Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 10 19

Šarūnas Jasikevičius pradeda pernai išlavintos savybės gaivinimą

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai ketvirtadienį ryte išvyko į pirmas Eurolygos rungtynes išvykoje. Pernai ne vieną svečių areną okupavę kauniečiai turės iš naujo suprasti, kad laimėti galima visur.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / K.Bakūno nuotr.

Prieš metus Šarūnas Jasikevičius ne kartą kartojo, kad jo auklėtiniai nesupranta, jog gali laimėti bet kurioje Europos arenoje. Sezono pabaigoje Šarui to kartoti nebereikėjo.

Dabar šis darbas prasideda iš naujo.

Pernai prireikė laiko iki gruodžio 30-osios. Tada Šaras po pergalės Milane užsiminė, kad jo auklėtiniai suprato savo galimybes švęsti pergales svečiuose.

Sėkmingai sezoną Europoje pradėję kauniečiai penktadienį susikaus su Maskvos srities „Chimki“ klubu, kuris savo kelią Eurolygoje taip pat pradėjo pergale.

„Varžovai – viena talentingiausių Eurolygos komandų. Tai – komanda, kuri pretenduos ir į TOP-8, ir į finalinį ketvertą. Ji turi patyrimą šitoje Eurolygoje, subūrė įspūdingą sudėtį. Su laiku jie tik gerins žaidimą ir bus kietas riešutas visoms komandoms“, – apie oponentus kalbėjo Šaras.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius

Žinoma, pavojingiausiu „Chimki“ žaidėju Šaras laiko Aleksejų Švedą. Rusas pirmajame susitikime pelnė 19 taškų, tačiau prametė net 7 dvitaškius ir 5 tritaškius.

„Žaidimas sukasi aplink jį, jis priima daugiausia sprendimų, patraukia komandą į priekį. Jo gynyba bus vienas svarbiausių faktorių. Aišku, neužmirštant apie kitus“, – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Paklaustas, kokie gali būti „Žalgirio“ pranašumai, treneris pakartojo pernai dažnai girdėtus žodžius: „Bekompromisė kova, kaip visą laiką. Aš galvoju, kad gal ir yra kažkokių niuansų, kuriais galima pasinaudoti. Vis dėlto svarbiausia yra kova, atsidavimas. Negalim nusileisti. Svarbiausia tikėti, kad galime išvykose laimėti prieš bet ką.“

Aliaus Koroliovo/15min nuotr./“Žalgirio” krepšininkai išvyksta į Maskvą
Aliaus Koroliovo/15min nuotr./“Žalgirio” krepšininkai išvyksta į Maskvą

Atletiškam Kauno „Žalgiriui“ Rusijoje teks grumtis su, iš pažiūros, dar galingesniais varžovais. Tai supranta ir Šaras. Jis pasakojo, kad „Chimki“ penkete ginamaisiais gali keistis visų penkių pozicijų žaidėjai: „Gynėjai labai aukšti, aukštaūgiai labai mobilūs, prieš juos labai sunku užpulti. Sakau, tai yra realus kandidatas į finalinį ketvertą.“

Į rungtynes neišvyko traumą vis dar besigydantis Dee Bostas. Kapitonas Paulius Jankūnas bus su komanda, tačiau dar neaišku, ar galės rungtyniauti.

Pats kapitonas prieš laukiantį iššūkį akcentavo, kad būtina bus neleisti varžovams bėgti į greitą puolimą.

„Kontroliuoti žaidimą, nedaryti klaidų, kurių darom po dvidešimt“, – pusiau juokais sakė P.Jankūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius