Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2023 04 01

Statistikos analizė: pergalė „Žalgirio“ galimybių nepadidino

Krepšinio klubų galimybes Eurolygoje statistiškai analizuojantis superkompiuteris po penktadienio rungtynių atnaujino savo prognozes – Kauno „Žalgirio“ galimybės patekti tarp 8 geriausiųjų ir dalyvauti atkrintamosiose varžybose dabar vertinamos 31 procentu.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prognozės pateikiamos įvertinus 50 tūkstančių galimų scenarijų.

„Žalgirio“ galimybės prasibrauti į atkrintamąsias prieš penktadienio rungtynes su „Valencia“ buvo vertinamos nežymiai geriau – 34 proc. Kauniečių galimybes sumažino faktas, kad ne tik jie penktadienį laimėjo prieš „Valencia“ 95:74, bet ir pagrindinė konkurentė Vitorijos „Baskonia“ nugalėjo Stambulo „Fenerbahče“ ekipą 92:69.

Baskų galimybės patekti tarp 8 stipriausiųjų prieš penktadienio rungtynes buvo vertinamos 69 proc., o dabar šis skaičius išaugo iki 79 proc.

„Žalgiriui“ reguliariajame sezone liko rungtynės namie su Tel Avivo „Maccabi“ ir mačas išvykoje su Miuncheno „Bayern“. Tuo metu „Baskonia“ laukia susitikimas namie su Vilerbano ASVEL ir kelionė į Graikiją, kurioje vyks akistata su turnyro lydere Pirėjo „Olympiakos“.

Be Kauno ir Vitorijos klubų, vietų atkrintamosiose varžybose dar nėra užsitikrinęs „Maccabi“ (tikimybė, kad tai įvyks vertinama 99 proc.), Belgrado „Partizan“ (99 proc.) ir „Fenerbahče“ (81 proc.), o nedideles viltis į jas prasibrauti tebeturi Stambulo „Anadolu Efes“ (9 proc.). Tai yra vieninteliai likę nežinomieji.

Superkompiuteris teigia, kad daugiausia šansų „Žalgiriui“ yra likti devintojoje vietoje (42 proc.). 22 proc. skiriami galimybei, kad K.Maksvyčio komanda liks dešimta, o 19 proc. – kad aštunta.

Teoriškai „Žalgiris“ dar gali pasiekti penktą lentelės vietą (0,9 proc.), o žemiausiai šalies krepšinio flagmanas gali nusmukti iki 11-osios pozicijos (4 proc.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius