Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 25

Nokautuojančią gynybą prancūzams parodęs „Žalgiris“ kyla Eurolygoje

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai pakilo į Eurolygos rikiuotės devintąją vietą, kai kieta gynyba užsitarnavo antrąją pergalę turnyre – 70:56 (14:20, 19:8, 22:17, 15:11) namie prieš Vilerbano ASVEL.

Tai nebuvo pačios gražiausios rungtynės, bet keturi dviženkles taškų sumas pelnę žaidėjai puolime ir atkakli gynyba leido Kauno „Žalgiriui“ pasiekti antrąją pergalę Eurolygoje.

Zachas LeDay pelnė 13 taškų, Thomas Walkupas 12, Marius Grigonis 11, Artūras Milaknis 10, o visa „Žalgirio“ komanda nusipelnė pagarbos dėl pastangų gynyboje.

Tai darbinė pergalė, kuri leido Kauno komandai užkopti į Eurolygos vidurį rikiuotėje - kitą mačą trečiadienį su Sankt Peterburgo "Zenit" Lietuvos čempionai pasitiks būdami devintoje Eurolygos vietoje.

Penktadienį žalgiriečiai žemiau savęs nustūmė Vilerbano klubą, kuris taip pat turi 2 pergales ir 2 pralaimėjimus.

„Žalgiris“ perlaužė rungtynes įspūdinga atkarpa antrajame kėlinyje, kai net A.Milaknis pabėgęs į greitą puolimą įkrovė į krepšį, pakėlęs visus žiūrovus ant kojų.

VIDEO: „Karštom pėdom“: plieniniai „Žalgirio“ gniaužtai, audringi fanai ir Milo šou

Kauno klubui reikėjo tokio pabėgimo, kurį lėmė ir gera gynyba, nes ASVEL tvirčiau pradėjo rungtynes – „Žalgiris“ buvo atsilikęs 7:14.

Klampiose rungtynėse dominavo gynyba ir šįkart joje geresni buvo Lietuvos čempionai, suvaržę ASVEL taiklumą iki 39 proc. dvitaškių ir 26 proc. tritaškių.

Tai buvo dovana 24-ąjį gimtadienį penktadienį mininčiam Jockui Landale'ui ir įsimintina diena jaunajam Kerrui Kriisai – dėl Alexo Perezo ir Roko Jokubaičio traumų iš „Žalgirio“ dublerių pervestas estas debiutavo Eurolygoje ir mačo pabaigoje pelnė pirmąjį savo tašką turnyre.

Kviečiame sekti „Žalgirio“–ASVEL svarbiausius momentus mūsų portale, o prieš mačą, per pertrauką ir po rungtynių savo įžvalgas 15min feisbuko kanale pateiks 15min video laida „Karštomis pėdomis“.

„Žalgiriui“ taškų pelnė: Z.LeDay 13 (8 atk. kam., 5 klaidos), Th.Walkupas 12 (6 atk. kam., 4 rez. perd.), M.Grigonis 11 (3/4 trit.), A.Milaknis 10, J.Landale'as 6, E.Ulanovas ir P.Jankūnas po 5, L.Lekavičius 4, N.Hayesas 3, K.Kriisa 1 (M.Gebenas, K.Lukošiūnas).

ASVEL: T.Jekiri 10 (10 atk. kam.), A.Noua 8, A.Diot, E.Jacksonas, Ch.Kahudi po 7, D.Lighty ir R.Lomazas po 6, L.Jean-Charlesas 4, J.Tayloras 1.

VIDEO: Pamatykite: nuostabioje fanų atmosferoje A.Milaknio dėjimas ir „Žalgrio“ triuškinanti pergalė
VIDEO: Šarūnas Jasikevičius spaudos konferencijoje džiaugėsi jauniausio žaidėjo pirmuoju tašku Eurolygoje
VIDEO: Z.LeDay pratrūko juoktis paklaustas apie A.Milaknio dėjimą
VIDEO: M.Grigonis neatskleidė, ką Šaras taip ilgai kalbėjo rūbinėje
VIDEO: A.Milaknis juokavo apie jo ir P.Jankūno pasiliktus kozirius
VIDEO: Marius Grigonis po pergalės: „Vienu metu atrodo įkritom į pelkę“
VIDEO: Edgaras Ulanovas apie Artūro Milaknio dėjimą: „Tikiuosi ne paskutinis“
„Žalgiris“ STATISTIKA ASVEL
16/29 (55 proc.) Dvitaškių pataikymas 15/38 (39 proc.)
8/19 (42 proc.) Tritaškių pataikymas 6/23 (21 proc.)
14/16 (78 proc.) Baudų metimų pataikymas 8/12 (67 proc.)
31 Atkovoti kamuoliai 27
12 Rezultatyvūs perdavimai 15
2 Perimti kamuoliai 7
3 Blokuoti metimai 5
14 Klaidos 8
22 Pražangų skaičius 23

Ketvirtasis kėlinys

40 min. Antroji pergalė! 70:56

39 min. K.Kriisa pelnė baudos metimu savo pirmąjį tašką per karjerą Eurolygoje. Sveikiname, Estija!

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kerr Kriisa
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Kerr Kriisa

38 min. E.Ulanovas įskraidino tritaškį, o Š.Jasikevičius jau leidžią jaunuosius žaidėjus – estą Kerrą Kriisą ir Karolį Lukošiūną. Pergalė ateina. 66:47.

37 min. Sunkiai, sunkiai, bet judame! Th.Walkupas pataikė dvitaškį, pirmuosius taškus pelnė N.Hayesas. 61:47.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Thomas Walkup
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Thomas Walkup

35 min. Praėjus beveik penkioms minutėms E.Ulanovas dvitaškiu pelnė pirmuosius taškus per kėlinį šeimininkams – 57:47.

34 min. Jei dzūkų ugniagesiai taip gesintų liepsnas, kaip abi komandos puola ketvirtajame kėlinyje, tai iš Alytaus nedaug būtų likę. 0:2 per keturias minutes. Ir vis dar 55:47.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Šarūnas Jasikevičius mirties žvilgsniu nužiūri Luką Lekavičių, kurį ką tik pasodino ant suolo. Treneris pasigedo solidesnio lietuvio vadovavimo žaidimui. Kamuolys su juo aikštėje krutėjo kaip karšta bulvė. Galbūt Grigonio ir Walkupo duetas stabilizuos situaciją varžovų aikštės pusėje. „Žalgiris“ kiek įstrigo ketvirtojo kėlinio pradžioje.

32 min. Th.Walkupas susitrenkė kelį, bet sukandęs dantis tęsia kovą. Jo reikia Kauno komandai, nes Prancūzijos čempionai net neketina kelti baltos vėliavos – 55:47.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Ne pats linksmiausias Jocko Landale'o gimtadienis. Australas atrodo kaip ne savas tiek puolime, tiek gynyboje. Šaras negaili legionieriui priekaištų. Dar ne laikas sveikinimams.

31 min. M.Grigonis keikia save, sėdęs ant suolo – jis surinko ketvirtą pražangą ir turi atvėsti.

Trečiasis kėlinys

30 min. ASVEL atgijo kėlinio pabaigoje, bet prancūzų spurtą atšaldė A.Milaknis, pykštelėjęs tritaškį prieš pat kėlinio sireną – 55:45.

29 min. Šįvakar 24-ąjį gimtadienį minintis J.Landale'as pelnė 4 taškus iš eilės. „Žalgiris“ pirmauja 52:40 ir daro viską, kad įteiktų australui dovaną.

27 min. Koks P.Jankūno prasiveržimas! „Žalgirio“ kapitonas perpjovė reidu svečių gynybą kaip senais gerais laikais – 46:32.

26 min. Žalgiriečių tritaškių pataikymas (50 proc.) kol kas geresnis nei dvitaškių (42 proc.).

25 min. Th.Walkupo ranka šįvakar labai karšta – jis pataikė antrą tritaškį ir jau surinko 10 taškų. O „Žalgiris“ priekyje 44:30.

24 min. Z.LeDay po krepšiais jaučiasi tarsi namie – Kauno klubas pirmą kartą įgijo dviženklę persvarą (41:30).

22 min. Th.Walkupo tritaškiu pradėję kėlinį šeimininkai dar pridėjo ir P.Jankūno dvitaškį - 38:30.

Antrasis kėlinys „Žalgiris“ – ASVEL 33:28

Per pirmąją mačo dalį M.Grigonis Kauno klubui pelnė 11 taškų, Z.LeDay – 9, A.Milaknis – 7, Th.Walkupas 4, L.Lekavičius 2.

ASVEL gretose rezultatyviausi Ch.Kahudi ir A.Diot, surinkę po 7 taškus.

20 min. Antrąjį kėlinį uždarė sudėtingas ASVEL įžaidėjo A.Diot dvitaškis – 33:28.

19 min. Zachas LeDay nepataiko, o Vilerbano ekipos aukštaūgio Tonye Jekiri metimas tikslą pasiekia. „Žalgirio“ aukštaūgis pataiko baudą – 33:26.

18 min. Penktąją komandinę baudą užsidirbo ir ASVEL. Milas realizuoja abu baudų metimus – 32:24.

18 min. Pavyzdinė „Žalgirio“ gynyba, svečiai per 8 minutes pelnė 3 taškus – sudėtingas Antoine'o Diot dvitškis bei viena bauda.

17 min. ASVEL toliau dūsta „Žalgirio“ gynyboje. Lukas Lekavičius pelno pirmuosius taškus šiandien – 30:22.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

ASVEL 5 minutes 40 sekundžių medžiojo pirmuosius taškus antrajame kėlinyje. Pagaliau įstūmė sudėtingu metimu prie geros „Žalgirio“ gynybos. Šaras patenkintas ploja komandai. Prieš tai jis lyg fanas net pritūpęs plojo komandai po Grigonio tritaškio. Šarui labai patiko tas spurtas 14:0.

17 min. Prasižengusį M.Grigonį keičia T.Walkupas. Grigonio sąskaitoje jau 11 taškų. Eilinis mačas, kai gynėjas pelno dviženklį taškų skaičių.

16 min. Marius Grigonis! Gynėjas smeigia tritaškį ir didina šeimininkų pranašumą iki 8 taškų, kitoje atakoje Vilerbano krepšininkai pelno pirmuosius taškus antrajame ketvirtyje – 28:22.

16 min. ASVEL vis dar nėra pelniusi taškų antrajame kėlinyje, taškų badas tęsiasi daugiau nei penkias minutes.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Zvezdanas Mitrovičius prašo jau antros minutės pertraukėlės iš eilės. ASVEL negali pelnyti taškų jau 4 minutes ir 22 sekundes. „Žalgiris“ per tą laiką spurtavo 11:0. Šaras pagaliau patenkintas spaudžia kumštį.

15 min. LeDay dvitaškis paženklina žalgiriečių spurtą 11:0. ASVEL treneris prašo paskutinės minutės pertraukėlės, tuo metu Šaras savo kišenėje turi dar vieną – 25:20.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Visi susižvalgė ir tik išsišiepė ant „Žalgirio“ suolo. Taip, Artūras Milaknis atliko DĖJIMĄ!

14 min. Nekasdienis vaizdas! Į greitą ataką nurūkęs Milaknis viena ranka krauna iš viršaus.

13 min. Žalgiriečiai antrajame ketvirtyje demonstruoja solidžią gynybą, svečiai jau pustrečios minutės nesugeba pelnyti taškų.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Skirtumas panaikintas, nors Šaras tikrai nėra toks patenkintas žaidimo detalėmis. Po pirmojo kėlinio pauzės jis dar liko emocingai diskutuoti su M.Gebenu. Po pokalbio treneris paėjęs į šoną piktai mostelėjo kumščiu. „Žalgiriui“ įsiveržus į priekį, po Z.Mitrovičiaus minutės pertraukėlės strategas dar atskirai pasikvietė E.Ulanovą.

12 min. Artūras Milaknis! „Žalgirio“ snaiperis smeigia tritaškį, o šeimininkai ketvirtį pradeda spurtu 7:0 – 21:20. Varžovų treneris Z.Mitrovičius prašo minutės pertraukėlės.

12 min. ASVEL lyderis Edwinas Jacksonas šaudo pro šalį, o T.Walkupas pelno dvitaškį – 18:20. LeDay kitoje aikštėje išrašo varžovui bloką.

11 min. Antrąjį kėlinį Thomasas Walkupas pradeda išprovokuodamas varžovų pražangą bei realizuodamas baudų metimus – 16:20.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Sunkios minutės „Žalgiriui“. Seniai nemačiau Šaro tokio nepatenkinto. Pirmajame kėlinyje matyti daug gynybinio plano klaidų, kaip kad praleidžiant Jacksoną į dešinę pusę, suteikiant erdvę atakuoti Lighty. „Žalgiris“ pasimetęs komandiniuose gynybos veiksmuose, o puolime kamuolio į reikiamus taškus neįveda net ir paprastai tą solidžiai darantis Thomasas Walkupas. Po pirmojo kėlinio sirenos Šaras asmeniškai užsipuola Gebeną, kuris vaikšto aikštėje ne pagal planą. Prieš minutės pertraukėlę treneris atskirai pasistato centrą ir išrašo jam piktą moralą. Klaikus „Žalgirio“ startas.

Pirmasis kėlinys. „Žalgiris“ – ASVEL 14:20

10 min. Zachas LeDay jau trečią kartą baudžiamas bloku. Žalgiriečiai stringa ASVEL gynyboje, kurie rungtyniauja itin kibiai.

9 min. LeDay taiso netaiklų Martino Gebeno metimą. Pirmajame ketvirtyje „Žalgiriui“ taškus pelno tik Grigonis (8) bei LeDay (6). Kitoje pusėje taiklių metimu atsakė ir Edwinas Jacksonas – 14:20.

7 min. „Žalgiris“ pristabdė ASVEL atakas, kurie iš pastarųjų 6 metimų pataikė 1. Vis dėlto ir patys kauniečiai sunkiai randa kelią link varžovų krepšio – LeDay laisvas prametė tritaškį, o Davidas Lighty pataikė – 12:18.

Donatas Urbonas Donatas Urbonas, 15min žurnalistas

Šarūnas Jasikevičius žaibuoja prie šoninės linijos. Jis išrašė moralą visam suolui dėl energijos lygio, kuriuo mačo pradžioje jo vyrai akivaizdžiai nusileido ASVEL. Tada dėl per atlaidžios gynybos prie tritaškio linijos. Aktyvų „Žalgirio“ strategą drausmina teisėjai, prašantys grįžti prie šoninės linijos – o tai treneris vadovauja komandai per metrą nuo jam leistinos zonos.

6 min. Marius Grigonis smeigia tritaškį bei pelno jau 8-ąjį savo tašką – 10:14. Puikiai nugara sužaidęs Z.LeDay deficitą prikirpo iki 2 taškų – 12:14.

5 min. ASVEL fantastiškai atakuoja iš žaidimo, tikslą pasiekė 6 metimai iš 7 – 7:14. „Žalgiris“ prasižengė jau 4 kartus.

5 min. Agresyviai žaidęs Z.LeDay išprovokavo varžovų pražangą bei realizavo baudų metimus. Artūras Milaknis aikštelėje keičia E.Ulanovą – 7:12.

4 min. ASVEL neklysta puolime bei smeigia dar vieną tritaškį. Šarūnas Jasikevičius iš žaidimo išima Nigelą Hayesą, įleidžia Zachą LeDay. Po dar vieno ASVEL dvitaškio Šaras prašo minutės pertraukėlės.

3 min. M.Grigonis prideda tritaškį bei lygina rezultatą, Tonye Jekiri išveda svečius iš Vilerbano į priekį – 5:7.

1 min. „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidarė Marius Grigonis – 2:3.

„Žalgirio“ startinis penketas: Lukas Lekavičius, Marius Grigonis, Edgaras Ulanovas, Nigelas Hayesas, Jockas Landeilas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius