Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 10 13

„Crvena zvezda“ treniruojantis veteranas – apie griūtį Kaune: viską nulėmė vienas žalgirietis

Duško Ivanovičiaus treniruojami auklėtiniai kontroliavo situaciją didžiąją dalį rungtynių, bet galiausiai po 0:13 pralaimėtos atkarpos ketvirtajame kėlinyje serbiška raudona žvaigždė sutrupėjo į nesurenkamą mozaiką. Belgrado „Crvena zvezda“ iš Nemuno salos išvyksta nieko nepešusi, D.Ivanovičius – nusivylęs.
Duško Ivanovičius
Duško Ivanovičius / Scanpix/Pedja Milosavljevic/SIPA nuotr.

Pastarąją pergalę Kaune Serbijos čempionai laimėjo 2019-ųjų lapkritį. Po to sekė trys pralaimėjimai. Dabar – ir ketvirtas.

Penktadienio vakarą Kazio Maksvyčio treniruojamas „Žalgiris“ pratęsė sėkmingą Eurolygos startą iki dviejų pergalių, pranokdamas Balkanų šalies atstovus 79:74.

„Reikia pasveikinti „Žalgirį“ su pergale. Mes pradėjome rungtynes pernelyg minkštai, tuo tarpu „Žalgiris“ – priešingai. Jie labai aktyviai pradėjo dvikovą ir mačą užbaigė su geru intensyvumu. Pabaigoje atrodėme prastai. Turėjome daug problemų su Edgaro Ulanovo stabdymu baudos aikštelėje, kuris mus stipriai žeidė“, – mačą trumpai apibendrino spaudos konferencijoje su raudona beisbolo kepurėle ir pilku džemperiu pasirodęs D.Ivanovičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius

Rungtynių pradžia D.Ivanovičiaus kariaunai nieko gero nežadėjo. Sausakimšos arenos užvesti žalgiriečiai šovė į priekį ir pirmojo kėlinio viduryje buvo įgiję dviženklę persvarą – 17:7.

Ryškus raudonas kaklaraištis prie dailiai pasiūto klasikinio kostiumo plaikstėsi į visas puses ne ką mažiau nei D.Ivanovičiaus vizitine kortele tapusi iš paskutinių žilų plaukų taip pat raudona gumele surišta kasa.

Serbams reikėjo sprendimų ir minutės pertraukėlę paėmęs 66-erių krepšinio veteranas juos surado.

Po trumpo pasitarimo „Crvena zvezda“ spurtavo 14:2, kėlinį užbaigė būdama nedideliu žingsneliu priekyje, o galiausiai ir tvirtai perėmė iniciatyvą.

Tačiau, kai ketvirtojo kėlinio pradžioje po Roko Giedraičio pataikymo „Crvena zvezda“ atitrūko devyniais taškais, „Žalgirį“ pažadino septyni Arno Butkevičiaus taškai iš eilės ir Brady Maneko bei Rolando Šmito tritaškiai.

Tada Duško jau negelbėjo nei minutės pertraukėlės, nei emocingi mostai. „Crvena zvezda“ paleido rungtynes, „Žalgiris“ nuskuodė į įspūdingą pergalę.

„Nesakyčiau, kad „Žalgiris“ ketvirtajame kėlinyje ką nors pakeitė. Jie buvo tokie, kokie buvo Bolonijoje, tokie, kokie visada būna šioje arenoje. Lemiamas minutes jie žaidė su mažu penketu, gerai keitėsi gynyboje. Puolime pelnė pernelyg daug lengvų taškų, o galiausiai pradėjo dominuoti Edgaras Ulanovas. Jis ir padarė skirtumą“, – pralaimėjimo priežastis nurodė D.Ivanovičius.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Duško Ivanovičius

32 minutes aikštelėje Juodkalnijos specialistas skyrė Rokui Giedraičiui, kuriam tai nebuvo sėkmingas vakaras. Tauragiškis pelnė keturis taškus ir Kauną penktą kartą iš eilės paliko pralaimėjęs.

„Sezonas yra labai ilgas. Roką pažįstu labai gerai asmeniškai. Jis gerai žaidžia tiek gindamasis, tiek puldamas. Visa komanda juo tiki. Pirmas rungtynes laimėjome labai lengvai, bet šį kartą viskas buvo kitaip. Tai mums yra signalas, kad ne viskas yra gerai“, – kalbėjo D.Ivanovičius.

Juodkalnijos krepšinio didmeistris „Žalgirį“ Eurolygoje egzaminavo jau su penkiomis skirtingomis komandomis.

„Crvena zvezda“ vairą Duško laiko nuo praėjusio lapkričio, kai po nesėkmingo Eurolygos starto (1-7) pakeitė Vladimirą Jovanovičių, ir prestižiškiausiame žemyno turnyre šiemet pasitinka jau dvidešimtą sezoną.

Tiesa, geriausi D.Ivanovičiaus trenerio karjeros metai – praeityje. 2004–05 metų sezoną su tuometiniu Vitorijos „Saski Baskonia“ klubu jis pasiekė finalą, o kitą sezoną su „Barcelona“ pralaimėjo mače dėl trečios vietos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius