-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 01

Savos sienos padeda: Kaune dominuojantis „Žalgiris“ pagerino rekordą

Ignas Brazdeikis, Edgaras Ulanovas, Rolandas Šmitas ir kiti Kauno „Žalgirio“ krepšininkai stebina Europą savo pergalėmis Eurolygoje šį sezoną, tačiau ne mažiau prie didžiosios jų dalies prisideda ir šeštas žaliai-baltų žaidėjas – Kauno areną kaskart sausakimšai užtvindantys sirgaliai. Jų nešinas „Žalgiris“ jau pagerino pergalių namų rungtynėse rekordą.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ penktadienio vakarą 95:74 paguldė „Valencia“ žaidėjus ir pasiekė eilinę pergalę daugiau nei 15 tūkst. sirgalių akivaizdoje.

Tai buvo jau dvyliktas žalgiriečių laimėjimas savo arenoje šį sezoną. Pralaimėjimų šis statinys Nemuno saloje 2022-2023 m. kampanijoje išvydo tik keturis.

Palyginimui, svečiuose „Žalgiris“ laimėjo vos 5 mačus iš 16, tačiau laimėjimai savo teritorijoje leidžia kauniečiams laikytis kovoje dėl bilieto į atkrintamąsias varžybas.

„Labai prie to prisideda mūsų sirgaliai. Norėtųsi išvykose žaisti geriau, bet namuose prie savo sienų, krepšių ir sirgalių esame žymiai geresni“, – po pergalės prieš „Valencia“ pabrėžė ir „Žalgirio“ strategas Kazys Maksvytis.

Dvylika kartų po rungtynių pergalingą vikingų skanduotę su savo sirgaliais atlikę „Žalgirio“ krepšininkai jau pagerino reguliariojo sezono pergalių namuose rekordą.

Savų sirgalių akivaizdoje jie jau paguldė Bolonijos „Virtus“, „Barcelona“, Berlyno ALBA, Milano „Olimpia“, Madrido „Real“, Miuncheno „Bayern“, Stambulo „Fenerbahče“, Belgrado „Crvena zvezda“, Vitorijos „Baskonia“, Vilerbano ASVEL, „Monaco“ ir „Valencia“ klubus.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isaiah Taylor
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Isaiah Taylor

Sveiką kailį iš Kauno šį sezoną išnešė tik Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Anadolu Efes“, Belgrado „Partizan“ ir Pirėjo „Olympiakos“.

„Noriu dar kartą pasakyti sirgaliams, kaip malonu mums čia žaisti, kai yra toks palaikymas ir tokia sunkiai nupasakojama energija. Kai įeini į areną, klausimų, kuri komanda laimės, lieka mažiau. Tai jaučiasi tiesiog ore“, – sirgaliams po dvylikto laimėjimo Kaune dėkojo K.Maksvytis.

Iki šių metų nė sykio kauniečiai Eurolygos reguliariajame sezone nebuvo laimėję tiek daug sykių, o rekordas iki šiol priklausė 2017-2018 m. sezono „Žalgiriui“, kuris namuose laimėjo 11 kartų ir vėliau prasibrovė į finalo ketvertą.

Tiesa, tuometiniam Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiriui“ reguliariajame sezone teko žaisti tik 15 rungtynių, kai dabartinis klubų skaičius lemia komandoms 17 susitikimų namuose.

„Žalgirio“ namų rezultatai reguliariajame sezone

  • 2016-2017 m. sezonas: 6-9
  • 2017-2018 m. sezonas: 11-4 (2-0 ketvirtfinalyje)
  • 2018-2019 m. sezonas: 8-7 (0-2 ketvirtfinalyje)
  • 2019-2020 m. sezonas (nebaigtas dėl COVID-19): 7-7
  • 2020-2021 m. sezonas: 10-7
  • 2021-2022 m. sezonas: 6-11
  • 2022-2023 m. sezonas: 12-4

Žalgiriečiai savų sirgalių akivaizdoje žais dar vieną reguliariojo sezono mačą – balandžio 6 dieną su Tel Avivo „Maccabi“. Tai bus dar vienas gyvybės ir mirties mačas, o pergalė jame leistų pakartoti dar vieną klubo rekordą.

2018 metais kauniečiai dukart namuose nugalėjo „Olympiakos“ ketvirtfinalio serijoje ir pridėjus reguliariojo sezono pergales iš viso savų sirgalių akivaizdoje triumfavo net 13 sykių. Tad laimėję ir ateinantį ketvirtadienį, žalgiriečiai susilygintų su bronziniu Šaro sezonu ir pergalėmis namuose per visą Eurolygos sezoną.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Šį sezoną „Žalgiris“ patenka tarp geriausiai namuose žaidžiančių klubų ir visoje Eurolygoje. Daugiau arba tiek pat pergalių savose arenose pasiekė tik „Maccabi“ (14-2), „Monaco“ (13-3), „Olympiakos“ (13-3), „Baskonia“ (13-3), „Real“ (12-4) ir „Barcelona“ (12-4).

Apskritai nuo naujojo Eurolygos formato atsiradimo per septynerius metus „Žalgirio“ arenoje vyko 109 reguliariojo sezono mačai, o šeimininkai iš jų laimėjo 60 (55 proc.). Atkrintamosiose „Žalgirio“ rodiklis yra 2-2.

VIDEO: Karšti komentarai: K.Maksvytis po vienos svarbiausių „Žalgirio“ sezono pergalių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius