-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 01 04

Susikrimtęs Šaras – apie sunkų „Žalgirio“ laikotarpį, mistinį faktorių ir teisėjų darbą

Teisėjams „Žalgirio“ arenoje reikėjo apsaugos. Šaras apsaugą jau turėjo. Darius Maskoliūnas net į orą pakėlė „Žalgirio“ trenerį toliau nuo teisėjų, nes, atrodė, šiems tuoj kils pavojus gyvybei skyrus techninę pražangą. „Žalgirio“ arenoje penktadienio vakarą išvydome įsiutusį Šarūną Jasikevičių, bet jo įtūžį kėlė ne tik arbitrų švilpukai. „Žalgiris“ krito 79:84.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Šventės jau baigėsi, bet „Žalgiris“, atrodo, neišdalijo visų po Kalėdų eglute užsilikusių kalėdinių dovanų.

Jas išpakavę CSKA krepšininkai rado patogius metimus į „Žalgirio“ krepšį. Puolime atkovoti kamuolį, rodėsi, buvo paprasčiau, nei nukabinti žaisliuką nuo eglutės.

„Žaidžiate tik 50 proc. savo energijos. Ne su tokiu intensyvumu, kuriuo galima tikėtis laimėti rungtynes“, – visą minutės pertraukėlę nebyliai braižęs derinius, jos pabaigoje žaidėjams tik leptelėjo Šarūnas Jasikevičius.

Netrukus jis susinervinęs griebėsi ir už veido, ir už kaktos. Tokį nedrausmingą, neryžtingą ir neenergingą „Žalgirį“, kaip pirmoje pusėje, jis matė seniai. Ir toks „Žalgiris“ neturėjo šansų mesti iššūkio išėjimo sunkiame pralaimėjimų ruože ieškojusiam CSKA 34:44.

Bet „Žalgirio“ rūbinėje, ko gero, Šaras turėjo magišką burtų lazdelę, kuria pamojavęs pakeitė žalgiriečių žaidimą.

Na, pirmiausia pakeitė gynybą, kai drausmingai pradėję keistis dengiamaisiais, žaliai balti po pertraukos paliko svečius nežinioje. Bet magiškai pasikeitė ir žalgiriečių fiziškumas.

Kartais „Žalgiriui“ ir sekėsi, kai CSKA lyderiai nesumetė neblogų metimų, bet vienas kitas laisvesnis šeimininkų tritaškis, vienas kitas perimtas kamuolys, ir arenoje jau kilnojosi stogas – Šaro auklėtiniai atsidūrė priekyje 53:52.

„Žalgiris“ jau laikė varžovą savo kišenėje, bet į žaliai baltų žaidimą grįžo dvejonės puolime, varžovai pataikė sudėtingus metimus, o dėl kai kurių švilpukų strategas turėjo ilgų pokalbių su arbitrais prie šoninės linijos.

Nenoriu gauti baudos (už teisėjų kritiką). Geriau jau Rimo Kaukėno paramos fondui skirti pinigus. Žinau, kad jis jais pasirūpins iš širdies.

Šaras smarkiai nusikeikė, kai CSKA paskutinę minutę sėkmingai apsigynė ir kitoje aikštės pusėje baudų metimais įtvirtino 4 taškų pranašumą.

„Žalgiris“ vėl buvo labai arti pergalės prieš CSKA, bet vėl pritrūko vos kelių taškelių.

„Pirmiausia, noriu padėkoti fanams, kurie jau seniai išpirko bilietus į šias rungtynes, – spaudos konferencijoje tarė Šaras ir susimąstė. – Tai mums dar vienas sunkus pralaimėjimas, kuris dar kartą parodo, kad galime kautis su visais su visomis mūsų problemomis. Kažkiek esu nepatenkintas, nes jautėsi, kad komanda... Nežinau, kažko laukė. Ko jie laukė, nežinau.

Gal mes blogai tvarkėme treniruočių procesą per šventes. Bet komanda išėjo į aikštę tikrai su tokiu vaizdu, kad CSKA buvo daugiau motyvuota. Ir tai mane nuvylė.

Komanda pradėjo žaisti solidžiau. Ne tai, kad labai gerai, bet solidžiau.

Kažkiek gynyba besikeičiant gynėjais mus išgelbėjo, o gale viską lėmė detalės. Ir detalės buvo ne į mūsų naudą.“

Sunkus laikotarpis. Bet nenoriu, kad komanda lauktų. Noriu, kad jie išeitų ir pasiimtų tai, kas yra jų.

– Kas nepavyko gale, kai jau buvote priekyje, bet neišlaikėte persvaros?

– Manau, Hackettas pataikė sunkius metimus. Šiuo metu jis demonstruoja tikrai gerą formą. Buvo visko.

– Pirmoje pusėje Waltono išėjimas buvo sunkus, bet, atrodo, po pertraukos su juo įvyko spurtas. Gal jis pakeitė žaidimą?

– Net nežinau, ką atsakyti. Norisi palaikyti savo žaidėją, norisi būti atviram. Galvoju, daug ką mes šiemet galime daryti geriau, bet nedarome.

Tai, ko gero, yra mano kaltė. Reikia kažkokių daugiau sprendimų. Iš kitos pusės, su visomis problemomis mūsų situacija nėra jau tokia bloga.

Kaip kovojame su tokiomis komandomis turėdami tik kelis žaidėjus, man irgi yra mistika. Bet tai yra temos, kuriomis bendraujame trenerių kambaryje, ir šitos, kuriomis jums atsakinėju.

VIDEO: D.Waltono versija, kodėl pralaimėjo „Žalgiris“

Sunkus laikotarpis. Bet nenoriu, kad komanda lauktų. Noriu, kad jie išeitų ir pasiimtų tai, kas yra jų.

Gal dabar nedėkingas momentas, bet mes vis įrodome, jog tikrai galime. Tik kai ko mes nepadarome.

Šiandien iš pat pradžių pasijautė, kad 3-4 situacijose kamuolys mūsų, bet varžovas atima kamuolį, įmeta tritaškį. Tai yra dovanos. O, galvoju, gale CSKA žaidė agresyviau nei mes.

VIDEO: Marius Grigonis: „Mušamės ne tik su CSKA, bet gale krentam mes“

– Jūsų nuomone, ar pabaigoje pražanga prieš Clyburną buvo nesportinė?

– Nežinau... Reikia pažiūrėti video.

– Ar nustebino, kodėl tada nežiūrėjo pakartojimo? Ką sakė teisėjai?

– Jie nieko neaiškina.

– Ką su teisėjais diskutavote po finalinės sirenos?

– Tegul tai lieka tarp mūsų. Pinigų jiems už dyką niekas nedalins. Nenoriu gauti baudos. Geriau jau Rimo Kaukėno paramos fondui skirti pinigus. Žinau, kad jis jais pasirūpins iš širdies.

VIDEO: Edgaras Ulanovas po pralaimėjimo CSKA: „Prieš Stambulą dar laukia „Neptūnas“
VIDEO: „Eurolygos diena“: Jonas Kazlauskas įvertino Kauno „Žalgirio“ pasirodymą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius