Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 05 24

Rimti užmojai: „Žalgirio“ radare – dar vienas Lietuvos rinktinės narys

Kauno „Žalgiris“ nenukrypsta nuo savo vizijos. 24sek žiniomis, Lietuvos čempionų radare yra nacionalinės komandos gynėjas Marius Grigonis.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / Imago sport nuotr.

24sek šaltinių teigimu, „Žalgiris“ rodo didžiulį susidomėjimą galimybe įsigyti M.Grigonį kitam sezonui.

24-erių krepšininką varžo sutartis su Berlyno „ALBA“. Lietuvio kontraktas su Vokietijos klubu galioja iki 2020-ųjų vasaros. Bet jame numatyta išpirkos galimybė, kuria „Žalgiris“ gali ir pasinaudoti.

„Žalgiris“ M.Grigoniu domisi jau ne pirmą vasarą, bet, 24sek žiniomis, tas susidomėjimas dar nebuvo toks didelis.

2014-aisiais krepšininkas paliko „Žalgirio“ sistemą ir nusprendė pereiti tiltą į vyrų krepšinį legionieriaus keliu – pasuko į antrąją Ispanijos lygą.

Hueskoje, Manresoje ir Tenerifėje žaidęs M.Grigonis įsitvirtino aukščiausioje Ispanijos krepšinio lygoje, o pernai sudarė trejų metų sutartį su „ALBA“.

M.Grigonis yra toks žaidėjas, į kokius pastaraisiais metais ir žvalgosi Šarūnas Jasikevičius. Jis gali žaisti per kelias pozicijas, be to, pasižymi gerais gynybiniais sugebėjimais, tuo pačiu yra kuriantis žaidėjas, nes savo karjeros dalį praleido gaudamas įžaidėjo funkcijas.

198 cm ūgio krepšininko indėlis Berlyno klube buvo žymus. Štai Europos taurėje per 100 atakų „ALBA“ su M.Grigoniu aikštėje įmesdavo 4,7 taško daugiau, o praleisdavo 3,8 taško mažiau, nei šiam sėdint ant suolo.

VIDEO: „Ginčas“: Šaro ateitis Kaune ir „Žalgirio“ bėgimas nuo praeities košmaro

Praėjusį sezoną Europos taurės turnyre M.Grigonis buvo trečias pagal naudingumą „ALBA“ žaidėjas. Per vienerias rungtynes gaudamas pasireikšti vid. po 25 minutes, jis pelnydavo 11,6 taško (41,7 proc. dvit., 47,5 proc. trit., 89,7 proc. baud.), atkovodavo 3,1 kamuolio, atlikdavo 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 13,5 naudingumo balo.

Vokietijos pirmenybėse M.Grigonis žaisdamas po 24 minutes pelno 11,8 taško (61,2 proc. dvit., 46,1 proc. trit., 86,9 proc. baud.), atkovoja 2,7 kamuolio, atlieka 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir renka 10,9 naudingumo balo.

M.Grigonis šiuo metu taip pat bene tvirčiausias pasirinkimas Lietuvos rinktinėje antrojo numerio pozicijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius