-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šaro apmaudas: „Fenerbahče“ lipo iš didžiulės duobės, bet krito Milane

Keturių iš eilės Stambulo „Fenerbahče“ (19-12) pergalių serija Eurolygoje dramatiškai nutrūko.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Imago / Scanpix nuotr.

Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai penktadienio vakarą Milane turėjo pripažinti Ettore Messinos treniruojamo „Olimpia“ (14-17) klubo pranašumą – 76:77 (18:28, 18:15, 15:16, 25:18).

Pirmoji pusė svečiams klostėsi tiesiog košmariškai. „Fenerbahče“ įkrito į didžiulę – net 17 taškų (22:39) – duobę.

Gavę pylos per didžiąją pertrauką Stambulo ekipos krepšininkai į aikštę grįžo visiškai pasikeitę. Jie ėmė mažinti deficitą ir likus žaisti 100 sekundžių, po Tariko Biberovičiaus dvitaškio, jau patys pirmavo (73:70).

Iniciatyvos tuomet ėmėsi buvęs Šaro auklėtinis Nikola Mirotičius, įskraidinęs tritaškį, o vėliau sumetęs ir baudų metimus (73:77).

Viltį svečiams dar buvo suteikęs T.Biberovičius, įmetęs tritaškį (76:77), o per likusias 8 sekundes „Fenerbahče“ dar buvo arti ir perimto kamuolio, tačiau „Olimpia“ jį dramatiškai išsaugojo, kaip ir pergalę.

„Manau, patys išsikasėme per didelę duobę pirmoje rungtynių pusėje. Negali atsilikti tokiu skirtumu išvykoje ir dar žaisti tokį prastą krepšinį. Taip, reakcija buvo puiki, išsiveržėme į priekį, bet pabaigoje viską lėmė smulkios detalės, kaip dažniausiai ir būna“, – teigė Š.Jasikevičius.

Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Vida Press nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Milano klubui šis laimėjimas – itin svarbus. E.Messinos auklėtiniai išlieka kovoje dėl Eurolygos įkrintamųjų, dėl kurių vis dar kovoja ir Kauno „Žalgiris“.

Tuo metu „Fenerbahče“ ekipai ši nesėkmė – itin skausminga kovoje dėl namų aikštės pranašumo atkrintamosiose. Stambulo komanda nukrito į 5–6 poziciją, kurią dalinasi su Pirėjo „Olympiakos“ klubu.

„Olimpia“: Nicolo Melli 17, Shavonas Shieldsas 15 (5 rez. per.), Nikola Mirotičius 13 (3/6 trit., 7 atk. kam.), Alexas Poythressas 9 (6 atk. kam.).

„Fenerbahče“: Scottie Wilbekinas 15 (5/16 trit.), Tarikas Biberovičius ir Johnathanas Motley – po 13, Nigelas Hayesas-Davisas 10, Tyleris Dorsey 9 (3/3 trit.), Marko Guduričius 8 (6 rez. per.).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius