Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2022 12 24

Pirmasis sezone dešimtukas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Keenanas Evansas surengė vieną įspūdingiausių pasirodymų Kauno „Žalgirio“ istorijoje, padėjęs pamatą pergalei 75:67 prieš Miuncheno „Bayern“. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vienos blogiausių šį sezoną Eurolygos rungtynių su galbūt geriausiu individualiu žaidėjo pasirodymu.

Kauno „Žalgiris“ ir Miuncheno „Bayern“ kovėsi daug, bet kokybės nerodė, matėme absurdiškų klaidų abiejose aikštelės pusėse, tačiau viena komanda turėjo Keenaną Evansą, o kita tokio žaidėjo neturėjo.

Nuo pirmo metimo pasimatė, kad tai gali būti K.Evanso rungtynės, o vėliau viskas, ką jis darė, buvo lyg mažas krepšinio stebuklas.

Tarsi jau esame įpratę prie jo taiklių tritaškių, bet prasidėjo ir „Žalgirio“ gynėjo prasiveržimai, užbaigimai po kontakto ir per varžovų galvas, pražangų provokavimai paskutinėmis atakų sekundėmis.

Neeilinis pasirodymas, ryškiai įsirašęs į „Žalgirio“ istoriją, kuris man yra įspūdingas ir už Justino Dentmono rekordą nieko nelemiančiose Eurolygos rungtynėse su Madrido „Real“. Jei ne K.Evanso taškai ir sprendimai, jokios pergalės prieš „Bayern“ nebūtų. Jis ne tik surinko daug taškų, bet tą padarė ir su geru pataikymu.

Šių rungtynių kaip Eurolygos reklamos nerodytume, bet iškirptus Keenano Evanso epizodus galėtume.

#2 Keenanas Evansas – 10

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
32 tšk. (6/6 dvit., 5/9 trit.), 4 atk. kam., 4 rez. perd., 39 naud. bal., 31 min.

Negalime sakyti, kad kiti žalgiriečiai neprisidėjo prie pergalės, bet dvikovą su „Bayern“ išgelbėjo Keenanas Evansas ir genialus jo pasirodymas.

Sunku įsivaizduoti, ar jis galėtų sužaisti dar geriau. Ir šio mačo amerikietis nesužaidė prieš prastai besiginančią ar lengvai atakuojamą komandą. Jis situacijas sprendė ir prieš 204 cm ūgio Isaacą Bongą, ir prieš vidurio puolėją Othello Hunterį, o kai kurie metimai buvo sunkūs per rankas.

Vienu metu buvo realizavęs 1 baudos metimą iš 4, bet tai yra smulkmena, nes vėliau reikiamu metu įmetė visus 3 baudų metimus.

Šiandien iš K.Evanso, kaip lyderio, reikėjo taškų, o ne žaidimo organizavimo, rezultatyvių perdavimų ieškojimo. Reikia pastovaus krepšininko atakavimo, kai jis turi progą. Matėme, kokios sunkios „Žalgiriui“ buvo minutės be K.Evanso.

Fantastiškos rungtynės. Vienas geriausių „Žalgirio“ legionierių pasirodymų Eurolygos istorijoje. Bravo!

#3 Dovydas Giedraitis – 3,5

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
2 tšk. (1/1 dvit., 0/3 trit.), 1 atk. kam., 2 kld., -3 naud. bal., 17 min.

Kai Dovydas Giedraitis ilgiau žaidžia su kamuoliu, tai yra tai, ko varžovai nori, kad „Žalgiris“ tuo metu darytų. Tiesiog „Bayern“ turėjo lengvesnį gyvenimą, kai kamuolys būdavo ne Keenano Evanso rankose.

Žvelgiant į ateitį, šalia to, kad yra pastangos ir geras darbas gynyboje, norėtųsi, kad prisidėtų stabilus laisvų metimų pataikymas. Šiose rungtynėse D.Giedraitis irgi turėjo gerų tritaškių iš statinių padėčių iš aikštelės kampo ar centro.

Jei pataikytų tokius metimus, Dovydas stipriai išryškintų savo vertę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius