-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 25

Pasikeitęs Kauno „Žalgiris“: apie šansą, karjeros pabaigą ir žiūrovų ilgesį

Daugiau nei pusę komandos per vasarą pakeitęs Kauno „Žalgiris“ pradėjo ruoštis naujam sezonui. Lietuvos čempionų gretose – net septyni naujokai. Vieniems iš jų tai – sugrįžimas į Kauną, kitiems – nauja patirtis Eurolygoje.

„Daug žaidėjų pasikeitė. Tam tikros tendencijos matyti, bet į visus klausimus atsakys tik žaidimas aikštelėje, ant popieriaus galima vertinti kiek nori“, – skambių pareiškimų vengė patyręs Mantas Kalnietis.

„Apie taktiką dar kol kas nekalbėjome. Pirmiausia – ruošiamės fiziškai. Keli pirmi pratimai buvo sunkūs, kojos pavargusios, bet šiame sezono etape tai natūralus procesas“, – pridūrė vienas labiausiai patyrusių „Žalgiro“ žaidėjų.

Kitą mėnesį 35-ąjį gimtadienį švęsiančiam vienam iš „Žalgirio“ simbolių tai sugrįžimas į Kauną po 5-erių metų pertraukos.

„Džiaugiuosi sugrįžęs namo. Tai mano pirma ir greičiausiai paskutinė komanda. Norisi ne tik grįžti ir pabaigti karjerą, bet ir duoti kažkokios naudos komandai“, – vylėsi M.Kalnietis.

VIDEO: M.Kalnietis: „Noriu ne tik baigti karjerą, bet ir padėti komandai“

Be jo į Kauną šią vasarą dar sugrįžo ir Edgaras Ulanovas, puikiai pažįstantis „Žalgirio“ virtuvę iš vidaus.

„Kiekvienas lietuvis, kuris papildo ar sugrįžta į „Žalgirį“ yra labai svarbus. Lietuviai jaučia „Žalgirio“ vardą ir svarbą, ypatingai Lietuvos krepšinio lygoje, kurioje legionierių motyvacija silpsta“, – buvusių bendražygių sugrįžimo svarbą pabrėžė komandos senbuvis Artūras Milaknis.

„Matysime, kaip mums seksis artėjančiame sezone. Jei viskas bus gerai, tai veteranams mažiausiai reikės kažką gelbėti, bet sunkesniais momentais, kai žaidimas nesiklijuos, tada stengsimės palaikyti tą dvasią. Suburti žaidėjus ir nuo to atsispirti“, – pridūrė taikliarankis.

Vasarą jis nežaidė Lietuvos krepšinio rinktinėje atrankoje į Tokijo olimpiadą, todėl su pavydu stebėjo beveik pilną „Žalgirio“ areną. „Tikrai pasiilgau žiūrovų. Labai norisi, kad jų ateitų, kiek galima daugiau“, – pridūrė A.Milaknis.

VIDEO: A.Milaknis: „Tikrai pasiilgau žiūrovų“

Kitiems penkiems komandos naujokams žaidimas Kaune bus nauja patirtis – latviui Janiui Strelniekui, vokiečiui Nielsui Giffey ir amerikiečiams Tyleriui Cavanaugh, Joshui Nebo bei paskutiniam „Žalgirio“ pirkiniui Emmanueliui Mudiay. Pastarasis treniruotėje dar nedalyvavo.

„Esu pasiruošęs padaryti viską, ką tik reikės, kad komanda laimėtų, nes pergalės – pats svarbiausias dalykas. „Žalgiris“ tikrai puikus klubas. Girdėjau tik gerus atsiliepimus ir gavęs šansą prisijungti – ilgai nesvarsčiau“, – sakė 27-erių T.Cavanaugh.

„Pamenu, kaip prieš dvejus metus čia pralaimėjome su Berlyno „Alba“. Atmosfera arenoje buvo tikrai nuostabi. Tikiuosi per šį sezoną patobulėti ir pats, kaip žaidėjas“, – pridūrė Ispanijoje, Tenerifės „Iberostar“ komandoje, praėjusį sezoną žaidęs aukštaūgis, tritaškius metęs beveik 50 proc. tikslumu.

VIDEO: T.Cavanaugh: „Darysiu viską, kad „Žalgiris“ laimėtų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius