Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 01

Šaras reiklus: „Jei susitvarkysime su galvomis, šiemet Eurolygoje galime kažką pasiekti“

„Už ką?! Už ką?!“ – priblokštas skėsčiojo rankomis Šarūnas Jasikevičius. Estas Aare Hallikas griežtai skyrė lietuviui techninę pražangą. „Žalgirio“ treneris tikino esąs niekuo dėtas. Darius Maskoliūnas šoko iš savo vietos nuraminti Šaro, o „Žalgirio“ aistruoliai strikinėjo iš kėdžių laidydami trijulei keiksmažodžius. Kulniuodamas palei šoninę liniją treneris estui negirdint išdėjo šį į šuns dienas. Bet nepasitenkinimą ir aistras malšino „Žalgirio“ arenoje garsiausiai praūžusi žalgiriečių taškų mašina. Ji tiesiog pervažiavo Tel Avivo „Maccabi“ 99:84.
Šarūnas Jasikevičius
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Keistus teisėjų švilpukus nuplovė „Žalgirio“ sirgalių keiksmų ir šeimininkų tritaškių banga. Beje, aistruoliai nušvilpė Eurolygos himną, taip išreikšdami savo nepasitenkinimą bauda Šarui už teisėjų kritiką Atėnuose ir kritiniu nutylėtu švilpuku ketvirtojo kėlinio pabaigoje.

Pakinkyti net 9 tolimų metimų iš 13, žalgiriečiai sužaidė rezultatyviausią pirmąją rungtynių pusę šį sezoną (53:46).

Su 76 taškais po 30 minučių šeimininkai žaidė rezultatyviausią sezono trijų kėlinių atkarpą.

Galiausiai karštas vakaras „Žalgirio“ arenoje baigėsi ir rezultatyviausiomis sezono rungtynėmis – 99 taškų šeimininkai čia dar nebuvo įmetę.

Tel Avivas laikėsi tik ant arbitrų rungtynių stabdymo ir apsimiegojusios „Žalgirio“ gynybos, kuri dažnai pražiopsodavo „Maccabi“ kontrišpuolius. „Žalgiris“ vos nepramiegojo visos savo iki pertraukos kauptos persvaros, kai trečiojo kėlinio pradžioje prisižaidė iki 2 taškų. Bet Lietuvos čempionus iš duobės tempė trys tolimi metimai iš eilės.

Tai buvo kitas rekordas. Šį sezoną „Žalgiris“ Eurolygoje dar nebuvo įmetęs 14 tolimų metimų.

Jei išeiname į rungtynes su gynybiniu mentalitetu, galime kautis su bet kuo.

Kai „Žalgiriui“ atėjo svarbiausių kovų metas su lentelės kaimynu, žalgiriečiai atsakė rekordų krūva.

Pernai Š.Jasikevičiaus diriguojamas „Žalgiris“ nugalėjo „Maccabi“ Tel Avive pirmą kartą po 13 metų pertraukos. Šįkart Šaras paguldė buvusią savo komandą Kaune pirmą kartą per šį dešimtmetį.

13-oji pergalė per 21 turą stumia „Žalgirį“ į dar vieną labai seniai užkoptą aukštikalnę – Eurolygos ketvirtfinalį.

„Puolime sužaidėme labai geras rungtynes ir gynyboje turėjome labai neblogą antrą pusę. Vėl mus stabdė kvailos pražangos. Nežinau... Gal pirmojoje pusėje žaidėjus paveikė nervai, nes mačo svarba buvo didžiulė. Bet paskui žaidėme žymiai geriau ir protingiau“, – rungtynes apibendrino Š.Jasikevičius.

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius apie techninę baudą: „Gavau ją už nieką“

– Geresnės reakcijos buvo sunku tikėtis po pralaimėjimo Atėnuose?

– Jie geri, kovingi vyrai. Šiemet mes galime kažką pasiekti Eurolygoje, jei susitvarkysime su savo galvomis.

Bet mes nedarome jokių žingsnių dėl tų baudų, žaidimo plano. Negaliu dėti kitų žingsnių į priekį, įvesti kažkokių įdomesnių sistemų, kurios išmuštų varžovus, nes mes kartais to nepadarome.

Jei išeiname į rungtynes su gynybiniu mentalitetu, galime kautis su bet kuo. Puolimas buvo kažkas tokio, fantastiškas, bet žinojome, kad prieš „Maccabi“ turėsime daug progų ir buvo labai svarbu pataikyti.

Aišku, taip nepataikysi kiekvieną dieną, bet manau, kad puolime žaidėme tikrai gerai. O gynyboje pirma pusė buvo ne tokia, kokios norėjome. Dėl tos susitvarkiusios gynybos, 38 taškų po pertraukos, mes juos perlaužėme.

– Jau trečiose rungtynėse pelnė dviženklį taškų skaičių: ar galima sakyti, kad Axelis Toupane'as perprato puolimo sistemą?

– Manau, jis jau suranda, kur gali būti aktyvus, kur ne. Manau, tai buvo atvirkštinis komandos veidas, nes pirmą pusę žaidė labai gerą, o po to priėmė nelabai gerus sprendimus. Jis dengė labai gerai Jacksoną, kurį tik sykį prasileido į stipriąją ranką.

Tikrai matosi, kad pastarąjį mėnesį tiek LKL, tiek Eurolygoje Toupane'as pradeda kažką duoti. Mums kiekvienas žaidėjas yra labai svarbus.

VIDEO: Edgaras Ulanovas: apie bausmę A.White’ui, žaidimą su kauke ir įtemptas rungtynes

– Laimėjote didesniu skirtumu nei pralaimėjote Tel Avive. Skirtumas buvo akcentuojamas?

– Labai svarbu, aišku. Tai mus nutolina nuo „Maccabi“ viena pergale. Pergalė svarbiausia vienu tašku, o po to pradedame skaičiuoti. Tą pradėjome daryti likus pusantros minutės.

Techninę pražangą gavau už absoliučiai nieką. Įspėjimą – irgi.

– Septynios pergalės namie iš eilės. Prie šių sienų varžovams žaisti darosi vis sunkiau?

– Tai didžiulis įkvėpimas. Jei rašoma visą savaitę, kad labai perkami bilietai, sportininkui negali būti nieko geriau, kaip žaisti prie pilnos arenos, kai taip palaiko. Galvoju, žaidėjai tą jaučia. Norėčiau, kad toliau taip mus palaikytų.

Pasakiau po rungtynių Atėnuose, kad taip išėjo, jog jei pažiūrėsime į kalendorių, vasaris mums yra finalų mėnuo. Bus finalai Karaliaus Mindaugo taurėje. Mums tas palaikymas labai svarbus.

– Gavote keistą techninę pražangą, nesportinę už nusižengimą puolime skyrė Axeliui Toupane'ui. Ar tai pastabų Eurolygos teisėjams pasekmės?

– Techninę pražangą gavau už absoliučiai nieką. Įspėjimą – irgi. Gali būti pasekmės, nežinau. Bet jei vienas geriausių Eurolygos teisėjų nuėjo pasižiūrėti video, galvoju, jis negalėjo padaryti klaidos dėl Toupane'o nesportinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius