezone teko pripažinti Tel Avivo „Maccabi“ pranašumą – 81:88.

Dar rusenant kiečiausių sirgalių bei pačių žaidėjų viltims dėl Eurolygos ketvirtfinalio, „Žalgiris“ nebeturėjo vietos klysti. Garsiai kalbėta, kad vienintelis kelias pasiekti tikslą yra laimėti visas ketverias likusias rungtynes. Bet kauniečiai suklydo jau ties pirmuoju barjeru. Pirmajame ture skaudžiai pamokę žaliai baltus Tel Avive, „Maccabi“ ir vėl rado pergalės receptą. O jų šiame Izraelio klubo sezone ne tiek ir daug. Pažiūrėkime, ko pritrūko „Žalgiriui“ ir kas tapo svečių raktais į pergalę.

Vaikiškos klaidos

Kaip tokios reikšmės rungtynėms „Žalgiris“ padarė pernelyg daug vaikiškų klaidų, kurių daugumos tikrai buvo galima išvengti. Tuo labiau sunku pasakyti, ar tai per didelio atsipalaidavimo žaidime, ar per didelio spaudimo pasekmė. Bet rezultatyvumu pasižymėjusiame mače tokios klaidos galėjo padėti pelnyti daug daugiau taškų.

Mariui Grigoniui, visų nuostabai, net tris kartus buvo užfiksuoti žingsniai vos pradėjus driblingą. Ir visus tris kartus teisėjai buvo visiškai teisūs, kadangi Marius, prieš sprogstant iš vietos, padaro mini žingsnį arba pašoka vietoje ir atkelia atraminę koją, norėdamas įgauti daugiau jėgos. Ironiška, kad lietuvis tą darė praktiškai viso sezono metu ir panašių bausmių pavykdavo išvengti, o itin svarbiame ketvirtadienio mače teisėjai pagaliau nusprendė tai įvertinti kaip nelegalų veiksmą. Atrodo, kad ne tik besivaržiusios ekipos padarė skautingą prieš rungtynes.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marius Grigonis

Kitas nuostabą sukėlęs dalykas buvo kauniečių gynėjų sprendimai perdavimus atlikti pašokus į orą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius