Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 01 31

Š.Jasikevičiaus vieta lentelėje nejaudina: „Labiau neramina žaidimo tobulinimas“

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ šį antradienio vakarą stos į kovą prieš lietuviui brangią Tel Avivo „Maccabi“ ekipą. Kiek prastesnę atkarpą Eurolygoje išgyvenančių katalonų strategas prieš rungtynes tikina nesijaudinantis dėl suprastėjusios „Barca“ padėties turnyrinėje lentelėje.

Katalonijos pasididžiavimas iš pastarųjų šešerių rungtynių pralaimėjo trejas, o praėjusią savaitę suklupo ir principiniame „El Clasico“ derbyje Madride.

Su 13 pergalių ir 8 pralaimėjimais „Barcelona“ dalinasi 3-5 vietas Eurolygoje, o pagal taškų santykį užima ketvirtąją poziciją.

Ir nors katalonus skiria vos dvi pergalės nuo už atkrintamųjų ribos esančios „Valencia“ ekipos, Šaras dėl padėties lentelėje nesibaimina.

„Ar žiūriu į lentelę? Nelabai, nes pralaimėjęs rungtynes gali nukristi penkiomis pozicijomis, o laimėjęs kelis kartus vėl pakilti aukštyn, – Ispanijos žiniasklaidai sakė Š.Jasikevičius. – Mus labiau jaudina ir neramina mūsų žaidimo tobulinimas bei galvojimas apie tai, kaip pasiekti geriausią formą prieš taurės turnyrą ir antrąją sezono dalį.“

Standings provided by Sofascore

Lietuvio treniruojama „Barca“ šį sezoną svečiuose jau įveikė „Maccabi“ klubą 86:79, bet Izraelio komanda, kurioje Šaras žaidė 2003-2005 m., triumfavo per pastaruosius du vizitus Katalonijos sostinėje.

„Mums tai turi būti papildoma motyvacija, – išgirdęs šį faktą sakė Š.Jasikevičius. – Pralaimėjome ir pastarąsias savo rungtynes, o jeigu Eurolygoje patenki į nesėkmių liūną, už tai sumoki brangiai. Turėsime būti labai dėmesingi. Atvyksta komanda, turinti aiškius ginklus ir kovojanti dėl atkrintamųjų. Tai bus labai daug pareikalausiančios rungtynės.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Barselonos vyrų dabar laukia trejos rungtynės namuose, jei įskaičiuosime ir Ispanijos lygos susitikimą. Prieš jas Šaras sulaukė klausimo apie žaidėjų motyvaciją.

„Man nesunku motyvuoti save, bet motyvuoti žaidėjus sunkiau, nes žaidžiame daug rungtynių, jau nekalbant apie tai, kad žaidėjai atvyko po vasaros, per kurią atstovavo savo rinktinėms. Bet sezono kulminacijoje turėsime turėti didesnę motyvaciją ir intensyvesnes treniruotes“, – teigė lietuvis.

„Barcelona“ ir „Maccabi“ rungtynės antradienio vakarą startuos 21.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius