Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rekordininkas N.Hayesas-Davisas dėkojo jį išklausiusiam Šarui, šis turėjo priekaištą

Nigelas Hayesas-Davisas – naujasis Eurolygos rekordininkas. Pritrenkiantį pasirodymą surengęs Stambulo „Fenerbahče“ amerikietis pelnė net 50 taškų ir užfiksavo rezultatyviausią visų laikų rezultatą Eurolygoje. „Dar prieš sezoną savo užrašuose buvau pasirašęs, jog noriu pagerinti taškų rekordą“, – po įspūdingų rungtynių sakė vakaro žvaigždė.
Nigelas Hayesas-Davisas pasiekė Eurolygos taškų rekordą
Nigelas Hayesas-Davisas pasiekė Eurolygos taškų rekordą / „Fenerbahče“ ir Eurolygos nuotr.

29-erių amerikietis, 2019-2021 m. vilkėjęs Kauno „Žalgirio“ aprangą, jau nuo rungtynių pradžios terorizavo Berlyno ALBA gynybą.

Jis pelnė pirmus 10 „Fenerbahče“ taškų, o vien per pirmą kėlinį surinko 18.

Antrajame kėlinyje amerikietis kiek stabtelėjo ir tepelnė 3 taškus, bet prapliupo taikliais metimais po ilgosios pertraukos.

Galiausiai, jis pasiekė 50 taškų ribą, pranokdamas prieš daugiau nei ketverius metus 49 taškus įmetusio Shane'o Larkino pasirodymą.

Iki šių rungtynių daugiau nei 26 taškų niekada Eurolygoje neįmetęs N.Hayesas-Davisas sulaukė sirgalių ir komandos draugų sveikinimų, o pats po mačo teigė paėmęs pavyzdį iš NBA lygos, kur praėjusią naktį „Atlanta Hawks“ įžaidėjas Dejounte Murray pelnė 44 taškus metęs net 44 metimus.

„Sakiau po rungtynių, kad dar prieš sezoną savo užrašuose buvau pasirašęs, jog noriu pagerinti taškų rekordą. Prieš rungtynes rašiau savo draugams Jordanui ir Nate'ui, kad jaučiu, jog sužaisiu tarsi Dejounte Murray, – kalbėjo Nigelas. – Nežinojau, kad įmesiu 50 taškų, tačiau žinojau, kad atliksiu daug metimų.

Rezultatyviausi visų laikų Eurolygos pasirodymai
Rezultatyviausi visų laikų Eurolygos pasirodymai

Visi nuopelnai tenka mano komandos draugams. Kai aš įsibėgėjau, jie atliko puikų darbą mane rasdami. O dar didesni nuopelnai keliauja Ilkerui (I.Uceras, „Fenerbahče“ komunikacijos vadovas – red. past.) ir sirgaliams. Jie žinojo, kad rezultatyvumo rekordas yra 49 taškai ir ėmė rėkti Šarui, kad grąžintų mane į aikštelę.

Tai buvo komandinis darbas. Labai didžiuojuosi savimi dėl darbo, kurį įdėjau. Tai juk pirmas kartas, kai kas nors pelno 50 taškų?“

N.Hayesas-Davisas buvo pakeistas ketvirtojo kėlinio pabaigoje, likus maždaug trims minutėms, kai pelnė 43-ąjį tašką, o sirgaliai jį palydėjo ant suolo plojimais atsistojus. Visgi jau po kelių akimirkų amerikietis grįžo ant parketo.

Pasirodo, jis tik tada sužinojo, koks yra tikrasis Eurolygos taškų rekordas.

„Klausiau Ilkero per ilgąją pertrauką, koks yra rekordas, o jis man atsakė, kad 41 taškas. Sakiau, kad galiu tai pasiekti. Galiausiai pasiekiau, bet tada Ilkeras priėjo prie manęs ir sako: „Nigelai, turbūt manęs nekęsi, bet rekordas yra 49 taškai“, – pasakojo puolėjas. – Tuomet atsisukau į Šarą ir sakiau: „Kaip dažnai nutinka, kad kas nors Europoje pelnytų 40 taškų? Tai praktiškai neįmanoma“. Jis į mane pažiūrėjo, o sirgaliai norėjo, kad grįžčiau. Galiu jiems tik padėkoti, taip pat ir treneriui bei komandos draugams, kurie man davė kamuolį. Man didžiulė garbė, esu labai laimingas.“

Pats Š.Jasikevičius po rungtynių, kurias jo komanda laimėjo 103:68, juokais išreiškė priekaištą auklėtiniui.

„Nigelas neatliko nė vieno rezultatyvaus perdavimo, turime pašnekėti apie tai, – šypsojosi treneris. – Bet gerai, baigiant juokus, pamatyti 50 taškų pasirodymą Europos krepšinyje yra neįtikėtina. Jis pademonstravo neįtikėtiną ištvermę. Rungtynių pabaigoje jis jau buvo sužaidęs daug minučių, bet lakstė tarsi pirmajame kėlinyje. Tai – jo profesionalumo pavyzdys. Nigelas treniruojasi intensyviai kiekvieną dieną, jis – didžiausias profesionalas. Pelnyti 50 taškų Europos krepšinyje yra neįtikėtina.“

Jis N.Hayesą-Davisą treniruoja jau trečioje skirtingoje vietoje – anksčiau dirbo su juo „Žalgiryje“ ir „Barcelona“ komandoje. Žaidėjo augimą stebintis Šaras išskyrė savybę, kuri jam labiausiai imponuoja kalbant apie šviežiai iškeptą Eurolygos rekordininką.

„Dar nuo mūsų dienų „Žalgiryje“ ar Barselonoje pamačiau, kad geriausia Nigelo savybė, jog jis nepasiduoda, nepaisant to, kokioje sudėtingoje situacijoje atsiduria. Barselonoje jis nebuvo geriausioje situacijoje dėl savo vaidmens, bet atvykęs čia galėjo žaisti ketvirtoje pozicijoje ir atsiskleidė. Ant jo pečių nugulė didesnė atsakomybė, o jis jai buvo pasiruošęs. Tai neįtikėtinas pasiekimas“, – teigė Š.Jasikevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius