-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 06

Paskutinės minutės susitarimas: Leo Westermannas trečią kartą žais Šaro komandoje

„Barcelona“ klubas galiausiai sutvarkė formalumus dėl buvusio žalgiriečio Leo Westermanno, nors ir neišsprendė galvosūkio dėl kito Prancūzijos krepšininko Thomo Heurtelio.

Susitarimas tarp L.Westermanno ir Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos „Barcelona“ komandos buvo priimtas dar prieš kelias savaites, bet įstrigo, kai dėl Th.Heurtelio skandalo griuvo mainų sandoris su Stambulo „Fenerbahče“.

Galiausiai Turkijos klubui pusantro sezono atstovavęs L.Westermannas jungiasi prie Barselonos klubo.

Sausio 6 dieną 20 val. Lietuvos laiku baigiasi terminas, kai Eurolygos klubai gali registruoti kitoje turnyro komandoje žaidusius krepšininkus, tad „Barca“ buvo priversta skubėti.

Susitarti nebuvo paprasta, nes Katalonijos klubas šiuo metu yra be prezidento ir negali išleisti pinigų papildomiems žaidėjams.

Anot „Mundodeportivo“, galiausiai susitarimas buvo pasiektas, krepšininkui sutikus palaukti atlyginimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

L.Westermannas šįryt perėjo medicininį patikrinimą Barselonoje ir padėjo parašą ant sutarties šiam ir 2021-2022 metų sezonui.

Trečiadienio vakarą 28 metų prancūzas jau treniruosis „Barcelona“ pratybose, kur sutiks daug pažįstamų veidų.

L.Westermannas 2016-2017 m. ir 2018-2019 m. sezonus rungtyniavo Kauno „Žalgiryje“, kai komandai vadovavo Šarūnas Jasikevičius ir jo dabartiniai asistentai Barselonoje Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Justinas Grainys.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Barselonoje 198 cm ūgio prancūzas turėtų tapti antruoju įžaidėju po graiko Nicko Calatheso.

Katalonijos klubo treneriams nebereikės į įžaidėjo poziciją statyti Adamo Hangos ir Leandro Bolmaro, kad suteiktų poilsio N.Calathesui, kaip buvo pastarąjį mėnesį.

L.Westermannas šį sezoną „Fenerbahče“ rinko po 4,8 taško ir atliko po 2,3 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje, kur Turkijos klubas rikiuojasi tryliktas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Leo Westermannas

Pagal „Fenerbahče“ ir „Barcelona“ klubų susitarimą keistis įžaidėjais, gruodžio 20 dieną į Stambulą turėjo keltis Barselonoje vis mažiau žaidimo laiko gavęs Th.Heurtelis.

Tačiau sandoris iširo, kai „Barcelona“ vadovai sužinojo, jog Prancūzijos krepšininkas su agentu Miško Raznatovičiumi derina perėjimą ne į Turkijos klubą, o į Madrido „Real“.

Th.Heurtelis net buvo paliktas Stambulo oro uoste ir nepriimtas į komandos lėktuvą, kai atšaukus sandorį bandė sugrįžti į Barseloną.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Heurtelis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Thomasas Heurtelis

Dabar 31 metų prancūzo ateitis dar nėra visiškai aiški.

„Barcelona“ nenori leisti jam išeiti į kitą Ispanijos komandą, bet sutartis yra didelė. Anot „Marca“, Th.Heurtelis uždirba arti 2 mln. eurų per sezoną. Tad dar liko apie milijoną dolerių atlyginimo šį sezoną.

Trečiadienį ištiksi paskutinės valandos, kai jis dar galėtų pereiti į kitą Eurolygos komandą. Nors Rusijos spauda pranešė apie tai, prancūzu domisi Rimo Kurtinaičio treniruojamas „Chimki“, kol kas panašiau į tai, kad Th.Huertelis lieka Barselonoje, kur treniruosis su dublerių komanda arba vienas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius