-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 02 02

Sprogęs Iggy ir prigesęs A.Butkevičius: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiris“ iki pat dvikovos pabaigos svečiuose tampė nervus Eurolygos čempionams, bet galiausiai 80:70 triumfavo Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai. 15min portale – komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.
Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ visas rungtynes kovojo prieš Eurolygos čempionus, o tada, kai Arno Butkevičiaus du baudų metimai sumažino atotrūkį iki 2 taškų, netikėtai atsirado galimybė net nugriebti pergalę.

Dvikovą akivaizdžiai valdė Stambulo „Anadolu Efes“, bet jau ne kartą esame matę, kai Ergino Atamano vyrai paleidžia iš rankų pergales. Atrodė, kad toks scenarijus klostosi ir „Žalgiriui“.

Deja, per paskutinę minutę surimtėjo Shane'as Larkinas ir Willas Clyburnas, kurie padarė savo darbą ir padėjo dvikovoje tašką.

Didžiausias „Žalgirio“ pozityvas – asmeninį sezono pasirodymą surengęs Ignas Brazdeikis, pataikęs net keturis tritaškius.

Puolime Kazio Maksvyčio komanda turėjo problemų, matėme daug nelogiškų atakų, bet gynyba buvo aukšto lygio. Poziciniame žaidime „Anadolu Efes“ nieko lengvo negavo.

Gaila, kad kai kuriems žalgiriečiams teko tiek daug paplušėti, nes jau penktadienį namuose teks žaisti prieš dieną poilsio daugiau turėsiantį Belgrado „Partizan“.

#3 Dovydas Giedraitis – be įvertinimo

nuotr. zalgiris.lt/Dovydas Giedraitis
nuotr. zalgiris.lt/Dovydas Giedraitis
0 tšk., 1 kld., -2 naud. bal., 2 min.

Dovydas Giedraitis žaidė per mažai, kad vertintume jo pasirodymą.

Krepšininkas po traumos dar nėra sugrįžęs į savąjį ritmą. Matome, kad iš Dovio Eurolygoje dar kažkokio puolimo talento ir kūrėjo nepadarysi. Tai – gynybinis žaidėjas, bet ir gintis jaunam žaidėjui kiekvieną vakarą prieš elitinius varžovų gynėjus ne visada pavyksta.

#4 Lukas Lekavičius – 5

zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
zalgiris.lt nuotr./Lukas Lekavičius
8 tšk., 1 rez. perd., 3 kld., 6 naud. bal., 21 min.

Lukas Lekavičius nebuvo lyderis, kuris tempė komandą, bet du pataikyti tritaškiai buvo labai laiku. Vienas jų – pirmoje mačo pusėje, kai „Žalgiris“ strigo, antras – ketvirtajame kėlinyje.

Nematėme Luko firminių prasiveržimų ir floaterių.

„Žalgirio“ gynėjui gynyboje nebuvo lengva prieš Sh.Larkiną. Žinoma, prieš „Anadolu Efes“ žvaigždę apsiginti niekam nėra lengva, o šįkart Sh.Larkinas turėjo ir nedidelį ūgio pranašumą.

Situacija tokia, kad „Žalgiriui“ labai reikia L.Lekavičiaus. Jis turi žaisti svarbias minutes, bet Stambule jam sekėsi vidutiniškai.

#8 Kevarriusas Hayesas – 5,5

zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas
zalgiris.lt nuotr./Kevarriusas Hayesas
6 tšk., 6 atk. kam., 2 per. kam, 2 blk., 6 naud. bal., 19 min.

Dviprasmiška Kevarriuso Hayeso rungtynių pradžia. Jis pralaimėjo porą dvikovų veteranui Bryantui Dunstonui, bet pats puolime nusiėmė kelis kamuolius, o „Žalgiris“ rinko taškus antraisiais šansais.

Vidurio puolėjas vėl spinduliavo energija, vėl varžovus nubaudė įspūdingu bloku. Kaip gynybinis centras, K.Hayesas savo užduotis atliko.

Greitos K.Hayeso pražangos apribojo jo žaidimo laiką. Treneriui vėliau teko ieškoti sprendimų ir stumti Rolandą Šmitą į penktą poziciją.

Labai gaila, kad kai „Žalgiris“ vis dar kovojo dėl pergalės, o varžovai privertė I.Brazdeikį nusimesti kamuolį, K.Hayesas atliko prastą perdavimą. Ši klaida, po kurios sekė W.Clyburno dėjimas, iš esmės uždarė rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius