Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Pirmas per 15 metų: T.Sedekerskio komandos draugui – Eurolygos apdovanojimas

Vitorijos „Baskonia“ komandai sezonas Eurolygoje jau pasibaigė, bet šios ekipos vedlys Markusas Howardas sulaukė asmeninio pripažinimo.
Markusas Howardas
Markusas Howardas / „Baskonia“ klubo nuotr.

Puerto Riko ir JAV pilietybes turintis žaidėjas tapo prestižinio Alphonso Fordo vardo apdovanojimo laureatu. Jis skiriamas rezultatyviausiam Eurolygos sezono krepšininkui.

M.Howardas šį sezoną vidutiniškai rinko net po 19,5 taško.

Vos antrą sezoną Europoje žaidžiantis 178 cm ūgio krepšininkas pagerino visų laikų Eurolygos rekordą pelnydamas net 759 taškus per 38 sužaistas rungtynes reguliariajame sezone, įkrintamosiose ir atkrintamosiose.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Markusas Howardas

Jis aplenkė antroje vietoje likusį „Monaco“ lyderį Mike'ą Jamesą (vid. 17,9 taško) ir Tel Avivo „Maccabi“ žvaigždę Wade'ą Baldwiną (vid. 17,4 taško).

M.Howardas tapo pirmuoju žaidėju, kuris viename sezone net penkis kartus pasiekė 30 pelnytų taškų ribą. Jis net 16 sykių pataikė bent po penkis tritaškius, o iš viso tiksliai iš toli atakavo net 148 kartus – tai naujas turnyro rekordas, ankstesnį geriausią rezultatą pranokęs net 41 taikliu tritaškiu.

Daugiausiai taškų – 35 – jis pelnė prieš Vilerbano ASVEL ir Madrido „Real“ klubus.

Už baskų žvaigždę jaunesnis A.Fordo apdovanojimą iškovojo tik Drew Nicholas, kuris 2006 metais triumfavo būdamas 24-erių.

M.Howardas yra 15-as šio apdovanojimo laimėtojas ir pirmasis jį atsiimsiantis „Baskonia“ žaidėjas per 15 metų, nuo 2008-2009 m. sezono. Pastarąjį kartą tai buvo padaręs Igoris Rakočevičius, kuris yra ir daugiausiai kartų A.Fordo prizą laimėjęs krepšininkas – serbas tą padarė tris sykius. Po du kartus apdovanojimą laimėjo Keithas Langfordas ir Aleksejus Švedas.

Euroleague.net nuotr./Igoris Rakočevičius
Euroleague.net nuotr./Igoris Rakočevičius

Kiti A.Fordo apdovanojimo laimėtojai: Charlesas Smithas, D.Nicholas, Marcas Salyersas, Linas Kleiza, Bo McCalebbas, Bobby Brownas, Tayloras Rochestie, Nando De Colo, Mike'as Jamesas, Vasilije Micičius ir Saša Vezenkovas.

A.Fordo vardo trofėjus skiriamas nuo 2004 metų. Jis pavadintas legendinio Eurolygos krepšininko garbei. A.Fordas buvo rezultatyviausias Eurolygoje 2000-2001 ir 2001-2002 m. sezonuose, tačiau užbaigė savo gyvenimą anksti, būdamas viso labo 32-ejų metų, kai 2004-aisiais mirė nuo leukemijos.

Euroleague.net nuotr./Alphonso Fordas
Euroleague.net nuotr./Alphonso Fordas

A.Fordas iki šiol yra Eurolygos rekordininkas pagal vidutinį rezultatyvumą – per 54 rungtynes jis rinko net po 22,2 taško.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius