-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 27

Penki turkai suimti dėl įtarimų nužudžius „Crvena Zvezda“ sirgalių, serbai žada kerštą

Turkijos policija pagaliau sulaikė įtariamuosius 25 metų serbo Marko Ivkovičiaus nužudymo byloje. Belgrado „Crvena Zvezda“ sirgalius praėjusį penktadienį mirė vienoje Stambulo ligoninių po to, kai prieš Eurolygos mačą kilusiose muštynėse buvo sužalotas peiliu.
Serbų protesto akcija Belgrade
Serbų protesto akcija Belgrade / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Incidento filmuotą medžiagą iš apsaugos kamerų peržiūrėjusi policija iš pradžių nesugebėjo rasti jokių įtariamųjų ar kitų įkalčių. Buvo apklausti aštuoni turkų sirgaliai, kurie teigė nematę žmogžudystės ir nebuvę niekaip susiję su serbų užpuolimu. Vis dėlto, naujos vaizdo medžiagos gavusi policija prieš dvi dienas nustatė ir sulaikė 5 įtariamuosius.

M.Ivkovičius buvo užpultas ir sumuštas už 250 metrų nuo „Abdi İpekçi“ sporto rūmų, kuriose lapkričio 21-ąją vyko po dviejų pratęsimų pasibaigęs nuostabus krepšinio spektaklis. Anot pirminės bylos medžiagos, nužudytasis į mačą atvyko automobiliu su trimis draugais.

VIDEO: Serbų protesto akcija prie Turkijos ambasados Belgrade

Praėjus kelioms valandoms po nusikaltimo Serbijos sirgalių atstovai teigė, kad M.Ivkovičių nužudė turkai, o vietos policija teigė, kad jis tapo muštynių tarp „Crvena Zvezda“ sirgalių auka.

„Incidentas vyko tarp „Galatasaray“ sirgalių ir „Crvena Zvezda“ sirgalių grupės, kuri neturėjo bilietų į rungtynes. Abi sirgalių grupės viena į kitą mėtė akmenis ir butelius, tačiau policijai pavyko grupes išskirti. Tyrimas rodo, kad vienas serbų sirgalių buvo sužeistas peiliu, kai policija lydėjo „Crvena Zvezda“ grupuotę iš riaušių vietos“, – rašoma Stambulo policijos pareiškime.

Šis incidentas padidino įtampą ir tarp abiejų valstybių, ir tarp Serbijos ir Turkijos sirgalių grupuočių.

VIDEO: Vienas įtariamųjų Marko Ivkovičiaus nužudymu

Serbijos ministras pirmininkas Aleksandras Vučičius nusikaltimą pavadino „žvėrišku“ ir pareikalavo turkų „surasti, sulaikyti ir kuo griežčiau nubausti“ kaltininkus. Turkijos ministras pirmininkas Ahmetas Davutoglu asmeniškai paskambino kolegai iš Serbijos ir pareiškė užuojautą dėl šalies piliečio žūties Stambule.

Tuo tarpu pagrindinė „Crvena Zvezda“ sirgalių grupuotė „Delije“, kurios narys ir buvo nužudytasis M.Ivkovičius, pareiškė, kad atkeršys turkams lapkričio 29-ąją dieną Belgrade vyksiančiame vandensvydžio mače, kuriame dalyvaus „Galatasaray“ komanda.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbų protesto akcija Belgrade
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbų protesto akcija Belgrade

Pirėjo „Olympiakos“ ir Maskvos CSKA pareiškė paramą „Delije“ fanų grupei ir pažadėjo vykti kartu į Stambulą „broliškam ortodoksų kerštui“, kai gruodžio viduryje komandos susitiks dar kartą. „Delije“ sirgalių grupei palaikymą demonstravo net pagrindinė priešė, „Partizan“ ultrų grupuotė, savaitgalio rungtynėse sudeginusi plakatą su „Galatasaray“ ženklu.

Nuošalyje neliko ir turkai – „Galatasaray“ sirgalių grupuotė „UltrAslan“ iškėlė plakatą, rodantį, kad jie jau susidorojo su „Crvena Zvezda“, „Olympiakos“, „Partizan“ ir CSKA ultromis. Plakate užduotas klausimas „Who's next?“ (Kas kitas?).

„Galatasaray“ sirgaliai Europą pašiurpino 2000 metais, kai UEFA taurės pusfinalio rungtynėse Stambule buvo padurti du „Leeds United“ sirgaliai.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbų protesto akcija Belgrade
AFP/„Scanpix“ nuotr./Serbų protesto akcija Belgrade

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius