Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pergalės Kaune nesureikšminęs „Real“ strategas džiaugėsi Eurolygos rekordu

Eurolygos čempionas, o dabar – ir Eurolygos rekordininkas. Chusas Mateo atvairavo Madrido „Real“ klubą link 27-osios pergalės reguliariajame sezone, kiek dar niekas nebuvo pasiekęs stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre nuo pakeisto jo formato 2016 metais.

2022 m. gruodį Chusas Mateo į Kauną atvyko kaip dar naujoko skausmus Madrido „Real“ vyr. trenerio pozicijoje išgyvenantis specialistas, kurio ateitimi karališkajame klube abejojo daugelis.

Po mažiau nei pusmečio ispanas grįžo į Kauną su autsaiderio etiketę prisiklijavusia komanda, per stebuklą praslydusia į finalo ketvertą.

Bet Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“ ir Pirėjo „Olympiakos“ parklupdę „karaliai“ Kaune kėlė į viršų Eurolygos trofėjų, o Ch.Mateo nusimetė spaudimo antpečius ir įtvirtino save ir Eurolygos elite, ir „Real“ stratego kėdėje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Apdovanojimų akimirkos

Dabar 55-erių madridietis į Nemuno salą įvažiavo jau kaip vienos saugiausių pozicijų Europoje savininkas.

Per Eurolygos reguliarųjį sezoną tarsi kojotai praskrieję Madrido „Real“ žaidėjai nė akimirką neleido sudvejoti savo viršenybe prieš kitas komandas, o pirmąją vietą užsitikrino dar kovo viduryje.

Galiausiai, net ir įjungę žemesnę pavarą sezono finiše, „karaliai“ pasiekė naują pergalių Eurolygos reguliariajame sezone – laimėjo net 27 susitikimus ir 2 pergalėmis pagerino ankstesnį rekordą.

Paskutinį štrichą įspūdingame reguliariajame sezone „Real“ padėjo Kaune, kur dramatiškai 64:62 parklupdė „Žalgirį“, kuriam šios rungtynės taip pat jau praktiškai nieko nelėmė – kauniečiai buvo atsisveikinę su viltimis patekti į įkrintamąsias dar praėjusią savaitę.

„Nebuvo svarbios rungtynės, kalbant apie turnyrinę lentelę, bet buvo smagu laimėti, – po pergalės sakė Ch.Mateo. – Manau, kad žaidėme gerai nuo pradžios iki pabaigos. Žinoma, „Žalgiris“ namuose visada yra pavojingas priešas, bet mes sugebėjome suprasti, ką galime jiems leisti, o prieš ką turime apsiginti. Mano nuomone, tai buvo geros rungtynės žiūrovams ir mums, nes susigrąžinome pergalės jausmą.

Per daug klydome, jie mus už tai baudė. Nenoriu sureikšminti šios pergalės. Svarbiausia, kad baigėme labai ilgą ir sunkų reguliarųjį sezoną. Iškovojome 27 pergales, ką padaryti nėra lengva žaidžiant prieš tiek daug gerų komandų. Labai didžiuojuosi savo žaidėjais. Dabar turime sulaukti oponento atkrintamosiose, o ten būsime pasiruošę kautis, nes tai bus svarbiausias sezono momentas.“

Pergalę „karaliams“ lėmė likus 0,3 sek. pataikytas Gabrielio Decko sudėtingas metimas iš aikštės kampo, nors atrodė, kad kvepia pratęsimu – ką tik rezultatą buvo išlyginęs netikėtą tritaškį šovęs Kevarriusas Hayesas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

„Tai buvo nuostabus metimas, – apie G.Decko šūvį sakė „Real“ strategas. – Prieš tai Hayesas pataikė tritaškį, o taip jau kartais nutinka krepšinyje. Bandėme pereiti aikštelę ir surasti laisvą žaidėją. Jie galėjo prasižengti, o mes dar turėjome minutės pertraukėlę, tačiau bandėme išnaudoti atvirą aikštelę. Jie išvengė pražangų, bet mes radome laisvą žaidėją paskutinę akimirką. Taip jau nutinka krepšinyje, kad gali laimėti paskutinę sekundę. Tai buvo puiki pergalė mums.“

„Real“ į Kauną atvyko po trijų pralaimėjimų, tad Ch.Mateo džiaugėsi, jog pavyko prieš atkrintamųjų startą prasiskaidrinti nuotaikas palankiu rezultatu.

„Tai – labai svarbi pergalė, nes vėl jaučiamės gerai. Visi stengiasi, bet žinome, kad nėra lengva išlaikyti tokį patį lygį nuo pradžios iki pabaigos. Dabar turime pasiruošti sunkiausiam sezono momentui“, – sakė ispanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius