-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 15

Kivirčą su S.Obradovičiumi paaiškinęs „Žalgirio“ treneris baksnojo į savo vyrų klaidas

Jure Zdovcas užsidirbo techninę pražangą, įtūžusi „Žalgirio“ arena prislėgė teisėjus angliškos skanduotės keiksmažodžiais, o Edgaras Ulanovas ištraukė „Žalgirį“ į pratęsimą per dramatišką rungtynių pabaigą trečiadienį Kaune. Bet pabaiga nebuvo laiminga 7,5 tūkst. sirgalių ir visai Kauno komandai.

Mačo su „Monaco“ kulminacija įvyko likus žaisti 12,3 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos, kai tašku atsilikęs „Žalgiris“ apsigynė, o kovoje dėl kamuolio teisėjai įžiūrėjo Tylerio Cavanaugh pražangą prieš Willą Thomasą.

Visų žalgiriečių rankos pakilo aukštyn, T.Cavanaugh suriko iš nuostabos, o tribūnos tiesiog susprogo iš pykčio po teisėjų sprendimo pasiųsti tris baudas į „Žalgirio“ krepšį.

Iki tol su sau įprastu lėtu ramumu Kauno komandai vadovavęs J.Zdovcas irgi pratrūko, už gestus gavęs techninę pražangą.

„Aš negaliu to komentuoti, atsiprašau“, – sakė J.Zdovcas po rungtynių aiškiai žinodamas, kad už teisėjų kritiką laukia Eurolygos bauda.

Baudų lenktynėse „Žalgiris“ sugebėjo išlipti ir prieš pat ketvirto kėlinio sireną išlyginti rezultatą, kai Luko Lekavičiaus netaiklų dvitaškį pakartojo iš kažkur prie lanko atskridęs E.Ulanovas.

Tačiau Kauno klubas krito per pratęsimą, kai vėl pabiro gynyboje ir pralaimėjęs rungtynes 98:107 liko paskutinėje 18-oje Eurolygos vietoje.

VIDEO: D.Motiejūnas džiaugėsi sugrįžęs į Kauną: „Žaisti „Žalgiryje“ gal būtų dar maloniau“

J.Zdovcas rungtynes šįkart pradėjo su Mareku Blaževičiumi starto penkete, bet jau po poros minučių nuo suolo pakėlė Joshą Nebo.

Jo ir Luko Lekavičiaus duetas veikė sklandžiai, „Žalgirio“ žaidimą pagyvino ir dėl COVID-19 kelerias rungtynes prieš tai Eurolygoje praleidęs Nielsas Giffey.

Įpusėjus antrajam kėliniui J.Zdovcas įžaidėju vėl pabandė Janį Strelnieką, o tada taikliais tritaškiais pradėjo spjaudytis Artūras Milaknis.

Vis dėlto didžiausi „Žalgirio“ vargai buvo gynyboje. Monako komandos lyderis Mike'as Jamesas šįkart buvo tikras kunigaikštis aikštėje, ne tik rinkęs taškus, bet dar dažniau maitinęs bendražygius rezultatyviais perdavimais, vien iki pertraukos jų atlikęs 8.

„Žalgirio“ arenoje pasirodęs žalias Kalėdų senis ir tarsi liudijo, kad šeimininkai šįkart dosnūs – Kauno krepšininkų gynyba tikrai leido varžovams per daug. Iš Mareko Blaževičiaus lūpų išsiveržęs rusiškas žodis, tikrai neišmokstamas iš mamos, taikliai apibūdino „Žalgirio“ gynybą.

Tačiau trečią kėlinį „Žalgiris“ su J.Strelnieku priešakyje pradėjo trimis tritaškėmis bombomis.

Kauno komanda sužaidė turbūt geriausią kėlinį Eurolygoje šį sezoną, ne tik sutankinę gynybą, bet ir patys pašėlę puolime, suorganizavę nuostabų pabėgimą 27:13.

Tačiau 9 taškų pranašumas ištirpo kaip nepastovus sniegas, o „Monaco“ kirto atgal kiekvienoje savo atakoje, kol patys atsidūrė priekyje 6 taškais.

Drama tęsėsi iki paskutinių minučių, nes Tyleris Cavanaugh įskraidino dvyliktą „Žalgirio“ tritaškį likus žaisti pusę minutės, o E.Ulanovas ištraukė komandą į pratęsimą.

Tačiau ten jėgos baigėsi.

VIDEO: Stebuklas Kaune: paskutinę sekundę pratęsimą išplėšęs E.Ulanovo metimas

Po rungtynių J.Zdovcas bandė paaiškinti kodėl, prisiminęs ir ginčą su Monako komandos treneriu Saša Obradovičiumi po finalinės sirenos.

„Žinojome, kad žaidžiame prieš gerai puolančią komandą, bet nesitikėjau, kad jie tiek daug įmes. Netikėjau, kad pradėsime taip silpnai, neagresyviai vienas prieš vieną, – sakė slovėnas. – Leidome jiems pelnyti per daug taškų be kontakto. Prieš rungtynes galvojau, kad tai gali būti problema, tikinau žaidėjus, kad turime žaisti fiziškai namie, bet tai vėl buvo problema. O pabaigoje mums nelabai sekėsi.“

– Kodėl komandai trūko energijos?

– Galbūt turėjome daugiau rotuoti, bet kai kuriems žaidėjams tai buvo gera diena puolime. Rungtynės dažnai pačios padiktuoja sprendimus. Negali numatyti pratęsimo. Kai kurie žaidėjai pavargo. Greiti keitimai leido pailsėti kelias minutes, bet vis tiek buvo daug klaidų, ypač gynyboje. O būnant laisvam reikia mesti. Cavanaugh žaidė ilgai, bet jei pamenate rungtynes, kai mes laimėjome prieš tai Eurolygoje namie, jis žaidė ir penktu numeriu. Bandėme vėl tai.

– Kaip jūs matėte tą epizodą likus 12,3 sek., kai buvo skirta pražanga T.Cavanaugh, o jums – techninė pražanga?

– Aš negaliu komentuoti, atsiprašau.

– Apie ką kalbėjotės po rungtynių su S.Obradovičiumi?

– Tai nėra svarbu. Mike'as Jamesas pažiūrėjo į jį ir treneris pasakė mesti į krepšį tada, kai rungtynės jau buvo nulemtos. Jei pamenate, kai mes žaidėme su „Fenerbahče“, aš neleidau mūsiškiams mesti tokioje situacijoje.

Bet tai nėra svarbu.

VIDEO: Emocijos po švilpuko: „Žalgirio“ treneris liejo pyktį ir ant teisėjų, ir ant varžovų trenerio

– Ar buvo priežastis, kodėl Mantas Kalnietis žaidė neilgai (13 min., 6 taškai)?

– Jis nebuvo geras gynyboje. Mes praleidome daug taškų, tad nusprendėme remtis Janiu, Luku ir Milu. Aišku, Mantas yra svarbus žaidėjas, bet šios rungtynės buvo tokios, kad be kažkokios priežasties jis žaidė nedaug.

– Kodėl taip prastai pradėjome pratęsimą, nepaisant emocijų pakilimo po E.Ulanovo metimo paskutinėmis ketvirto kėlinio sekundėmis?

– Padarėme kai kurių klaidų. Bet turiu grįžti dėl gynybos. Turiu peržiūrėti kelis momentus, nors ir puolime padarėme neteisingų sprendimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius