-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 01

Šaras po išvargtos „Barcelona“ pergalės: „Mes nesimokome iš klaidų“

Po „Barcelona“ pergalės namuose prieš be lyderio Lorenzo Browno žaidusią Tel Avivo „Maccabi“ – Šarūno Jasikevičiaus mintys apie psichologinį komandos tvirtumą.

Banguojantis Katalonijos klubo žaidimas atsispindi rezultatuose – pastarąsias devynerias „Barcelona“ rungtynes pergales keičia pralaimėjimai.

Dvigubą savaitę „Palau Blaugrana“ arenoje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai pradėjo išvargtu laimėjimu prieš Tel Avivo „Maccabi“, o jau ketvirtadienį jų laukia Miuncheno „Bayern“ testas.

„Kai varžovai daro viską, ką gali, svarbiausia yra išsilaikyti ir neleisti jiems pabėgti 10 ar daugiau taškų atstumu. Niekas nesistengia visas 40 minučių taip, kaip „Maccabi“ žaidė trečiajame kėlinyje. Turėjome atsilaikyti, o kai jų puolimas aprimo, mes kilome į viršų“, – sakė Š.Jasikevičius, kurio treniruojama komanda laimėjo 83:78.

Rezultatyviausiai „Barca“ komandoje žaidė 15 taškų pelnęs Cory Higginsas bei 14 taškų surinkęs Rokas Jokubaitis.

„Turime dėkoti sirgaliams, kurie mus palaikė labiausiai, kai žaidėme prasčiausiai. Svarbu išlaikyti šį ryšį su „Palau Blaugrana“ arena. Tai parodo, kad jie yra su komanda. Jie žino, kai žaidėjams reikia palaikymo. Sirgaliai šiandien tapo raktu į pergalę, dėl to nėra jokių abejonių“, – teigė Šaras.

Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr./Rokas Jokubaitis
Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr./Rokas Jokubaitis

Vis dėlto trenerio iš Lietuvos nedžiugina vaizdelis aikštelėje, kai dar ketvirtojo kėlinio viduryje priekyje buvo „Maccabi“.

„Prašiau žaidėjų būti solidžiais. Turime išmokti nebedaryti tokių skaudžių klaidų. Eurolygoje yra komandų, kaip „Olympiakos“, kuri varžovams lengvai nieko neatiduoda, – dėstė Š.Jasikevičius. – Panašu, kad galime patobulėti, tačiau mes atiduodame varžovams per daug. Mes nesimokome. Turime priversti kitą komandą kentėti dėl visko ir nieko jai neatiduoti už dyką.“

Kaip bebūtų, Šaras visada tikėjo, jog „Barca“ atsities ir pranoks svečius iš Tel Avivo.

„Laiko dar buvo likę labai daug, o jie realizavo itin sunkius metimus. Mačo pabaigoje agresyviai gynėmės prieš visus, ne tik Wade'ą Baldwiną. Galbūt gynybos sistemą pakeičiau kiek per vėlai“, – sakė Š.Jasikevičius.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Mirotičius

Susitikimas nesusiklostė „Barcelona“ lyderiui Nikola Mirotičiui, kuris per 26 minutes pelnė 11 taškų (1/5 dvit., 2/6 trit., 3/3 baud.), atkovojo 9 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, bet suklydo 4 kartus.

„Mirotičius? Galbūt jis per daug nori viską padaryti gerai. Jo požiūris yra geras. Šiandien jis nepateko į dvikovos planą. Tai kažkas, kas gali nutikti bet kam. Trečiajame kėlinyje jis žaidė geriau ir užbaigė mačą pakankamai gerai. Kiekvieną savaitę jis žais geriau, bet jam reikia geresnio fizinio pasirengimo, jei nori žaisti daug minučių“, – sakė Šaras.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ smegduobė, „El Clasico“ ir krepšinio J.Mourinho

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius