Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 11 12

Šalenga: žaidėme labai blogai (komentarai)

Po pralaimėjimo 52:64 ketvirtose Eurolygos A grupės rungtynėse išvykoje Zagrebo „Cibona“ krepšininkams Kauno „Žalgirio“ komandos kapitonas Dainius Šalenga piktinosi kvailomis klaidomis ir pasigedo daugiau komandinio žaidimo.
D.Šalenga Zagrebe per 37 minutes pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius
D.Šalenga Zagrebe per 37 minutes pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Žinojome, kad tai bus labai sunkios rungtynės, nes „Cibona“ neturėjo pergalių ir tai buvo vienas iš paskutiniųjų jos šansų išlikti kovojant dėl vietos „Top-16“ varžybose, – po rungtynių Eurolygos oficialiam interneto puslapiui sakė G.Krapikas. – Kai tokiai komandai reikia pergalės, ji kovoja kaip sužeistas žvėris ir daro viską. Tokioje kovoje neužtenka vien starto penketo žaidėjų, reikia gero atsarginių indėlio, o mes nuo atsarginių žaidėjų suolo pagalbos nesulaukėme“, – pastebėjo jis.

Tokioje kovoje neužtenka vien tik starto penketo žaidėjų, reikia gero atsarginių indėlio, o mes nuo atsarginių žaidėjų suolo pagalbos nesulaukėme, – sakė G.Krapikas.

Iš atsarginių žaidėjų taškus pelnė tik Adas Juškevičius ir Martynas Pocius. Jie surinko 11 iš 52 taškų. „Ketvirtame kėlinyje neturėjome energijos, nes nebuvo lygiavertės pamainos. Tadas Klimavičius nepakilo iš lovos viešbutyje dėl ligos, o Mantas Kalnietis ir Travisas Watsonas žaidė turėdami temperatūros“, – pasakojo „Žalgirio“ strategas.

Komandos kapitonas Dainius Šalenga teigė, kad tai buvo svarbios rungtynės, nes „Cibona“ yra vienas iš konkurentų dėl vietos „Top-16“ varžybose. „Žaidėme labai blogai, nes padarėme 22 klaidas. Negali laimėti rungtynių, jeigu per antrą jų dalį suklysti 15 kartų. Tai ir yra nesėkmės priežastis“, – sakė jis.

Pasak „Žalgirio“ senbuvio, varžovai privertė daryti kvailas klaidas: „Dažnai žaisdavome vienas prieš penkis, imdavomės iniciatyvos po vieną. Puolant reikėjo daugiau žaisti kaip komandai.“

Tuo tarpu „Cibona“ treneris Velimiras Perasovičius džiaugėsi, kad ši pergalė leido jiems lengviau atsikvėpti. „Svarbiausia buvo laimėti, o tai truputį veikė žaidėjus. Turėjome bėdų pelnydami taškus, tačiau stengėsi visi. Rungtynėms įsibėgėjant leidome varžovams pelnyti vis mažiau taškų. Gaila, kad neturėjome visų žaidėjų ir negalėjome didesnio pranašumo susikrauti anksčiau. Tačiau rezultatas tenkina“, – kalbėjo jis.

Jam antrino „Cibona“ gynėjas Marko Romašas: „Buvo labai sunkios rungtynės, tačiau laimėjome solidžiu skirtumu. Dabar turime tiek pat pergalių, kiek ir „Žalgiris“. Gabūt šiek tiek strigo mūsų puolimas, tačiau laimėjome dėl pastangų ginantis. Mes nusipelnėme pergalės.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius