Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 27

„Palau“ karštį su vasaros stovykla Palangoje lyginęs A.Butkevičius: „Norime seriją išlyginti“

„Visų mintys ten pat“, – prieš antrąsias Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ rungtynes sakė Arnas Butkevičius, prieš miegą galvoje vis sukęs nepadoriu rezultatu pasibaigusio mačo momentus. „Žalgirio“ gynybą cementuojantis puolėjas viliasi seriją prieš galingą varžovą apversti penktadienio vakarą „Palau Blaugrana“ arenoje, kuri jam pagal karštį priminė vasaros treniruočių stovyklą Palangoje.

Ne vieną Eurolygos grandą savo darbu gynyboje apnuoginęs Arnas Butkevičius trečiadienio vakarą, kaip ir visa Kauno „Žalgirio“ komanda, buvo bejėgis prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barcelona“.

„Jėgų kainavo nemažai, nuovargis jautėsi, tad užmigau. Žinoma, galvoje prasukau daugybę dalykų. Kalbamės su žaidėjais, ką galime pakeisti, tai visų mintys ten pat. Laukiame antrųjų rungtynių“, – prieš antrąjį serijos mačą sakė A.Butkevičius.

Kitą dieną – net pusantros valandos trukusi pirmųjų rungtynių „Žalgirio“ peržiūra. Į žiniasklaidai skirtą pasikalbinimą Kazio Maksvyčio vyrai vėlavo net valandą.

„Pamatėme klaidas, akcentavome jas ir tai, ką norime pakeisti bei ką momentais darėme gerai. Žinoma, tokių epizodų nebuvo daug. Daugiausia buvo savo klaidų taisymas“, – aiškino 30-metis Kauno komandos žaidėjas.

– Ar pirmosios rungtynės buvo ne apie taktiką, o psichologiją ir patirtį?

– Visi dalykai susidėjo. Mes nė viename iš šių komponentų nebuvome geresni už varžovus. Toks ir rezultatas. Nuo pat rungtynių pradžios žaidėme ne tokiame fiziškumo lygyje, kokiame planavome žaisti. Toliau – psichologinės klaidos. Sprendimų priėmimo greitis irgi nebuvo toks, kokį tikimės turėti antrame mače. Daugybė dalykų, apie kuriuos galime kalbėti, bet viską pradėti reikia nuo tinkamo fiziškumo.

– Ar nesijaučiate būdami ties bedugnės riba, turint omenyje, jog retam klubui prieš „Barca“ pavyksta laimėti tris kartus iš eilės?

– Ne, apie tai negalvojame. Žiūrime vienas rungtynes į priekį ir tikimės išlyginti seriją.

zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius
zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius

– Ar yra noras susigrąžinti garbę? Galime pralaimėti prieš „Barcelona“, bet turbūt ne tokiu būdu?

– Vienos rungtynės, kai skirtumo nėra – pralaimėjai 1 tašku ar 20. Dabar pralaimi serijoje 0-1. Norime seriją išlyginti. Žinoma, garbę kitame mače galime apsivalyti.

– Ką labiausiai norėtumėte pakeisti?

– Kaip ir minėjau, žengti ant parketo su didesniu fiziškumu. Kitas svarbus dalykas – sprendimų priėmimų greitis, kuris buvo labai prastas. Dėl to puolime nesusikūrėme situacijų, atsirado daug žaidimo vienas prieš vieną, kas mūsų puolimą labai apsunkino ir padarė statišku. Gynyboje komunikacija turi būti žymiai geresnė.

zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius
zalgiris.lt nuotr./Arnas Butkevičius

– Šarūnas Jasikevičius yra laikomas taktikos genijumi Europoje. Ar buvo sprendimų, kurie jus pirmose rungtynėse nustebino, kaip kad Tomašo Satoransky statymas prieš Edgarą Ulanovą?

– Labiausiai „Barca“ sprendimai atsiliepė ties kamuolio judėjimu. Tą „Barca“ tikrai sugeba apsunkinti. Jie moka atimti komandinį žaidimą, kas kitiems žaidėjams įlenda į galvą ir verčia skubėti su sprendimais. Jie moka pastatyti į nepatogias pozicijas, ką vakar ir padarė.

– Ar nėra sunku žaisti tokioje „Palau Blaugrana“, kurioje žurnalistams buvo itin trošku ir karšta?

– Neieškant pasiteisinimų, tai jaučiasi. Jaučiasi karštis ir tvankumas. Mes prie to nesame pratę, ypač kai Lietuvoje yra toks pavasaris. Tai labiau priminė vasaros treniruočių stovyklos karštį. Reikėjo paprakaituoti.

VIDEO: „Eurolygos diena“: Šaro pamoka „Žalgiriui“, ketvirtfinalio siurprizai ir koks bus penktadienis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius