Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 10 16

Po skausmingo antausio Šaras žada kovą Stambule – stabdys buvusį žalgirietį

Po Klaipėdos „Neptūno“ antausio Kauno „Žalgiris“ išsiruošė į Stambulą, kur laukia daug rimtesnis varžovas Eurolygoje – „Anadolu Efes“. Šarūnas Jasikevičius prieš kelionę pažadėjo, kad jo žaidėjai nekantrauja reabilituotis ir parodyti geresnį žaidimą bei negailėjo pagyrų atsinaujinusiam Stambulo klubui.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

Pirmosiose Eurolygos rungtynėse „Anadolu Efes“ klubas 90:71 nugalėjo Miuncheno „Bayern“, o žalgiriečiai 79:87 nusileido Vitorijos „Baskonia“ ekipai.

Po kelių dienų Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai patyrė antrą pralaimėjimą iš eilės, kai 60:75 nusileido Klaipėdos „Neptūnui“. Po šio pralaimėjimo Šaras apsiribojo trumpu komentaru žiniasklaidai, bet po rungtynių su žaidėjais diskutavo iki išnaktų.

„Sekmadienį nepadarėme savo darbo ir tai blogas jausmas. Jie laukia rungtynių, kad parodytų geresnį krepšinį. Pralaimėti nėra lengva, bet ne kiekvienas pralaimėjimas yra toks skausmingas, kaip buvo sekmadienį“, – prieš skrydį į Stambulą kalbėjo Š.Jasikevičius.

VIDEO: „Eurolygos diena“: kuriems žaidėjams buvo skirta Šaro kritika? (1/5)

Praėjusį sezoną „Žalgiris“ abukart nugalėjo Stambulo klubą, bet šį sezoną Turkijos klubas kelia didesnes ambicijas.

„Ši komanda labai atsinaujino. Tai viena iš komandų, kuri atliko daugiausia darbo tarpsezonio metu. Jie nori sugrįžti į elitą ir bus viena iš geriausių ekipų šį sezoną“, – varžovų potencialu tiki „Žalgirio“ treneris.

Anot Šaro, „Anadolu Efes“ sugebėjo surinkti puikų derinį aukštaūgių ir kuriančių žaidėjų, kurie sunkiai dirba ir gynyboje: „Surinkti vieni geriausių Europos žaidėjų.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vasilije Micičius

Tarp jų yra net trys buvę žalgiriečiai – Jamesas Andersonas, Brockas Motumas ir Vasilije Micičius.

„Vasilije labai gerai įsiliejo į komandą ir yra bene svarbiausias žaidėjas komandoje. Jam išėjus į aikštę, komanda žaidžia patrauklų žaidimą. Jo stabdymas bus vienas iš mūsų prioritetų“, – išskirtinį dėmesį buvusiam auklėtiniui žadėjo Šaras.

Šią savaitę Kauno klubo laukia net dvejos rungtynės Eurolygoje – trečiadienį su „Anadolu Efes“ išvykoje ir penktadienį namuose su „Fenerbahče“.

VIDEO: Ginčas dėl „Žalgirio“: pavojus ar tiesiog geras sprigtas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius