-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paulius Motiejūnas – apie Dubajaus projektą, Eurolygos „All-Stars“ ir kito sezono modelį

Eurolygos vadovas Paulius Motiejūnas per interviu „Skweek“ pasisakė apie įvairias Eurolygos aktualijas.
Paulius Motiejūnas
Paulius Motiejūnas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Paulius Motiejūnas neseniai sukirto su Eurolyga dėl naujos asmeninės sutarties ir gali toliau spręsti Eurolygos ateities klausimus.

Per interviu „SkWeek“ Eurolygos vadovas palietė kelias įdomias temas. Pateikiame kauniečio mintis.

Apie Dubajaus klubą Eurolygoje: „Logiška, kad yra susidomėjimas ir pozityvus noras iš abiejų pusių. Kalbame apie puikų miestą, su nuostabia arena. Tačiau sprendimas sudėtingas, nes kalbame apie kitą žemyną, kitą kultūrą ir visiškai kitokį klubą. Deryboms reikia laiko, nes sprendimas nėra paprastas. Klubai balsuos, to dar nėra įvykę, bet mes eisime žinsgsnis po žingsnio.

Žinoma, yra abejonių, bet mes nematome jokių dvejonių veiduose tų žmonių, kurie vysto šį projektą. Tai iššūkis visiems. Eurolyga yra labai aukštas lygis, patekimas ten yra tarsi šuolis į traukinį, lekiantį 120 km per val. greičiu.

Yra rizikos, mes norime ją sumažinti, tad mūsų pasiūlymas yra pradėti nuo kažko mažesnio, todėl ir kalbame apie Dubajaus komandos atsiradimą Europos taurės varžybose, kad iš pradžių parodytų savo galimybes ten.

Apie Eurolygos modelį: „Naują sezoną mes žaisime tuo pačiu formatu. Einame žingsnis po žingsnio, tolimo plano nėra. Norime pažiūrėti, kas nutiks su Rusijos komandomis, kada jos galės grįžti, kas nutiks su Europos taurės turnyru. Yra daug dalykų svarstymams.

Nenorime būti uždara lyga, tokia niekada nebuvome. Europos taurės varžybos yra mūsų antrasis turnyras, irgi labai svarbus, ten žaidžia dideli klubai. Suteikiame šansą per ten patekti į Eurolygą. Mes taip pat norime vystyti Europos taurės turnyrą, ten matyti kaip auga kuris klubas. Sunku iškart įžengti į Eurolygą, tad tai yra pereinamasis žingsnis.

Apie tai, jog padidėjus Eurolygos klubų skaičiui, veikiausiai reiktų pereiti į varžybas regionų principu: „Yra tokia galimybė, bet mes telkiamės į formatą, pagal kurį kiekvienas klubas sužaidžia su visais kitais. Šis elementas yra Eurolygos sėkmės pamatas.“

Apie Eurolygos „All-Star“ rungtynes: „Turbūt tai nenutiks kitą sezoną. Svarbu pažymėti, kad tiek daug komandų varžosi dėl patekimo į „Top-10“, tad „All Stars“ ir kiti renginiai yra mūsų sąraše, bet reiktų rasti būdą kaip įtalpinti į sezono tvarkaraštį. Aišku, būtų puiku suburti visas komandas ir rėmėjus ne tik Finalo ketverto turnyro metu, bet ir per kitą renginį sezono metu.“

Apie santykius su FIBA: „Tikiu, kad susitarimas sustabdyti Eurolygos varžybas per vieną varžybų langą yra pirmasis žingsnis. Dabar kalbamės su komandomis, kaip jos išnaudojo šį langą. Reikia daug pokyčių ir daug darbo, kad suvoktume, ar einame ta pačia kryptimi, tačiau bendravimas (su FIBA) vyksta ir dėl to mes patenkinti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius