-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 08

Prieš dar vieną „finalą“ – bent kelios priežastys nerimauti Šarūnui Jasikevičiui

„Vasaris mums kaip finalų mėnuo“, – prieš svarbių vasario rungtynių maratoną neslėpė Šarūnas Jasikevičius. Tel Avivo „Maccabi“ finalą laimėję, žalgiriečiai kyla į dar vieną. Šįkart Kauno „Žalgirio“ treneriui netrūksta priežasčių nerimauti – į Kauną atvyksta Eurolygos finalo ketverto kalibro varžovas iš Chimkų, o žaliai balti nėra tikri, ar visi žaidėjai bus pasiruošę ginti pastaruoju metu nepramušamą namų tvirtovę.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Penktadienis | Eurolyga | „Žalgiris“ – „Chimki“ | 20:00 | Kaunas

Šaro rikiuotėje – bent trys krepšininkai, kurių likimas paaiškės tik prieš pat rungtynes.

Du vidurio puolėjai Brandonas Daviesas ir Antanas Kavaliauskas sirguliuoja, o įžaidėjas Beno Udrihas patempė koją.

„Pauliui Jankūnui gerai, bet problemų turime“, – nuleido akis kiek sunerimęs Š.Jasikevičius.

Problemų turi ir „Chimki“, o kiekvieno kario trūkumas gali būti kertinis šiose atsakingose rungtynėse.

Pagal talentą, jie man finalo ketverto komanda. Aš negalvoju, kad kažkas pasikeitė.

„Žalgiris“ namuose nepralaimėjo net 7 rungtynių iš eilės. Tai rekordinė klubo pergalių serija „Žalgirio“ arenoje. Pastarąjį kartą sirgaliai paliko Nemuno salą nuleidę galvas tik lapkričio 16-ąją, kai Kauną nusiaubė Vitorijos „Baskonia“ puolimo mašina (77:97).

„Chimki“ mina „Žalgiriui“ ant kulnų – žalgiriečiai su 13 pergalių ir 8 pralaimėjimais turnyro lentelėje rikiuojasi šešti, Maskvos srities ekipa su 12 ir 9 – septinta.

Pirmąjį mačą Mytiščiuose „Žalgiris“ pralaimėjo 77:85. Nugalėjęs Rusijos klubą didesniu skirtumu, „Žalgiris“ įsicementuotų sau šeštąją poziciją turnyro lentelėje.

Kita vertus, „Chimki“ vieta turnyro lentelėje neatspindi komandos potencialo.

„Pagal talentą, jie man finalo ketverto komanda. Aš negalvoju, kad kažkas pasikeitė. Kiekvienoje pozicijoje yra vieni geriausių Europos žaidėjų, puikūs užsieniečiai, – priešininkus apibūdino Šarūnas Jasikevičius. – Mums reikėtų truputį geriau išpildyti žaidimo planą nei Mytiščiuose. Aišku, tada dar nebuvome tokie, kokie dabar. Ir varžovai stipresni. Tada susikūrėme progas, bet nesumetėme metimų. Turime stengtis žaisti fiziškiau, turėti daugiau noro nugalėti. Tikėkimės, kad išpildysime daugiau detalių.“

VIDEO: Š.Jasikevičius: „Turime stengtis žaisti fiziškiau, turėti daugiau noro nugalėti“

Svečiams „Žalgirio“ arenoje bus nelengva. Pirmajame mūšyje „Chimki“ į pergalę vedė po krepšiu siautęs Thomas Robinsonas (19 tšk., 10 atk. kam.), tačiau amerikietis seniai nerungtyniauja dėl traumos.

„Robinsono netektis yra nemaža. Tai dar vienas atletiškas žaidėjas, kuris anksčiau sukdavosi ant NBA slenksčio. Praradus tokį žaidėją, kiti turi pasitempti.

Bet yra kam žaisti. Yra keli žaidėjai, kurie gali nuspręsti rungtynes. Reikia stengtis, kad jų procentai nebūtų tokie geri, kokie būna jiems laimint“, – pabrėžė Š.Jasikevičius.

„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas
„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Švedas

Vienas tokių žaidėjų – Aleksejus Švedas. Rezultatyviausias Eurolygos krepšininkas šį sezoną renka vid. net po 22,1 taško ir išmeta po 18 metimų per rungtynes. Gynėjas surenka trečdalį „Chimki“ taškų.

Š.Jasikevičius gynybą sutelks jam ir snaiperiams, kurie Maskvos srities klube pastaruoju metu išmeta daugiau tritaškių (apie 31) nei dvitaškių (apie 30).

„Nežinau, kodėl jie tik septintoje vietoje. Jei atvirai, man nerūpi. Tik žinau, kad reikia spręsti savus dalykus. Problemų su jų žaidėjais tikrai bus. Sunku ir prieš Švedą, ir prieš iš toli pataikančius žaidėjus.

Jeigu reikėtų išskirti faktorių, tai bus tritaškių gynyba. Kuo mažiau leisime išsimesti lengvų tritaškių, kurių jie meta labai daug, tuo bus geriau. Jie išsimetė 200 tritaškių daugiau nei mes. Tai didžiulis skaičius.

Reikės spėti paskui snaiperius, nuvyti žaidėjus nuo tritaškio linijos ir skatinti juos veržtis.

Stengiamės akcentuoti visas detales. Kaip aplinkiniai žaidžia prie Švedo ir kaip jis įeina į atakas – kur jam patinka, o kur nepatinka žaisti. Stengsimės kreipti dėmesį į visumą ir reaguoti.“

„Žalgirio“ ir „Chimki“ kova Kaune – penktadienį 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius