Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo galutinė Kauno „Žalgirio“ vieta Eurolygoje

Dramatiškomis rungtynėmis su Madrido „Real“ klubu Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė savo Eurolygos sezoną, o sužinojus mačo baigtį Monake tapo aiški ir galutinė žalgiriečių pozicija turnyro lentelėje.

Mačas su Eurolygos titulą ginančiu Madrido „Real“ tapo neprasta iliustracija viso "Žalgirio“ sezono.

Nors žalgiriečiai grūmėsi, savo kova kaitino atmosferą 15 tūkst. triukšmingų sirgalių pripildytoje „Žalgirio“ arenoje ir sukūrė dramatišką pabaigą, pageidaujamo rezultato pastangos neatnešė.

„Žalgiris“ 62:64 nusileido pirmąją vietą Eurolygos reguliariose pirmenybėse jau užsitikrinusiam Ispanijos klubui ir sužinojo savo savo galutinę vietą Eurolygos rikiuotėje – Kauno krepšininkai finišavo keturiolikti.

Pergalės atveju Kauno „Žalgiris“ būtų galėjęs palypėti aukščiau – buvo variantų užimti dvyliktą ar tryliktą vietą, bet nesėkmė paliko žalgiriečius ten pat, kurie jie buvo prieš mačą su „Real“. Tiek pat pergalių (14) šiuo metu turi ir „Valencia“, kuri penktadienį Serbijoje dar žais su Belgrado „Partizan“, bet ir nesėkmės atveju Ispanijos komanda liks tryliktoje pozicijoje, nes tarpusavio rungtynėse su „Žalgiriu“ įgavo įmestų ir praleistų taškų pranašumą.

„Žalgiris“ galėjo smuktelti į penkioliktą vietą, bet pergale mažiau turintys Miuncheno „Bayern“ krepšininkai ketvirtadienį pralaimėjo „Monaco“ klubui 85:89 ir neišstūmė kauniečių iš keturioliktos pozicijos.

Standings provided by Sofascore

O tai buvo svarbu ir finansiniu aspektu, nes Eurolyga sportinės dalies premijas padalina pirmiems keturiolikai komandų, tuščiomis palikdami 15-18 pozicijose likusias ekipas.

Už keturioliktą vietą „Žalgiriui“ turi atitekti 173,908 tūkst. eurų – apie sportinės dalies pinigų paskirstymą Eurolygoje 15min jau rašė ketvirtadienį ryte.

Maču su Karališkuoju klubu „Žalgiris“ baigė dviprasmišką Eurolygos sezoną, per kurį komandai vadovavo du treneriai.

Kaziui Maksvyčiui nepavyko vesti komandos taip pat sėkmingai, kaip per 2022-2023 m. sezoną. Žaidėjų branduolys liko mažai pakitęs, tačiau Igno Brazdeikio pardavimas, komandoje nepritapę Nazas Mitrou-Longas ir Austinas Hollinsas, kai kurių žaidėjų traumos bei Edmundo Sumnerio banguotas krepšinis, nepadėjo specialistui iš Darbėnų.

Šį Eurolygos sezoną „Žalgiris“ pradėjo su 5 pergalėmis ir 12 nesėkmių bei rikiavosi 16-oje vietoje, kai klubo vadovai nusprendė atsisveikinti K.Maksvyčiu, prieš tai pabandę gesinti gandus apie jau trenerio atleidimą.

Su atvykusiu A.Trinchieri žalgiriečiai Eurolygoje laimėjo 9 kartus, pralaimėjo 8, palikę sirgalių galvose klausimų – kas būtų jei 55 metų italas būtų atvykęs anksčiau, kas būtų jei pirkiniai būtų sėkmingesni, o sezono eigoje žalgiriečiai būtų įveikę turnyro autsaiderius Berlyno ALBA ir Vilerbano ASVEL?

Suprasti akimirksniu

  • Kauno „Žalgirio“ vietos Eurolygos reguliariajame čempionate nuo tada, kai galioja dabartinis varžybų formatas:
  • 2023-2024 m. - keturiolikta vieta (14 pergalių ir 20 pralaimėjimų)
  • 2022-2023 m. – septinta vieta (19-15)
  • 2021-2022 m. – penkiolikta vieta (8-20)
  • 2020-2021 m. – vienuolikta vieta (17-17)
  • 2019-2020 m. – devinta vieta (12-16, sezonas nebaigtas dėl pandemijos)
  • 2018-2019 m. – aštunta vieta (15-15)
  • 2017-2018 m. – šešta vieta (18-12, galutinėje įskaitoje – trečia vieta)
  • 2016-2017 m. – dešimta vieta (14-16)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius