Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 08

Šaras gyvena laukimo nuotaikomis: „Mums dabar sunkus laikotarpis“

Šarūnas Jasikevičius nurijo karčiausią piliulę šį sezoną. Stambulo „Anadolu Efes“ atvyko į žaliai baltų šventovę ir šeimininkams joje nepaliko jokių šansų 58:79. „Žalgirio“ generolui buvo sunku rinkti žodžius, kaip rasti atsakymus į akis badantį skirtumą. Tačiau sprendimų reikia jau greitai.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Nepatenkintas Šaras vis žvalgėsi į atsarginių suolą ir lyg ledo ritulyje keitė žaidėjus, ieškodamas neišgliaudomo rebuso sprendimų.

Iš pradžių jis ieškojo atakų organizatoriaus, kai Derrickas Waltonas su Nate'u Woltersu „Žalgiris“ blaškėsi „Anadolu Efes“ gynyboje kaip aklavietėje.

Vėliau jis ieškojo, kas galėtų užlopyti atsivėrusias didžiules skyles „Žalgirio“ gynyboje, pro kurias svečiai su pasimėgavimu grūdo Adrieno Moermanno tritaškius ar savo kitų lyderių metimus.

Bet situacija buvo beviltiška. Šaras ant atsarginių suolo tik dengėsi veidą.

Dar taip nebuvo, kad išparduotoje „Žalgirio“ arenoje žmonės imtų skirstytis iš savo vietų dar ketvirtojo kėlinio pradžioje.

Tačiau jie negalėjo pakęsti, matydami „Žalgirio“ pralaimėjimą ne vienženkliu, ne tik dviženkliu, bet 21 taško skirtumu.

Š.Jasikevičiui optimizmo turėjo įpūsti tik likusios didžiosios „Žalgirio“ sirgalių armijos poelgis.

Mačo pabaigoje atsistoję kauniečiai traukė dainą „Žaliai balti“ ir parodė, kad su komanda bus ir sunkią akimirką.

Dabar ji kaip tik tokia – trys pralaimėjimai iš eilės ir laukianti sunki išvyka į Stambulą pas „Fenerbahče“.

„Pirmiausia norisi padėkoti sirgaliams. Tikrai smagu turėti tokį palaikymą. Sold out'as yra tikrai labai malonu, ypač antradienio vakarą. Bet dar maloniau buvo tie plojimai tokiu sunkiu momentu ketvirtame kėlinyje, – sakė Š.Jasikevičius. – Gaila, kad šiuo metu kaip komanda esame gerokai išsibalansavusi. Šiuo metu, kaip būna kai kuriais sezono momentais, tikrai nepasisekė su tvarkaraščiu ir situacija. Nebuvome pilno šviežumo po penktadienio ir sekmadienio rungtynių.

Tai pasijautė mūsų sprendimuose. Daug ką bandėme daryti pavienėmis pastangomis ir tai buvo pagrindinis dalykas. Šiandien nebuvo komandos.

Buvo daug epizodų, liaudiškai tariant, kai lipome į medį. Bandėme tą akcentuoti per pertrauką. Bet išėjus trečiajame kėlinyje, nežinau kodėl, nebuvo šviežumo.

Kaip komanda, esame nesavanaudžių komanda. Bet būtent dabar yra sunkus momentas ir reikia dar labiau remtis į komandos draugą, būti kartu. Ir išlikti kartu.

Galvoju, kad šiai dienai negalime kautis su elitinėmis komandomis. Pažiūrėsime, kaip bus ketvirtadienį. Bet su tokiomis komandomis kaip „Top 4“ klubai, šiandien kautis sunku. Nors penktadienį mistiniu būdu tą padarėme.

Reikia laukti, kol traumuoti žaidėjai sugrįš. Tie, kas grįžę, įeitų į formą. Ir nenuvargintų tų, kurie nuo šiol tempė mus. Komentaras šiai minutei toks.“

VIDEO: Artūras Milaknis po pralaimėjimo rūbinėje netryško emocijomis

– Minėjote, kad šio vakaro dvikova bus sistemos išbandymas. Ar testas neišlaikytas, ar šviežumas viską lėmė?

– Sunku pasakyti, dėl ko, bet nebuvo išlaikytas. Nuo pradžių vėl buvo labai daug klaidų iš mūsų sistemos pusės. Ta besikeičianti dengiamaisiais gynyba momentais veikė tikrai labai gerai, bet kažkokiais būdais kažkuriuo metu sugriūdavome ir varžovas nubausdavo.

16 taškų pirmame kėlinyje mane tikrai nuteikė optimistiškai. Bet mes paprasčiausiai paskui neišlaikėme jų tempo. Nesuradome puolime vedlio, kuris kurtų, ardytų, draskytų. Galbūt išskyrus Grigonį, kuris, jautėsi, deda didžiules pastangas.

Kažkiek reikia laukti.

– Kokia buvo problema dengiant Adrienną Moermanną, kuris surinko 23 taškus ir pataikė keturis skausmingus tritaškius?

– Jis nebuvo labai akcentuotas. Žinojome, kad jie atakuos kai kuriuos mūsų žaidėjus su pikenpopu. Vakar ant tų derinių buvo dirbama. Gal iš to buvo šeši taškai, bet kiti buvo kažkur nesusiklausymas.

Visumoje, gynyba nebuvo bloga. Jeigu mes vieną geriausiai puolančių komandų paliekame su 79 taškais, tai nėra blogai. Bet puolime mūsų sprendimai buvo labai blogi.

Bandėme spręsti reikalus po vieną. Tai buvo didžiausias dalykas, kuris šiandien mums, kaip štabui, nepatiko.

Manau, mūsų krepšinis nebuvo gražus. Aišku, tai švelnus pasakymas.

– Sakėte, komanda pradėjo žaisti po vieną. Ar yra ženklų, kad jie pradėtų abejoti vienas kitu?

– Nežinau, bet šiandien buvo per daug epizodų žaidžiant po vieną. Tą akcentavome ir per pertrauką. Bet grįžus į aikštę, vienas pirmųjų derinių buvo be kantrybės.

Nežinau, kuo galima paaiškinti. Nenoriu labai daug plėstis. Gal nuovargis. Gal detalių nesupratimas.

Komanda yra išsibalansavusi. Mums tai sunkus laikotarpis ir reikia iš jo išlipti. Iš jo galime išlipti remdamiesi vieni kitais. Po vieną spręsdami reikalus neturime šansų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius