Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2016 02 04

Šarūnas Jasikevičius mato vienintelį kelią, kaip „Žalgiris“ gali mesti iššūkį CSKA

Šarūnas Jasikevičius jau žino, ką reiškia leisti įsibėgėti varžovų lyderiams. Prieš savaitę Chimkuose žalgiriečiai leido priešininkams įmesti net 111 taškų ir namo grįžo nuleistomis galvomis. Į „Žalgirio“ areną atvyksta Eurolygos milžinas Maskvos CSKA. Ir yra vienintelis kelias, kaip Lietuvos čempionai gali sustabdyti priešininkus iš Rusijos.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | Penktadienis | Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA | 19:45 | „Žalgirio“ arena

„Žalgiris“ turi būti, pirmiausia, disciplinuotas ir fiziškas. Chimkuose leidome labai lengvai įsibėgėti varžovų lyderiams, už ką sumokėjome didelę kainą. Jei norime sukurti intrigą, turime žaisti disciplinuotai, tvirtai. Tai galbūt vienintelis kelias“, – pripažino Š.Jasikevičius.

CSKA komanda žalgiriečiams lyg užkeikta. Eurolygoje maskviečių pergalių santykis prieš „Žalgirį“ negailestingas – 15:1 nuo 2000-ųjų. 

CSKA yra geriausiai puolanti Eurolygos komanda (90 tšk.), o jų variklis – gynėjai Nando de Colo (19,1 tšk.) bei Milošas Teodosičius (15,1 tšk., 6,3 rez. perd.).

Visai kaip praėjusią savaitę su „Chimki“, kur žaidimo vadžias laikė Tyrese'as Rice'as bei Aleksejus Švedas. Tik tada žalgiriečiai visiškai nesusitvarkė ir gavo skaudžią pamoką 80:111.

Man CSKA yra favoritai laimėti Eurolygą.

„Galbūt jie panašūs į „Chimki“, bet man CSKA dar geresni, labiau patyrę. CSKA šiemet turi labai ryškią žaidimo liniją. Jei pernai būdavo daug opcijų su Sonny Weemsu, šiemet planas žymiai ryškesnis. Labai gražiai suskirstyti žaidėjų vaidmenys. Tai yra puiki komanda“, – priešininkus liaupsino „Žalgirio“ treneris.

Puiki komanda, kuriai diriguoja puikiai Šarui pažįstamas treneris – Dimitris Itoudis. Jis asistavo Željko Obradovičiui ir kartu su Š.Jasikevičiumi gėrė pergalės šampaną 2009-aisiais, kai Atėnų „Panathinaikos“ tapo Eurolygos čempionais.

„Reiklus, geras treneris. Jis priverčia komandą žaisti teisingai, kovojant, atsidavus. Šiemet žaidėjams labai gerai paskirstyti vaidmenys. Gal žmonėms nesuprantamas Kurbanovo atėjimas, Higginso, bet tai krepšininkai, kurie tokioje komandoje puikiai atlieka savo vaidmenis. Dėl tokių mažų pasikeitimų komandoje man jie favoritai laimėti Eurolygą“, – pareiškė Š.Jasikevičius.

Orakulo prognozė
Orakulo prognozė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius