Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą sykį po skyrybų – Šaras prieš „Barcelona“: „Bus labai sudėtinga“

Šarūno Jasikevičiaus laukia išskirtinės rungtynės.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Vida Press nuotr.

Skausmingai su „Barcelona“ vasarą išsiskyręs lietuvis pirmą sykį stos į kovą prieš buvusius savo darbdavius, kuriems ką tik pažėrė aštrių pastabų.

Sezono viduryje prie Stambulo „Fenerbahče“ vairo stojęs Šaras praleido pirmąjį šių ekipų pasimatymą – jį Barselonoje 89:81 laimėjo katalonai, o šį vakarą Turkijos ekipa sieks revanšo savo sirgalių akivaizdoje.

Akivaizdu, kad Š.Jasikevičiui tai bus principinis mūšis, tačiau prieš kovą strategas kumščiais nemojavo ir dalino pagyras varžovams.

„Visą šį sezoną „Barcelona“ yra viena iš dviejų geriausių komandų Eurolygoje. Dar pasipildžiusi ir Ricky Rubio ji, be jokios abejonės, yra viena iš favoričių laimėti Eurolygą“, – teigė Šaras, atvedęs „Barcelona“ ekipą į tris finalo ketvertus iš eilės, bet čempionu taip ir netapęs.

„Manau, bus labai sudėtingos rungtynės. Kaip ir visuomet žaidžiant prieš komandas iš Ispanijos, pirmiausia reikės stabdyti jų greitą žaidimą. Turime to išvengti, nes jie šiuo aspektu yra vieni geriausių.

Tuomet – rasti būtų kaip atimti dalį jų ginklų. Ypač stabdant (Janą) Vesely, kuris žaidžia neįtikėtiną sezoną, ir (Nikola) Kaliničių. Neabejoju, kad abu jie bus labai laimingi sugrįždami į „Ulker“ areną ir galėdami pamatyti buvusius savo sirgalius. Kaip ir mūsų aistruoliai.

Pasikartosiu – žaisime prieš vieną iš geriausių komandų Eurolygoje, jei ne pačia geriausią, tad kiekviena detalė kiekvienoje situacijoje bus labai svarbi“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius

„Mums tai bus lyg finalas, – treneriui antrino Marko Guduričius. – Labai svarbios rungtynės. Turime nugalėti „Barcelona“ ekipą, jei norime užsitikrinti vietą atkrintamosiose ir galbūt finišuoti pirmajame ketverte.“

„Mūsų laukia puiki komanda su daugybe talento. Dabar dar turinti ir Ricky Rubio, kuris įgauna vis geresnę sportinę formą. Turime būti pasiruošę ir apginti savo namų tvirtovę“, – teigė „Fenerbahče“ serbas.

Trijų pergalių seriją Eurolygoje skaičiuojanti „Fenerbahče“ (18-11) šiuo metu dalinasi 4 – 5 vietas turnyrinėje lentelėje.

„Barca“ (20-9) žengia antra.

Verta pažymėti, kad po Š.Jasikevičiaus prisijungimo „Fenerbahče“ Eurolygoje laimėjo 12 sykių ir patyrė tik 4 nesėkmes.

Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Rogeris Grimau
Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr./Rogeris Grimau

„Šaras yra puikus treneris ir akivaizdu, kad jis atlieka nuostabų darbą nuo pat savo atvykimo į Stambulą“, – lietuvį gyrė ir Rogeris Grimau, pakeitęs jį prie „Barcelona“ vairo prieš šio sezono pradžią.

„Manau, kad esame geros sportinės formas. Sezonas – sunkus ir ilgas, bet esame geroje situacijoje. „Fenerbahče“ šiuo metu yra ant bangos, o taip pat žais namuose. Jie puikiai ginasi, bet gali ir primesti daug taškų. Turime kontroliuoti puolime atkovojamus kamuolius, kiek įmanoma sumažinti jų antruosius šansus. Turime žaisti natūraliai, o tai prasideda nuo gynybos. Išanalizavome savo varžovus ir pasiruošėme kovai“, – pridūrė R.Grimau.

Pirma Š.Jasikevičiaus akistata su „Barcelona“ po skyrybų – jau šį vakarą nuo 19:45 val. Stambule.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius