Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 20

Šaro auklėtinio pareiškimas: „Nemanau, kad šiuo metu esame pasiruošę laimėti Eurolygą“

Nors „Barcelona“ žengia trečia Eurolygoje, jos žaidėjas Nikola Kaliničius nemano, kad dabartinė katalonų komanda yra pasiruošusi laimėti Eurolygą.

Tokią mintį puolėjas išreiškė kalbėdamas su gimtosios Serbijos žiniasklaidos kanalu „SportKlub Srbija“.

„Nemanau, kad šiuo metu esame pasiruošę laimėti Eurolygą. Galbūt toks pareiškimas gąsdina, bet manau, kad dar turime laiko patobulėti ir judame teisinga kryptimi. Geriname kai kuriuos dalykus, kuriuose buvome silpnesni. Patirtis ir šaltakraujiškas lems labai daug atkrintamosiose, kai rungtynės sulėtės ir bus metama daugiau baudų metimų. Manau, kad tose sąlygose ši komanda gali būti stipresnė“, – teigė Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis.

Paprašytas išskirti komandas, kurios atrodo stipriausiai, N.Kaliničius pirmiausiai vardino lentelės viršuje esančius klubus, bet vėliau prisiminė ir dvi komandas, kurios gali net nepatekti į atkrintamąsias varžybas.

„Olympiakos“ turi patirties ir gerai rungtyniauja šiuo metu, jie yra turnyro lyderiai. Šalia esame mes, Madrido „Real“, „Fenerbahče“. Negalime atmesti ir „Anadolu Efes“, jei jie pateks į atkrintamąsias. Taip pat ir Milano „Olimpia“. Tai komandos, prieš kurias būtų sunku laimėti trejas rungtynes, nemanau, kad kas nors norėtų prieš juos žaisti“, – sakė N.Kaliničius.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Kaliničius
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Nikola Kaliničius

Serbai paprašė jo palyginti ir du trenerius – Š.Jasikevičius ir Željko Obradovičių, su kuriuo N.Kaliničius ne vienerius metus išvien dirbo „Fenerbahče“ gretose.

„Abu jie mėgsta analizuoti, mėgsta mokytis iš klaidų, pateikia daug vaizdo analizių, daro daug susitikimų ir pan. Jie svarbiausiais momentais naudoja besikeičiančią gynybą. Tai yra Europos krepšinio stilius per pastaruosius 20 ar 30 metų. Ar jis kilo dėl Željko? Turbūt taip. Be to, jų panašumas yra ir tai, jog jie duoda kamuolį įžaidėjams arba atakuojantiems gynėjams svarbiausiais momentais. Tarp jų daugiau panašumų negu skirtumų“, – teigė serbas.

Tarp jų daugiau panašumų negu skirtumų.

Galiausiai, jis išdėstė abejonę dėl galimybės vasarą apsivilkti Serbijos rinktinės marškinėlius, kai jo šalies komanda varžysis pasaulio čempionate.

„Jei nuoširdžiai, nežinau. Pažiūrėsime, kas nutiks vasarą. Jei atvirai, po kiekvieno sezono darosi vis sunkiau, o keliuose, Achilo sausgyslėse ir nugaroje jaučiu vis didesnį skausmą. Pažiūrėsime, pasišnekėsiu su treneriu ir šeima bei priimsiu visiems geriausią sprendimą“, – sakė „Barcelona“ žaidėjas, šį sezoną Eurolygoje renkantis po 6,9 taško per susitikimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius