Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2019 07 04

Prisikalbėjo? Aštrus Rimo Kurtinaičio interviu galėjo sugriauti derybas su „Rytu“

Rimui Kurtinaičiui greičiausiai nepavyks iš Vilniaus į Chimkus atsivežti Vilniaus „Ryto“ specialisto. Šias derybas galėjo sugriauti žiniasklaidoje nuskambėjęs „Chimki“ trenerio pasisakymas.
Rimas Kurtinaitis
Rimas Kurtinaitis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

24sek žiniomis, R.Kurtinaitis didina Lietuvos specialistų gretas Chimkuose ir į Eurolygos klubą kalbina fizinio rengimo trenerį Evaldą Kandratavičių.

Tiesa, 2016-aisiais į sostinę atvykęs E.Kandratavičius turi galiojantį kontraktą su „Rytu“.

24sek šaltinių teigimu, sostinės klubas buvo linkęs išleisti E.Kandratavičių į Rusiją, tačiau R.Kurtinaičio pasisakymas lrytas.lt žurnalistui Modestui Krukauskui galėjo sugriauti šias derybas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Evaldas Kandratavičius
Alfredo Pliadžio nuotr./Evaldas Kandratavičius

Paklaustas apie „Ryto“ bandymą gauti vardinį kvietimą į Eurolygą, R.Kurtinaitis sakė: „Dabar man pasakykite – „Rytas“ ima ir gauna kvietimą į Eurolygą. Kas nors staiga pasikeistų: miestas skirtų daugiau pinigų, atsirastų ilgalaikių rėmėjų, kurie skirtų pinigus dešimčiai metų?

Taip, kaip Madrido „Real“, kuris gali pasirašinėti sutartis septyneriems metams į priekį, nes viskas yra garantuota ir finansiškai stabilu.

„Rytas“ neturi jokių garantų: nei savo arenos, nei miesto valdžios palankumo – finansiškai Vilnius prie ekipos prisideda minimaliai, verslas nežiūri į klubo pusę, nes nėra jokios vadybos. Gal gali kas pasakyti, kas dabar vyksta „Ryto“ ekipoje?

Kai iš klubo buvo išprašytas prezidentas Gedvydas Vainauskas, ten nieko neliko – neaišku, kas vadovauja procesui, kam ta ekipa rūpi, kokie uždaviniai keliami ir dėl ko viskas vyksta. Ten tik keičiasi vadovai kaip oro prognozės. Nėra jokio garanto – niekas nestovi už šios komandos. Kas dabar komandos vadovas? Rolandas Jarutis, bet jis gali po poros mėnesių ir į Kiniją išvažiuoti ten dirbti toliau.

Kalbu atvirai, nes „Rytas“ neturi apskritai jokio būtino garanto, o Eurolygoje sėdintys vyrai nėra kvaili ir nenori savo aplinkoje matyti atsitiktinių klubų. Tad Vilniui belieka Europos taurė, nes rėk-nerėkęs apie savo norus ir galimybes, bet ir rimtų pergalių „Rytas“ pastaruoju metu nelaimėjo, kad tai būtų bent kažkoks garantas veržiantis į Eurolygą.“

Praėjusį sezoną gavęs darbą „Chimki“ klube, R.Kurtinaitis į savo štabą pasikvietė Aurimą Jasilionį ir Robertą Kuncaitį.

24sek žiniomis, R.Kurtinaitis Maskvos srities komandoje nori matyti Roką Giedraitį – siekia išpirkti jo kontraktą su Berlyno ALBA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius