Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Puikiai žaidęs, bet pralaimėjęs Donatas Motiejūnas pasiuntė savo komandai žinią

„Monaco“ krepšininkas Donatas Motiejūnas ir treneris Saša Obradovičius komentavo Eurolygos lemiamų ketvirtfinalio rungtynių prastą pabaigą, kai Monako komandos žvaigždės bandė gelbėti savo ekipą po vieną.
Donatas Motiejūnas (kairėje).
Donatas Motiejūnas (kairėje). / Vida Press nuotr.

Eurolygos ketvirtfinalio serijos finiše Donatas Motiejūnas įdėjo ypač daug pastangų, kad jo komanda patektų į finalo ketvertą.

Lietuvos krepšininkas pelnė 16 taškų, atkovojo 7 kamuolius, bet „Monaco“ krito prieš Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą Stambulo „Fenerbahče“ ir po pratęsimo pralaimėjo penktąjį mačą Monake 79:80, o kartu ir seriją 2-3.

19 naudingumo balų surinkęs D.Motiejūnas žaidė net 29 minutes, bet pratęsimo pradžioje prametė dvitaškį ir akivaizdžiai pavargęs sėdo ant atsarginių suolo, nuo kurio nebuvo sugrąžintas.

„Tai krepšinis, mes buvome laimingi pernai tuo pat metu (tada „Monaco“ eliminavo Tel Avivo „Maccabi“ ir pateko į finalines varžybas Kaune), bet šįvakar esame liūdni, – „L'Equipe“ citavo D.Motiejūną. – Pagarba „Fenerbahče“ už neįtikėtiną mačą. Jie liko šaltakraujiški rungtynių pabaigoje, rado laisvus žaidėjus ir žaidė išmintingai. Šįkart jie buvo geresni.“

„Monaco“ turėjo galimybes laimėti, nes rengė paskutinę ataką ketvirto kėlinio pabaigoje, kai Elie Okobo žaidė vienas prieš vieną ir galiausiai netaikliai atakavo iš toli.

Per pratęsimą Monako komandos lyderiai – Mike'as Jamesas ir E.Okobo vėl bandė traukti savo komandą individualiais veiksmais, bet dauguma metimų skriejo pro šalį.

Paklaustas apie rungtynių pabaigą, kai „Monaco“ nebeatliko rezultatyvių perdavimų, D.Motiejūnas sakė: „Tai – klausimas treneriui. Toks mūsų požiūris į krepšinį, mes esame laimėję taip žaisdami, dabar taip pralaimėjome. Aš nesu čia tam, kad atsakyčiau į šį klausimą – bandau dirbti savo darbą kaip galima geriau ir padėti komandai.“

S.Obradovičius irgi sulaukė tokio pat klausimo dėl individualaus savo žaidėjų krepšinio per paskutines atakas.

„Mes taip įprastai baigiame rungtynes, – duodame kamuolį vienam iš mūsų kūrėjų, kad pelnytų taškus arba sukurtų kitą teisingą sprendimą. Taip, galbūt vertėjo veržtis ir bandyti išprovokuoti pražangą, bet visi gali sakyti ką nori jau po visko. Labiau gaila dėl aiškesnių situacijų, kai galėjome perlaužti rungtynes geriau kovodami dėl kamuolių“, – „L'Equipe“ sakė Monako komandą treniruojantis serbas.

Scanpix Baltics nuotr./Saša Obradovičius
Scanpix Baltics nuotr./Saša Obradovičius

Praėjusį sezoną „Monaco“ laimėjo Prancūzijos čempionato auksą bei Prancūzijos taurę, o Eurolygos finalo ketverto varžybose užėmė trečią vietą. Šį sezoną vienas turtingiausių Europos krepšinio klubų rizikuoja likti tuščiomis.

„Jei pažiūrėsime į visą šį sezoną, mes nelaimėjome nė vieno titulo. Į daugumą komandų nepažiūrėjome rimtai, tad gal šiąnakt suveikė karma, – pastebėjo D.Motiejūnas. – Nelaimėjome nė vieno taurės turnyro (Prancūzijoje žaidžiami du turnyrai – „Leader Cup“ ir „Coupe de France“), nepatekome į finalo ketvertą Eurolygoje, tad kol kas nepasiekėme nė vieno tikslo.

Tikiuosi, kad komanda supras, jog liko vienas trofėjus, kurį galime laimėti.

Turime susitelkti ir apginti šalies čempionų titulą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius