-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 25

Oficialu: „Crvena zvezda“ susigrąžino pergales klubui jau nešusį strategą

Belgrado „Crvena zvezda“ oficialiai tapo pirmąja Eurolygos komanda, pakeitusia vyriausiąjį trenerį 2020-2021 m. sezone. Sašą Obradovičių prie serbų ekipos vairo pakeitė Dejanas Radonjičius.
Dejanas Radonjičius
Dejanas Radonjičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Po trejų metų pertraukos į Belgradą grįžtantis 50 metų juodkalnietis „raudonąją žvaigždę“ jau treniravo 2013-2017 m. ir su ja pasiekė įspūdingų rezultatų.

Kuklų biudžetą Eurolygos mastais turinti Serbijos komanda 2015-2016 m. sezone pateko į turnyro ketvirtfinalį, o 2016-2017 m. sezone liko tik per plauką nuo jo, kai paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse nusileido Stambulo „Daruššafaka“ klubui ir užėmė 9-ąją vietą.

Per ketverių metų laikotarpį D.Radonjičius vadovavo komandai 326 rungtynėse ir iškovojo 239 pergales. Iš viso su klubu jis iškovojo devynis titulus.

Po etapo Belgrade, D.Radonjičius persikėlė į Miuncheno „Bayern“, iš kurio buvo atleistas 2020 m. sausį, nors prieš tai iškovojo du Vokietijos čempionato titulus.

Treniruodamas bavarų klubą juodkalnietis įsiminė ir „Žalgirio“ sirgaliams. 2019 m. kovą, kai „Žalgiris“ jau balansavo ant pavojingos ribos ir rizikavo nepatekti į Eurolygos ketvirtfinalį, Kaune apsilankęs strategas nustebo 15min žurnalisto Kęsto Rimkaus paklaustas apie kauniečių šansų žengti tolyn.

„Nemanau, kad jie realūs“, – ironiškai nusišypsojęs atsakė D.Radonjičius. Sutrikęs jis dar pasuko galvą į „Žalgirio“ atstovą Almantą Kiverį ir akivaizdžiai nustebo, išgirdęs patikslinimą: „Įmanoma.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dejanas Radonjičius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Dejanas Radonjičius

Galiausiai, „Žalgiris“ reguliarųjį sezoną užbaigė laimėdamas šešis sykius iš eilės ir pačiupdamas 8-ąją vietą, o už savęs palikdamas ir ilgą laiką aukščiau buvusį „Bayern“.

D.Radonjičius jau pirmosios Kalėdų dienos vakarą surengs pirmąją treniruotę „Crvena zvezda“ ekipoje. Pirmosios rungtynės jo laukia sekmadienį Adrijos lygoje, kai serbai žais prieš „Igokea“ iš Bosnijos ir Hercegovinos.

„Crvena zvezda“ Eurolygoje šį sezoną kalnų neverčia – iš 16 mačų serbai laimėjo tik penkis ir užima priešpaskutinę 17-ąją vietą.

Belgrado klubas yra pirmasis Eurolygoje šį sezoną atleidęs vyr. trenerį. Palyginimui, praėjusiais metais iki naujųjų metų buvo atleisti keturi, o užpraėjusiais – net šeši strategai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius