Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 05 04

Šaro triumfas: „Barca“ dominavo žūtbūtiniame mūšyje ir žais finalo ketverte

Tai buvo neįtikėtinai įnirtinga dviejų krepšinio protų dvikova, kurioje galiausiai pranašumą įrodė ir į Eurolygos finalo ketvertą įšoko Šarūno Jasikevičiaus vadovaujama „Barcelona“. Katalonijos krepšinio galiūnas penkių rungtynių ketvirtfinalio serijoje galiausiai 3-2 palaužė Xavi Pascualio treniruojamą Sankt Peterburgo „Zenit“ klubą, šokusį aukščiau bambos atkrintamosiose. Vis dėlto Rusijos klubui sensacijos pateikti nepavyko.

Paskutinėse ir lemiamose ketvirtfinalio rungtynėse Šaro auklėtiniai namuose 79:53 (23:14, 20:16, 14:9, 22:14) palaužė „Zenit“ ir privertė ramiau atsikvėpti Eurolygos aukštumų išsiilgusius Barselonos krepšinio gerbėjus.

Dar prieš rungtynes „Barcos“ aistruoliai audringai pasitiko komandą, o Šaras dėkojo žmonėms plojimais.

„Barca“ užtikrinčiau pradėjo rungtynes ir įgijo gan saugų 9 taškų pranašumą, o Leandro Bolmaro sužaidė puikią atkarpą antrojo kėlinio viduryje. Į NBA po sezono išvyksiantis 20-metis jaunuolis iš pradžių sudrebino krepšį galingu dėjimu, o kitoje atakoje smeigė tritaškį – šeimininkų pranašumas pirmą kartą rungtynėse tapo dviženklis (28:16).

VIDEO: Pakeliui į NBA: triuškinantis jaunojo Šaro auklėtinio dėjimas

Į didžiąją pertrauką Šaras išėjo susimąstęs, bet turėjo būti patenkintas – jo komanda pirmavo 43:30. Prieš antrąją rungtynių pusę treneris teigė, kad jo ekipai reikia išlaikyti intensyvumą, kontroliuoti kovą dėl kamuolių ir vengti klaidų, kurių per pirmas 20 minučių buvo padaryta 11.

Ir viskas klostėsi pagal lietuvišką scenarijų trečiajame kėlinyje. Sužaidus septynias minutes, „Barcelona“ krepšininkų pranašumas padidėjo jau iki 20 taškų (54:34).

Taip buvo išspręstas nugalėtojų klausimas Katalonijoje. Nors „Zenit“ pastangas rodė, tačiau priartėti prie nutolusių varžovų Rusijos komandos krepšininkams taip ir nepavyko.

VIDEO: Santūrios, bet pergalingos Šaro emocijos: D.Maskoliūno sveikinimai ir pokalbis su X.Pascualiu

Naudingiausias „Barcos“ krepšininkas buvo Pau Gasolis, kuris šioje serijoje buvo žaidęs tik pirmųjų rungtynių pradžioje.

VIDEO: 40-mečio Pau Gasolio riksmai Barselonoje: veterano šou ir emocingi epizodai

Nuo suolo vėl kilęs 40-metis veteranas per 17 minučių pelnė 7 taškus (3/4 dvit., 1/1 baud. met.), atkovojo 3 kamuolius, blokavo net 4 varžovų metimus, perėmė 3 kamuolius, išprovokavo 2 pražangas, 2 kartus pats pažeidė taisykles. Puolėjo sąskaitoje – 16 naudingumo balų.

„Barca“ pataikė 58 proc. dvitaškių (19/33) ir 56 proc. tritaškių (9/16). „Zenit“ taiklumas – daug kuklesnis: vos 35 proc. dvitaškių (15/43) ir 23 proc. tritaškių (5/22) tikslumas.

Finalo ketverte Kelne „Barcos“ varžovais pusfinalyje bus Milano „Olimpia“ vyrai, laimėję ketvirtfinalio seriją prieš Miuncheno „Bayern“ 3-2.

„Barcelona“: C.Higginsas 15, N.Calathesas 12 (5 rez. perd.), B.Daviesas (8 atk. kam.) ir K.Kuricas po 11.

„Zenit“: A.Poythressas 11, B.Baronas 9, K.Pangosas ir W.Thomasas po 7.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius