Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 11 16

Pernykščio „Žalgirio“ pasiilgęs latvis nemano, kad prasižengė lemiamu metu

Rolandas Šmitas sužaidė vieną geriausių karjeros kėlinių, bet svarbiausias rungtynių su Atėnų „Panathinaikos“ akimirkas buvo priverstas stebėti nuo atsarginių suolo. Be latvio likęs Kauno „Žalgiris“ patyrė dar vieną pralaimėjimą, bet kaip ir treneris bei komandos draugai, R.Šmitas įžvelgė ir pozityvo ant OAKA arenos parketo.

Pirmoje rungtynių pusėje R.Šmitas kentėjo nuo siautėjusio ir tritaškius vieną po kito mėčiusio Konstantinos Mitoglou, greitai susirinko tris pražangas, o po trijų kėlinių turėjo viso labo 3 taškus.

Bet ketvirtajame latvis užsiliepsnojo. Vienas po kito į krepšį krito jo tritaškiai, o iš viso pelnyti 12 taškų leido „Žalgiriui“ būti per sieksnį nuo pergalės iki paskutinių akimirkų.

Vis dėlto likus maždaug minutei R.Šmitui buvo užfiksuota pražanga puolime prieš Mathiasą Lessort'ą, kuris nuo žalgiriečio atšoko tarsi šapelis, ir latviui rungtynės buvo baigtos, o be lyderio likęs „Žalgiris“ 71:73 krito prieš PAO.

„Nemanau, kad tai buvo pražanga puolime, – po rungtynių pro sukąstus dantis šypsojosi R.Šmitas. – Bet jei teisėjas užfiksavo, tai pražanga.“

Nors „Žalgiris“ klimpsta jau keturių pralaimėjimų duobėje, R.Šmitas įžvelgia ir pozityvo, bet tuo pačiu žvelgia ir į praėjusių metų „Žalgirį“ bei tikisi vėl pasiekti tokio lygio agresyvumą, kokį kauniečiai demonstravo prieš metus.

– Rolandai, kas lėmė jūsų pralaimėjimą?

– Labai skaudus pralaimėjimas. Manau, kad šiandien žaidėme geriau, kovėmės, bet keli blogi epizodai gynyboje, kelios koncentracijos problemos ir pralaimėjome rungtynes.

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius ir Edgaras Ulanovas

– Padarėte 23 klaidas. Kokios buvo pagrindinės bėdos saugant kamuolį?

– Galbūt tai dėl koncentracijos stygiaus. Žinoma, buvo fiziškas krepšinis, o ten, kur žaidžiama fiziškai, klaidų pasitaiko. Bet sakyčiau, kad geriname žaidimą. Turime ištaisyti klaidas ir eiti į priekį.

– „Anadolu Efes“ praėjusią savaitę per pagrindinį laiką jums įmetė 72 taškus, PAO dabar įmetė 73. Ar galima sakyti, kad gynybą pataisėte po tų kelių prastesnių pasirodymų?

– Ir taip, ir ne. Žinoma, tai varžovai, kurie gali įmesti daug, bet neįmetė. Turime tapti dar geresniais, agresyvesniais, kokiais buvome anksčiau. Tada viskas bus gerai.

– Konstantinos Mitoglou privertė tave ir visą komandą kentėti, ypač pirmoje rungtynių pusėje. Ar labai sudėtinga žaisti prieš šį vyruką?

– Jis – labai geras žaidėjas. Jis nežaidė apie pusantrų metų, bet dabar yra įspūdingame lygyje ir įrodė, kad yra geras žaidėjas.

Turime tapti dar geresniais, agresyvesniais, kokiais buvome anksčiau.

– Turėjai ir savo puikią atkarpą ketvirtajame kėlinyje, kai pelnei 12 taškų. Kas leido sužaisti tokį sėkmingą kėlinį?

– Nežinau. Tiesiog taip žaidžiame. Komandos draugai man sukūrė metimus, o man tereikėjo juos susimesti.

– Kaip komandai atsitiesti po tokio skaudaus pralaimėjimo?

– Žinoma, apie tai šnekame. Bet po dviejų dienų turime kitas rungtynes namuose. Turime pasiruošti, pasiimti geriausius dalykus iš šio mačo ir eiti į kitas rungtynes.

– Kiek tokie skaudūs pralaimėjimai kerta per pasitikėjimą ir pasėja abejonę savo veiksmais?

– Žinoma, kad tai paveikia. Maži dalykai tokiose atkakliose rungtynėse lemia daug. Jeigu sugebėsime bent kažkiek iš jų pasimokyti, bus puiku.

VIDEO: K.Maksvytis rado pozityvo pralaimėjime: „Šiandien buvo nemažai gerų dalykų“
VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius