Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 10 10

Prieš mūšį su „Žalgiriu“ – nustebinęs COVID-19 testo rezultatas Rimo Kurtinaičio klube

Rimo Kurtinaičio klube galimai kartojasi žalgiriečio Joffrey Lauvergne'o atvejis. 15min žiniomis, po penktadienį diagnozuoto koronaviruso, šeštadienį atliktas pakartotinis „Chimki“ centro Grego Monroe COVID-19 testas buvo neigiamas.

Artimiausiomis dienomis 30 metų 211 cm ūgio amerikiečiui bus atliktas dar vienas testas įsitikinti, ar penktadienio tyrimo rezultatai nebuvo klaidingi.

Teigiamas COVID-19 testas tądien buvo nustatytas jam ir kitam „Chimki“ žaidėjui Maksimui Baraškovui. Koronavirusu serga dar trys „Chimki“ krepšininkai – Jordanas Mickey, Janis Timma bei Jevgenijus Voronovas.

Panašioje situacijoje kaip G.Monroe atsidūrė žalgirietis J.Lauvergne'as. Penktadienį atliktas prancūzo COVID-19 testas buvo neigiamas, nors ketvirtadienį „Žalgirį“ iš laboratorijos pasiekė žinia, jog vidurio puolėjas serga koronavirusu.

J.Lauvergne'ui šeštadienį turėjo būti atlikti papildomi tyrimai, kurie padės nustatyti, ar žalgirietis serga ir ar iš viso sirgo COVID-19.

Jeigu paskutiniai testai parodytų, kad J.Lauvergne'as ir G.Monroe iš tiesų neserga koronavirusu, dar neaišku, kada krepšininkai galėtų prisijungti prie savo komandų.

Bent jau Lietuvoje tai gali užtrukti. Štai Vilniaus „Riterių“ futbolininkas Dominykas Barauskas po ketvirtadienį atlikto kraujo tyrimo sužinojo, kad neserga ir nesirgo COVID-19, nors pirmadienį darytas testas buvo teigiamas.

Tiesa, nepaisant rezultatų, jis turėjo likti saviizoliacijoje, kaip ir visi su juo artimą kontaktą turėję asmenys. Penktadienį „Riteriai“ kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) prašydami panaikinti saviizoliaciją, tačiau iki šeštadienio pavakarės prašymas dar nebuvo patenkintas.

„Pirmojo ir antrojo SARS-CoV-2 (2019-nCoV) RNR nustatymas tikralaikės PGR metodu skirtumas galimas dėl buvusios mažos viruso koncentracijos organizme, infekcinio proceso pabaigos arba tiriamasis asmuo buvo ne gyvo viruso, bet tik viruso RNR nešiotojas. Tuo tarpu serologiniai antikūnų tyrimai nustato antikūnus, kuriuos imuninė sistema sukuria kaip atsaką į virusą, jei žmogus buvo tik viruso RNR nešiotojas, antikūnai organizme nesigamina“, – fkriteriai.lt citavo jiems iš laboratorijos atsiųstą „Synlab“ dokumentą.

VIDEO: „Eurolygos diena“: R.Kurtinaičio problemos ir neplanuota prognozė „Žalgiriui“

Įstatymiškai NVSC remiasi pirmadienį futbolininkui atlikto teigiamo PGR testo rezultatu, todėl D.Barauskas laikomas sergančiu. Neigiamas pakartotinio PGR testo rezultatas ir papildomas kraujo tyrimas futbolininko situacijoje nieko nepakeitė. Pagal NVSC nurodymus, teigiamą testo rezultatą gavęs futbolininkas, kaip ir su juo kontaktavę asmenys, vis tiek turi izoliuotis 14 dienų nuo teigiamo testo rezultato.

Kaip rašo fkriteriai.lt, „Riteriai“ kartu su Lietuvos futbolo federacija ir A lyga penktadienį Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) bei Vyriausybei pateikė du prašymus, susijusius su įsakymais, nustatančiais sąlytį turėjusių asmenų saviizoliacijos skyrimo taisykles bei apibrėžiančiais išimtis aukšto meistriškumo sporto atstovams, norintiems palikti saviizoliacijos vietą.

Atidėtų „Žalgirio“ ir „Chimki“ rungtynių Mytiščiuose pradžia – šeštadienį 20 val.

G.Monroe dėl traumos praleido pirmąsias Eurolygos sezono rungtynes, bet savaitės pradžioje jau dalyvavo „Chimki“ treniruotėse. Vis dėlto COVID-19 testas vėl paliko amerikietį užribyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius