Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2017 12 18

Šarūnas Jasikevičius – apie Mindaugą Kuzminską „Žalgiryje“ ir ankstyvą sėkmę

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai naujo formato Eurolygoje taip aukštai dar nebuvo. Su 7 pergalėmis ir 5 pralaimėjimais žalgiriečiai rikiuojasi šeštoje vietoje. Palyginimui, praėjusį sezoną 7 pergales žaliai balti pasiekė tik sausio 24-ąją. Tokiu tempu pergales skinantis Lietuvos čempionas žengia ketvirtfinalio ritmu, tačiau šio traukinio mašinistas Šarūnas Jasikevičius siūlo neužsisvajoti. „Šioje Eurolygoje viskas labai greitai keičiasi“, – pabrėžė „Žalgirio“ treneris. Labai greitai galėtų pasikeisti ir „Žalgirio“ paveikslas, jei į Kauną nutūptų senas geras žaliai baltų pažįstamas.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šioje Eurolygoje neįmanoma nieko planuoti. Niekas nenustebtų, jei dabar pralaimėtume. Tokios įspūdingos komandos pralaimi aibę rungtynių iš eilės, tad sunku. Su mūsų komanda galima kažką pasiekti tik susitelkus vienai dienai. Dabar yra gerai, bet nereikia užmigti ant laurų ir kuo daugiau save stumti“, – pasitikdamas dvigubą savaitę ir Bambergo „Brose“ komandą, perspėjo Š.Jasikevičius.

„Žalgiris“ planuoja tik judėti į priekį. Ypač, kai pasistiprins.

Kaune laukiama pamainos Dee Bostui, kuriam nepavyko kompensuoti Luko Lekavičiaus praradimo.

Ieškome gero žaidėjo. Kol kas nemačiau nė vieno gero žaidėjo.

„Žalgirio“ stovykloje taip pat laukiama ir kalėdinio stebuklo. Gal ne kiek laukiama, bet svajojama, kad pro „Žalgirio“ arenos kaminą nusileis gerai pažįstamas veidas.

Paulius Motiejūnas dar prieš mėnesį užsiminė, kad „Žalgiryje“ visada laukiamas Mindaugas Kuzminskas, kuris jau daugiau nei mėnesį neranda darbo NBA.

28 metų lietuvis tikisi išlaukti NBA pasiūlymų iki pat sausio pabaigos, tačiau kol kas paieškos bevaisės.

„Visi suprantame, kad jis žais NBA. Visi norime, kad ten žaistų. Bet turi galvoje kirbančią mintį, kad gal važiuos į Europą, ir kodėl tada ne pas mus? Praėjusį sezoną svečiavomės Niujorke, yra Robertas Javtokas, kuris su juo susirašinėja – ryšys yra. Bet šansų nedaug. Nededame didelių vilčių, kad tai įvyks“, – beveik prieš mėnesį 24sek sakė „Žalgirio“ prezidentas Paulius Motiejūnas.

VIDEO: Pauliaus Motiejūno išskirtinis interviu apie „Žalgirio“ sunkumus, pergales ir Mindaugą Kuzminską

M.Kuzminsko žinia galbūt permuštų kitas Lietuvos krepšinį pastaruoju metu drebinusias naujienas.

Aišku, pasauliniame kontekste, niekas nenustelbs Prienų-Birštono „Vytauto“ ir brolių Ballų naujienos, bet tai būtų didžiulis impulsas „Žalgiriui“, kuris dar laikosi ketvirtfinalio komandų gretose.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mindaugas Kuzminskas

„Tame ir problema, kad jis dar nori laukti mėnesį. Aišku, tas sandoris turi būti naudingas abiem pusėms. Nežinau... Mes jį priimtume kad ir dabar, bet jis aiškiai parodė savo prioritetus“, – rungtynių su „Brose“ išvakarėse sakė Šarūnas Jasikevičius.

„Žalgiriui“ rinkoje reikia laukti ir pajėgesnių gynėjų. Žaliai balti ieško pamainos Dee Bostui. Š.Jasikevičiui reikalingas pastiprinimas, bet ne bet koks.

„Ieškome gero žaidėjo. Kol kas nemačiau nė vieno gero žaidėjo, – šyptelėjo Šaras. – Jeigu yra geras, ne mūsų kišenei.

Kažkiek tikiuosi panašios situacijos, kaip buvo prieš porą metų, kai išvažiavo Kalnietis. Šiai dienai rinkoje nieko nėra. Tų žaidėjų žiūrime tikrai nemažai, bet paskui lieki su savais, nes jie už tuos atrodo geresni. Tikrai norime kažką pasirašyti, bet ne bet ką.“

Tiesa, „Žalgirio“ gretos bus gausesnės nei Stambule, į kurį dėl traumos neišvyko Edgaras Ulanovas. Puolėjas jau treniravosi su „Žalgiriu“, jaučiasi geriau ir jeigu nieko nenutiks, turėtų antradienį grįžti į aikštę.

Iškart po antradienio rungtynių, jau trečiadienį žalgiriečiai sės į lėktuvą ir skris į mačą su „Valencia“. Tai bus trečioji dviguba savaitė „Žalgiriui“. Praėjusios dvi baigėsi identiškai – „Žalgiris“ galingai laimėdavo svečiuose, bet antrąjį mačą beviltiškai nusileisdavo namie.

Kita vertus, Šaras neketina imtis kažkokių drastiškų permainų.

„Tie ankstesni scenarijai buvo visai nieko pergalių ir pralaimėjimu santykiu, – šyptelėjo Š.Jasikevičius. – Žaidžiant prieš tokias komandas 50 procentų nėra blogai. Nieko negalvoju daryti kitaip. Gyvename viena diena. Stengsimės laimėti rytoj, sekančias rungtynes. Sakau, daugiau mažiau viskas lygiai taip pat. Čia dviračio nelabai ką ir išrasi.“

VIDEO: Šarūnas Jasikevičius: „Šioje Eurolygoje neįmanoma nieko planuoti“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius