Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 11 /22:06

Šaras nebežino, ko griebtis: „Galbūt reikės imtis drastiškų sprendimų“

Pritilusioje „Žalgirio“ arenoje Renaldas Seibutis taip smarkiai sviedė kamuolį į žemę, kad šis atšoko taip, jog lauke laisvai būtų įkritęs į antro daugiabučio aukšto balkoną. Kovingas Šarūno Jasikevičiaus akis ilgainiui keitė raukšlės ant kaktos ir prie veido iš nevilties spaudžiami delnai. „Real“ išsivežė iš Kauno pergalę 90:75.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Kauno „Žalgiris“ – Madrido „Real“ 75:90 | „Žalgirio“ arena

 Tai buvo emociškai spalvingos rungtynės. Kovo 11-osios nuotaikų įkvėpti „Žalgirio“ sirgaliai pirmosiomis minutėmis arenoje kūrė šiurpuliukus keliančią atmosferą. Bet greitai gerą ūpą numušė teisėjų sprendimai, kurie siutino ne tik žaliai-baltą sirgalių armiją, bet ir Š.Jasikevičių.

„Žalgiris“ du kėlinius laikėsi priekyje prieš Eurolygos čempionus, bet po pertraukos iniciatyva ėmė slysti iš šeimininkų rankų.

„Žalgiris“ griebė mus už gerklės. Tiek gynyboje, tiek puolime“, – po mačo prisipažino „Real“ puolėjas Jonas Mačiulis.

Bet kai reikėjo iki galo užsmaugti priešininką, „Žalgiris“ atsimušė į tą pačią prakeiktą sieną – netaiklius metimus. 

„Galbūt nusibosiu su tuo pataikymu, bet... Nelabai daugiau galiu ką pasakyti, – po pralaimėjimo prisipažino Š.Jasikevičius. – Metame į krepšį labai daug, treniruojamės labai daug – nepataikome. Vyrai įdeda labai daug pastangų į metimų realizavimą. Bet vis nepataikome. Esu gana patenkintas tuo, kaip susikuriame progas. Galbūt pradėjome strigti, kai „Real“ pradėjo keistis nuo pirmo, iki penkto numerio. Bet anksčiau ar vėliau susikūrėme neblogų metimų. Vyrų pastangos, jų mentalitetas buvo aukštumoje. Tik pritrūko šalto proto ir pataikymo“.

VIDEO: Didinga akimirka: sirgalių giedamas Lietuvos himnas prieš akistatą su Madrido „Real“

Nors pataikė 59 proc. dvitaškių (25/42), „Žalgiris“ realizavo tik 2 iš 13 tolimų metimų (15 proc.). „Top 16“ varžybose žalgiriečiai dvitaškius meta vid. 45,96 proc. tikslumu (prasčiausias rezultatas Eurolygoje) ir pataiko tik 32,17 proc. tolimų metimų (priešpaskutinis rezultatas).

„Trūksta mums žudiko instinkto, – pripažįsta Šaras. – Čia kalbos nėra. Pirmą kėlinį žaidėme fantastiškai. Žymiai geriau. Bet kai žaidi žymiai geriau ir eini į pertrauką tik su dviem taškais, jau kažkas negerai.

Reikia daugiau pataikyti. Mėtysime toliau. Galbūt dar daugiau. O galbūt išvis nemesime. Gal bus dar geriau. Nežinau...

Gal reikia imtis drastiškų sprendimų. Bet aš patenkintas tuo, kaip komanda susikuria progas, kur eina su kamuoliu. Viskas gerai. Įmetėme 75 taškus į Eurolygos čempionų krepšį. Su 2 tritaškiais iš 13... Buvo galima žaisti dar geriau“.

– Martynas Sajus sėkmingai pradėjo rungtynes starto penkete, bet vėliau nebežaidė. Kodėl?

– Pralaimėjome apie 10 taškų, todėl norėjosi, kad žaistų Vougioukas ir Jankūnas. Vougioukas – po ligos, bet ėjo, žaidė. Su visa pagarba, bet nemanau, kad Sajus prieš „Real“ galėtų pakeisti rungtynes. Tačiau jis startavo gerai. Suveikė jo pikenrolas su Jerome'u Randle'u. Duok Dieve, kad būtų taip toliau. Tai būtų dar vienas rotacijos žmogus, kurį būtų galima leisti į aikštę nebijant.

– Kas lemia tokį sėkmingą Jankūno žaidimą šį sezoną (su „Real“ surinko 35 naudingumo balus)?

– Labai geras treneris, tik tai galima paaiškinti (Šypsosi.). Yra komandoje tokių veteranų, kurie, kad ir žaistų blogai, vis tiek žinai, ką iš jo gausi. Kai turi daugiau jaunų žaidėjų, jie labai banguoja. O Paulius visada yra Paulius.

Jis ateina, kovoja. Galiu apie jį pasakyti tik geriausius žodžius. Jis yra kovotojas. Dėl mūsų problemų Paulius žaidžia labai daug „centru“. Jam tai yra didžiulis pranašumas. Kad taip tik toliau.

– Sustabdėte pagrindinius „Real“ lyderius, bet iššovė Andresas Nocioni. Nesitikėjote?

– Manau, kad mūsų gynyba du prieš du vis dėlto nebuvo labai gera. Taktiškai buvo prastai atakuojamas įžaidėjas. Ir Rodriguezas, ir Llullas. Jie daug žaidė su pakelta galva, kas mūsų situacijoje yra savižudybė. Jie labai gerai mato aikštę, todėl jie skaitė situacijas labai lengvai. O tai reiškia, kad mūsų spaudimas pirminėje fazėje du prieš du buvo per daug lengvas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius