-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 17

Išnervinęs F.Campazzo, R.Jokubaitis uždarė atkrintamųjų duris serbams

Fantastiškai svarbiausiomis akimirkomis rungtyniavęs Rokas Jokubaitis nukalė „Barcelona“ (19-10) ekipai pergalę Eurolygoje. Šarūno Jasikevičiaus treniruojama komanda namuose 85:79 (18:15, 22:21, 17:21, 28:22) parklupdė Belgrado „Crvena zvezda“ (12-17), kuri praktiškai atsisveikino su viltimis patekti į atkrintamąsias varžybas.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

„Barcelona“ trečiojo kėlinio pradžioje jau buvo atitrūkusi solidžiu dviženkliu skirtumu 50:39, bet trys Facundo Campazzo tritaškiai iš eilės atgaivino serbų viltis ir po trijų ketvirčių rezultatas buvo lygus – 57:57.

„Barca“ labai galingai pradėjo ketvirtąjį kėlinį, spurtuodama 12:2 ir vėl sugrąžindama atotrūkį tarp komandų – 69:59.

Bet „Crvena zvezda“ ir vėl prisikėlė. Įspūdingai rungtyniavusio F.Campazzo vedama Belgrado komanda dar sykį ištirpdė dviženklį katalonų pranašumą ir priartėjo iki 73:75.

Bet tada išaušo Roko Jokubaičio metas.

„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis
„Scanpix“ nuotr./Rokas Jokubaitis

Lietuvis prasiveržė ir pelnė dvitaškį su pražanga, o po F.Campazzo pataikyto tritaškio vėl ėmėsi iniciatyvos bei realizavo metimą iš vidutinio nuotolio – „Barca“ pirmavo 80:76.

Galiausiai, lietuvis dar atliko perdavimą laisvam Nikolai Kaliničiui, kuris smeigė tritaškį ir nutolino savo komandą iki 83:76.

Paskutiniai „Crvena zvezda“ bandymai išsigelbėti buvo nesėkmingi ir „Barcelona“ triumfavo.

Didelio Š.Jasikevičiaus pasitikėjimo sulaukęs R.Jokubaitis be keitimų žaidė paskutines 15 rungtynių minučių, o iš viso ant parketo praleido 23 minutes.

Per jas lietuvis pelnė 8 taškus (3/5 dvit., 0/2 trit., 2/2 baud.), atliko 8 rezultatyvius perdavimus, po kartą suklydo ir prasižengė bei surinko 12 naudingumo balų.

8 „asistai“ yra naujas Roko karjeros rekordas Eurolygoje – anksčiau jis buvo atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus.

Lietuvis antrajame kėlinyje sugebėjo išnervinti varžovų lyderį F.Campazzo. R.Jokubaitis saugodamas į užribį skriejantį kamuolį užtvėrė kelią argentiniečiui, kuris rėžėsi į mažeikiškį ir nuskridęs į užribį galva trenkėsi į švieslentę.

Nuo žemės greitai pakilęs „Crvena zvezda“ įžaidėjas puolė aiškinti teisėjui, jog R.Jokubaitis pažeidė taisykles, tuo tarpu pats lietuvis prišoko atsiprašyti argentiniečio. Vis dėlto pražanga „Barcelona“ gynėjas nebuvo nubaustas.

Iš viso šiose rungtynėse dalyvavo net trys Argentinos krepšinio žvaigždės – F.Campazzo, Luca Vildoza ir Nicolas Laprovittola. Jie prieš rungtynes šnekučiavosi „Palau Blaugrana“ rūmuose.

„Crvena zvezda“ po šių rungtynių praktiškai atsisveikino su viltimis žengti į atkrintamąsias varžybas. 12 pergalių likus penkiems turams turintis Serbijos klubas nebegali pasiekti 18 laimėjimų ribos, kuri greičiausiai bus minimali riba komandoms, norinčioms žaisti ketvirtfinalyje.

Savo ruožtu „Barca“ siekia užsitikrinti namų aikštės pranašumą. Šiuo metu katalonai su „Monaco“ dalinasi 3-4 vietas Eurolygoje.

„Barcelona“: Janas Vesely (8/16 dvit., 6 atk. kam.) ir Nikola Mirotičius (3/6 trit.) po 21, Tomašas Satoransky 13 (5 rez. perd.), Alexas Abrinesas 12 (4/5 trit.), Rokas Jokubaitis 8 (8 rez. perd.).

„Crvena zvezda“: Facundo Campazzo 24 (4/9 trit.), Filipas Petruševas 12 (6 atk. kam.), Luka Mitrovičius (6 atk. kam.) ir Benjaminas Bentilas (7 atk. kam.) po 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius