Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 03

Prie starto linijos: 18 Eurolygos komandų – 18 intriguojančių klausimų

Jau artėjantį ketvirtadienį startuos 2022–2023 metų Eurolygos sezonas. Po praėjusių metų katastrofos Kauno „Žalgiris“ sieks įrodyti, kad išmoko skaudžias pamokas. O nušalintus Rusijos klubus pakeitė komandos, kurių pavadinimai praeityje skambėjo per visą Europą – Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Partizan“. Laukia itin intriguojantis sezonas, o 15min atrinko po vieną įdomiausią klausimą apie kiekvieną iš šio sezono Eurolygos dalyvių.
Eurolygos komandos pasiruošusios 2022–2023 metų sezono startui
Eurolygos komandos pasiruošusios 2022–2023 metų sezono startui / 15min, Scanpix ir Euroleague nuotr. / E.Kanarskaitės montažas

Berlyno ALBA: ar tęstinumo filosofija pasiteisins?

Antrojo Eurolygos ešelono komandoms ieškant rizikingų, bet aukštas lubas turinčių variantų rinkoje, Berlyno ALBA ir vėl nešoko aukščiau bambos.

Žaidėjų rinkoje ALBA ir vėl nebuvo agresyvi, įsigijusi vos tris naujokus – du talentus 20-metį italą Gabriele Procidą ir 21-erių slovėną Zigą Samarą bei aukštaūgį iš Naujosios Zelandijos Yannicką Wetzellį.

Ar tai teisingas kelias mažo biudžeto klubui?

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma ir Israelis Gonzalezas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Luke'as Sikma ir Israelis Gonzalezas

Kaip parodė praėjęs sezonas, galbūt sprogdinti fejerverkų ir nebūtina – Israelio Gonzalezo treniruojama komanda trečiąkart paeiliui iškovojo Vokietijos čempionų titulą, o Eurolygoje nuo atkrintamųjų buvo per dvi pergales – 10-oje pozicijoje.

Prie pastarojo pasiekimo, žinoma, labai prisidėjo Rusijos klubų nušalinimas.

Komforto zonoje gyvenanti Berlyno ekipa turi vieną pagrindinį tikslą – triumfuoti Vokietijoje.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Willas Clyburnas
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Willas Clyburnas

Stambulo „Anadolu Efes“: ar regime geriausią visų laikų komandą?

Modernioje Eurolygoje, kuri skaičiuojama nuo 2001-ųjų, nė vienas klubas nėra titulo laimėjęs tris kartus iš eilės, o apskritai istorijoje vieninteliai tai padarė Rygos ASK krepšininkai.

Latvijos klubas triumfavo pirmuosiuose trijuose sezonuose 1958–1960 metais.

Šį pasiekimą pretenduoja pakartoti Ergino Atamano diriguojama Stambulo „Anadolu Efes“, kurią iškart po antrojo Eurolygos titulo, iškovoto praėjusią gegužę Belgrade, papildė bene geriausias lengvasis krašto puolėjas turnyre Willas Clyburnas.

Žinoma, jei paklaustumėte paties E.Atamano, „Anadolu Efes“ dabar siekia ketvirtojo titulo paeiliui, kadangi jiems priklauso taurė ir už kovidinį sezoną.

Imago / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas
Imago / Scanpix nuotr./Mike'as Jamesas

„Monaco“: ar išsišokėliai taps pripažintais favoritais?

Monako Kunigaikštystėje praėjusį sezoną matėme keletą skambių žaidėjų, kaip Mike'as Jamesas, Dwayne'as Baconas ar iš Kinijos sugrįžęs Donatas Motiejūnas, bet iš trenerį sezono metu pakeitusių debiutantų niekas patekimo į TOP 8 nesitikėjo.

Jie pateko, o penkerių rungtynių serija Eurolygos ketvirtfinalyje sirgaliams įsimins ilgam.

Tai – graži istorija, bet dabar „Monaco“ sau kelia tikslus ne tik žengti toliau, tačiau ir įtvirtinti save turnyro elite. Tam klubas metė gerokai didesnius resursus, biudžetą pakėlę nuo 14,1 iki 20,7 milijono eurų..

Pinigų kapšas atsispindi vasaros ėjimuose – prie išsaugotų Mike'o Jameso, Alpha Diallo, Donato Motiejūno ir Donta Hallo prisijungė tokie žinomi krepšininkai kaip Elie Okobo, Jordanas Loydas, Jaronas Blossomgame'as, Adrienas Moermanas ir Johnas Brownas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius