Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 01

Šaro pastabų gavęs Brandonas Daviesas prisiima atsakomybę

Po dar vieno dežavu pralaimėjimo Vitorijoje 73:80, Šarūnas Jasikevičius buvo itin atviras. Kauno „Žalgiryje“ treneris pasigedo lyderio ir alkio. Lyderio fotorobotą šį sezoną turėjo atitikti Brandonas Daviesas, tačiau panašu, kad „Žalgirio“ generolui dar trūksta amerikiečio lyderystės savybių. Pats naudingiausias žaliai baltų žaidėjas džentelmeniškai prisiima atsakomybę.
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Brandonas Daviesas trečiojo kėlinio pradžioje gražiai pakabino kamuolį virš lanko Deonui Thompsonui ir patenkintas spaudė bicepsą.

Žalgirietis per trejetą trečiojo kėlinio minučių prisidėjo prie 6 iš 10 „Žalgirio“ pelnytų taškų ir kėlė komandą iš nokdauno. 15 taškų skirtumas greitai tirpo iki 7 (35:42).

Tačiau liapsusas gynyboje ir Šarūnas Jasikevičius ėmė žaibuoti prie atsarginių suolo.

Jis pasodino B.Daviesą, o šis iš pradžių nelabai suprato trenerio sprendimo. Darius Maskoliūnas atsilošęs savo kėdėje paaiškino amerikiečiui jo klaidas, o Šaras nebenorėjo žiūrėti į „Žalgirio“ lyderį ir metė į aikštę Aaroną White'ą.

„Žalgiris“ priartėjo 4 taškais, bet netrukus skirtumas vėl augo iki dviženklio.

„Kai tik klystame gynyboje, varžovai priverčia mus mokėti, – paklaustas apie keitimą, 24sek pasakojo B.Daviesas. – Buvo daug mano pridarytų klaidų ir jos leido varžovams pelnyti lengvus taškus. Tai labai nuvilia.“

Panašu, Š.Jasikevičius pyko už B.Davieso klaidų kompleksą.

Pirmiausia, už iki pertraukos „Baskonia“ pelnytus 8 taškus antraisiais šansais.

Galbūt tai buvo toks „Žalgirio“ trenerių štabo susitarimas, bet lemtingo spurto 1:20 metu prie B.Davieso priežiūros krito keturi Vincent'o Poirier metimai iš vidutinio nuotolio.

Beje, po vieno iš netaiklių 213 cm ūgio prancūzo metimų, „Žalgiris“ neapgynė baudos aikštelės ir gavo į šonkaulius skaudų dėjimą.

EB via Getty Images nuotr./Eurolygos aistros Vitorijoje: „Baskonia“ – „Žalgiris“
EB via Getty Images nuotr./Eurolygos aistros Vitorijoje: „Baskonia“ – „Žalgiris“

„Vitorijos komanda labai gerai žaidžia greitajame puolime. Mūsų žaidimo plano dalis buvo atimti tai iš jų žaidimo. Tačiau jie privertė mus už tai brangiai sumokėti. Taip jie ir nulaužė rungtynes“, – pralaimėjimo priežastis analizavo B.Daviesas.

Sykį pats B.Daviesas čiupo kamuolį puolime, bet užuot dviem rankomis tvirtai jį sugavęs ir pasirinkęs arba užtikrintesnį, arba ramesnį atakos tęsinį, kaip tinklininkas mušinėjo kamuolį, bet šis į skylę neįkrito. Kitoje atakos pusėje į „Žalgirio“ krepšį krito taiklus metimas su antrojo kėlinio sirena.

B.Daviesui buvo sunku išstovėti ir prieš „Baskonia“ mažiukus. Sykį amerikietį pašokdinęs Marcelinho Huertas į „Žalgirio“ krepšį sukišo tritaškį nuo lentos.

Š.Jasikevičius emocingai reagavo į šį epizodą ir dėl to, kad tai buvo ne pirmas kartas, kai B.Daviesas prašokdavo arba atšokdavo pernelyg toli nuo žaidėjo su kamuoliu.

„Žinote, Brandonas visada duoda didžiules pastangas ir tikrai stengiasi būti tas lyderis. Bet per pusantrų metų daromos tos pačios gynybos klaidos, – po rungtynių kalbėjo Š.Jasikevičius, „Žalgiryje“ pasigedęs lyderio ir alkio. – Kažkuriuo metu net reikėjo jį išimti, nuraminti, kad suprastų.

Jei vėl rodyčiau video, vėl būtų tie patys klipai, tik varžovų marškinėliai kitokie. Sunku, iš tikrųjų.“

VIDEO: Atviras Šaras Vitorijoje: trūksta lyderio, alkis nebe tas

Pats B.Daviesas rūbinėje atrodė labai susikrimtęs. Jis asmeniškai priima kiekvieną pralaimėjimą. O tokių pastaruoju metu „Žalgiryje“ buvo per daug – net 8 per 10 pastarųjų Eurolygos dvikovų.

Ant „Fernando Buesa“ parketo jis paliko visą save.

Sykį, griūdamas ant kamuolio jis sugebėjo sėdėdamas iškišti puikų perdavimą Aaronui White'ui, iki kurio išpildymo trūko tik tikslumo.

Paskutinėmis rungtynių minutėmis amerikietis sugėrė Vincent'o Poirier smūgį į veidą. Ilgi „Baskonia“ centro pirštai lietė B.Davieso akį.

Kaip per miglą vaizdą matęs žalgirietis pasiprašė keitimo. Netrukus jis sugrįžo ant parketo, bet „Žalgiris“ nebeišsikapstė.

Kaip per miglą atrodo ir „Žalgirio“ šansai patekti į atkrintamąsias varžybas.

Tačiau B.Daviesas ketina aukotis dėl žaliai baltų iki paskutinio reguliariojo sezono turo.

„Nieko nėra neįmanomo, – 24sek Vitorijoje kalbėjo B.Daviesas. – Mes turime daug vietos tobulėti. Kai tik pavyks išpildyti potencialą, laimint po vieną mačą visko gali nutikti.“

VIDEO: B.Daviesas graužėsi dėl savo klaidų Vitorijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius