-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 05 20

Po bemiegės nakties dar apdujęs D.Motiejūnas: „Reikėjo nuraminti emocijas“

Donatas Motiejūnas vis dar apdujęs po šoko, kurį patyrė vakarykštėse Eurolygos pusfinalio rungtynėse. Nokautą trečiajame kėlinyje sugėręs „Monaco“ klubas vis dar virškina istorinės griūties priežastis, bet jau ruošiasi ir kovai dėl trečiosios vietos, kurios svarbą pabrėžė labiausiai patyręs komandos krepšininkas iš Lietuvos.

D.Motiejūnas ir taip iškentė praktiškai bemiegę naktį, o po treniruotės jį dar pasičiupo ir dopingo kontrolieriai.

„Antrą kartą mane ištraukė – prieš „Maccabi“ ir dabar“, – papurtė galvą lietuvis.

Jo galvoje vis dar sukasi vakarykščių rungtynių momentai, kai 12 taškų persvarą per pirmuosius du kėlinius susikrovęs kunigaikštystės klubas vėjais paleido persvarą per košmarišką trečiąjį ketvirtį, kuriame kartojo Eurolygos rezultatyvumo antirekordą ir nusileido Pirėjo „Olympiakos“ net 2:27.

Bet priešingai nei jo tautietis Rokas Jokubaitis, nematantis prasmės rungtynėse dėl trečiosios vietos Eurolygoje, D-Mo pabrėžė būsimo susitikimo svarbą ir tikisi sezoną pajėgiausiame žemyno turnyre užbaigti su pergale.

„Iš savo pusės pasakysiu, kad rungtynių dėl trečios vietos reikia, – kalbėjo 33-ąjį gimtadienį rugsėjį minėsiantis vidurio puolėjas. – Jau vakar minėjau, kad jaunai komandai, tokiai kaip mūsų, ta patirtis yra neįkainojama. Paskutinį mačą reikia būtinai pasistengti laimėti, kad turėtume tą jausmą ir žinotume, kaip tokiuose turnyruose laimėti rungtynes. Man tos rungtynės netrukdo, kitiems gal tai atrodo bereikšmis dalykas. Man tai nėra bereikšmis, tai yra patirties kaupimas, ypač kai turime nemažai žaidėjų, dar nebuvusių tokiose situacijose.“

– Rungtynės dėl trečiosios vietos bus labiau apie taktiką ar apie psichologiją?

– Ir tas, ir tas. Psichologijos, manau, mažiau turėtų būti. Vienintelis dalykas, kad „Barcelona“ komandai tai nėra lemiamos rungtynės ir jie gali nusispjauti. Matėme tais metais, kai „Žalgiris“ žaidė finalo ketverte. Žaidė prieš CSKA ir laimėjo, tad motyvacija dingsta tiems didiesiems klubams, kurie ateina čia kovoti dėl titulo. Bet tokiems kaip mums tai yra puiki galimybė užbaigti Eurolygos sezoną su pergale ir tą bandysime daryti.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Donatas Motiejūnas

– Ar peržiūrėjus vaizdo įrašą pasikeitė išvados iš pusfinalio rungtynių?

– Nelabai kokias išvadas galima daryti, kai taip sugriūni (juokiasi). Žiūrėjome šiek tiek, bet rungtynės jau pralaimėtos. Ne pirmą kartą taip sugriūname, pirmą kartą taip buvo prieš „Maccabi“ išvykoje, kai pirmavome 18 taškų ir visiškai nustojome žaisti. Tai atsitinka ne pirmą kartą. Visi turime prisiimti atsakomybę. Mokėjome visi kartu laimėti, reikia mokėti kartu ir pralaimėti.

– Ar komanda išlieka kartu po tokių griūčių rungtynėse?

– Reikia nuraminti emocijas. Kiek žinau, nemažai ėjo po rungtynių prasieiti pro Laisvės alėją, keli prašėsi į restoranus. Sakiau, kad reikia taksi, bet jie norėjo prasieiti, nusiraminti. Tų emocijų daug, tu jas nori ar nenori turi išleisti. Po tokio pralaimėjimo norisi ieškoti kaltų, badyti pirštais, bet tas bandymas ieškoti kaltų kaip tik gali padaryti atskirtį komandoje. Priėmėme pralaimėjimą, bet būti finalo ketverte Eurolygoje žaidžiant antrą sezoną yra didelis pasiekimas.

Treneris irgi šnekėjo, kad yra rungtynės dėl trečiosios vietos, kurios duotų papildomą patirtį tiek mums kaip žaidėjams, tiek jam kaip treneriui. Be to, yra ir Prancūzijos čempionatas – vos grįžę, jau po trijų dienų pradėsime atkrintamąsias. Buvo tikrai ilgas sezonas, varginantis, su daug rungtynių. Norisi pabaigti su Prancūzijos titulu, o ne pabaigti po savaitės.

– Gal ir Mike'as Jamesas išėjo pasivaikščioti po miestą ir pakeitė nuomonę apie Lietuvą bei atvažiuos vasarą paatostogauti?

– Čia jau jo reikia klausti (šypsosi). Man atrodo, kad buvo išėjęs, bet nežinau kur. Per Laisvės alėją tikrai visi prasiėjo.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mažojo finalo komandų treniruotė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Mažojo finalo komandų treniruotė

– O ką pats rekomendavai, kuri Kauno erdvė geriausiai pravalo galvą?

– Santaka – kur vanduo, kur ramu, kur čiurlena. Prasieini kur grynas oras, medžių daug. Ąžuolyne irgi galima. Monake irgi jau nemažai išvaikščiojome.

– Esate bene labiausiai patyręs „Monaco“ žaidėjas. Ar lengvai miegate po tokių rungtynių?

– Beveik nemiegojau – gal tik dvi valandas. Šiandien toks visas apdujęs vaikščiojau. Šiandien reikės eiti anksčiau miegoti, kad rytoj būtų energijos. Pralaimėti galima, bet kai pralaimi taip, tai guli ir galvoji, kur čia tos priežastys, bandai ieškoti jų.

Beveik nemiegojau – gal tik dvi valandas. Šiandien toks visas apdujęs vaikščiojau.

– Ar „Olympiakos“ dabar yra favoritas laimėti Eurolygą?

– Nežinau. Nemažai jų žaidėjų galiu vadinti ne tik priešininkais, bet ir draugais – Isaiah Canaaną, Tariką Blacką, Kostą Papanikolaou, su Slouku vienas prieš kitą žaidžiame nuo 16-os. Palaikysiu juos ir palinkėsiu jiems sėkmės – dėl žmogiško faktoriaus jiems prijausiu.

– Kokį įspūdį paliko kitas įspūdis ir „Real“ pergalė prieš „Barcelona“?

– Rungtynės labai panašios į mūsų pusfinalį tuo, kaip pasikeitė komandų žaidimo trajektorija. Negalima sakyti, kad nusiteikimas, bet „Barcelona“, nors ir ne taip sugriuvo kaip mes, bet pirmoje pusėje, atrodė, viską kontroliavo, viskas gerai ėjosi, reikėjo tik taip toliau tęsti, bet antroje pusėje išėjo ir buvo visai kita komanda. Tuo ir buvo panašūs abu pusfinaliai. Madrido „Real“ išnaudojo savo pranašumus.

– Kaip manai, ar „Barcelona“ žaidėjams šiąnakt buvo sunkiau miegoti negu jums? Gal jie skaudžiau priėmė pralaimėjimą?

– Bet kam, kad ir kur žaidi, yra skaudu. Mes irgi pirmavome po dviejų kėlinių, atrodė viskas tvarkinga ir gražu, viskas ėjo link teigiamos pusės, bet antroje pusėje išėjome visai kita komanda. Bet kuriai komandai pralaimėjus šioje turnyro stadijoje yra skaudu.

– Pusfinaliuose dominavo „Olympiakos“ sirgaliai. Kaip manai, kaip pasiskirstys lietuvių palaikymas komandoms rungtynėse dėl trečios vietos?

– Sunku pasakyti. Tikėkimės, kad padovanosime gražias rungtynes, visiems patiks ir stipresni nugalės.

– Kaip tau atrodė Roko Jokubaičio skrydis į parketą?

– Labai baisiai. Džiaugiuosi, kad viskas sveikai baigėsi, išskyrus dantis. Labai nemaloniai atrodė. Blemba, gąsdinančiai. Gerai, kad didesnės traumos negavo krisdamas. Tikrai nemeluosiu, baisiai atrodė.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rokas Jokubaitis

– Laisvės alėjoje vaikštinėjote su Pauliumi Jankūnu. Ar jau suderinote kontrakto su „Žalgiriu“ detales?

– Ne, Paulius savų užsiėmimų turi (šypsosi). Šiandien kokius tris kartus prasilenkėme ir vis pasišnekame. Smagu sutikti tokius žmones, kurie tiek „Žalgiriui“ padėję – viena didžiausių Eurolygos legendų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius