Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 17

Paskutinių minučių trileris – su rusiška pabaiga: „Žalgiris“ krito prieš CSKA

Kauno „Žalgiris“ (5-4) kovėsi pavyzdingai prieš vieną grėsmingiausių varžovų Eurolygoje, tačiau neatsilaikė. Greitai su pražangų problema susidūrę Martino Schillerio auklėtiniai tuščioje namų arenoje 78:87 (17:26, 21:19, 20:21, 20:21) krito prieš Maskvos CSKA (6-3).

Prieš rungtynes, per pertrauką ir po finalinės sirenos karščiausių įvykių aptarimą galėjote žiūrėti 15min laidoje „Karšom pėdom“.

Rungtynes itin sėkmingai pradėjo CSKA vienas lyderių Darrunas Hilliardas, kuris per mažiau nei pusę kėlinio suvertė 10 taškų. „Žalgirį“ mačo pradžioje gelbėjo Mariaus Grigonio tritaškiai. Skaudų dūrį kauniečiams paskutinę ketvirčio akimirką smeigė Mike’as Jamesas, pataikęs sudėtingą tritaškį. Po pirmų 10-ties minučių CSKA buvo priekyje 26:17.

Jau pačioje antrojo kėlinio pradžioje Maskvos klubas įgijo ir dviženklę persvarą, o „Žalgirio“ gynyba plaukiojo ir leido varžovams kurtis geras progas pasižymėti. Laimei, žalgiriečiai atkuto gynyboje, kas leido patogiau išeiti į taip mėgstamas greitesnes atakas. Spurtas 8:0 leido Lietuvos čempionams priartėti prie maskviečių ir į didžiąją pertrauką išeiti geresnės nuotaikos – 38:45.

Jau pačioje trečiojo kėlinio pradžioje M.Grigonis ėmėsi už galvos – jis užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą ir sėdo ilgam ant suolo, vėliau prie jo prisijungė ir Martinas Gebenas. Joffrey Lauvergne’as nerado sau vietos aikštėje, bet „Žalgiris“ laikėsi per gan kovinį atstumą – prieš lemiamą 10-ties minučių atkarpą atsiliko 58:66.

Ketvirtajame kėlinyje CSKA laikė gan saugų pranašumą, kuris svyravo aplink 10-ties taškų ribą, bet, likus žaisti keturias minutes, „Žalgiris“ jungė aukštesnę pavarą – po atkarpos 7:0 iš varžovų pranašumo buvo likę vos du taškeliai (74:76).

Deja, bet individualiu meistriškumu rėmęsi ir sunkius tritaškius pataikę svečiai iš Rusijos ištraukė pergalę Kaune.

Marius Grigonis, nors ir anksti prisirinko pražangų, tačiau spėjo per 22 minutes pelnyti 19 taškų (5/6 trit.), taip pat jis atkovojo 4 kamuolius, išprovokavo 7 pražangas ir surinko 24 naudingumo balus.

M.Jamesas sužaidė karjeros rungtynes. Amerikietis pelnė 27 taškus (3/5 dvit., 5/6 trit., 6/6 baud. met.), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, išprovokavo 6 pražangas ir užbaigė mačą turėdamas 32 naudingumo balus savo sąskaitoje.

VIDEO: Nesustabdomas? Mirtini M.Jameso dūriai į „Žalgirio“ krepšį

Įdomu tai, kad „Žalgiris tritaškius (10/19 – 53 proc.) metė taikliau nei dvitaškius (15/30 – 50 proc.).

CSKA realizavo 56 proc. dvitaškių (19/34) ir 44 proc. tritaškių (12/27).

Ši Eurolygos savaitė yra dviguba – penktadienį „Žalgiris“ Milane susikaus su „Olimpia“.

„Žalgiris“: M.Grigonis 19 (5/6 trit., 7 išpr. praž., 24 naud. bal.), Th.Walkupas 10 (7 rez. perd., 5 kl.), A.Rubitas 9, J.Lauvergne'as ir R.Jokubaitis (5 rez. perd., 4 kl.) po 8, N.Hayesas 6, A.Milaknis ir M.Gebenas po 5, L.Lekavičius 4, P.Jankūnas (6 atk. kam.) ir S.Vasturia 2.

CSKA: M.Jamesas 27 (3/5 dvit., 5/6 trit., 6/6 baud. met., 5 rez. perd., 6 išpr. praž., 32 naud. bal.), W.Clyburnas 13, D.Hilliardas 12, N.Milutinovas 8 (7 atk. kam.).

VIDEO: Pražanga ar ne? P.Jankūnas prajuokino Eurolygos komentatorių
VIDEO: „Karštom pėdom“: Po sirenos. Išvados po „Žalgirio“ nesėkmės, kritika ir rungtynių apžvalga
„Žalgiris“ STATISTIKA CSKA
15/30 (50 proc.) Dvitaškių pataikymas 19/34 (56 proc.)
10/19 (53 proc.) Tritaškių pataikymas 12/27 (44 proc.)
18/20 (90 proc.) Baudų metimų pataikymas 13/17 (77 proc.)
28 Atkovoti kamuoliai 28
19 Rezultatyvūs perdavimai 15
6 Perimti kamuoliai 7
1 Blokuoti metimai 2
14 Klaidos 9
24 Pražangų skaičius 24

Rungtynių eiga. Kauno „Žalgiris“ – Maskvos CSKA (17:26, 21:19, 20:21, 20:21)

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA

Likus 1 sek. Dar viena klaida ir dar vienas M.Jameso tritaškis. Viskas.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Gal jau metas Mike'ui Jamesui instagramo paskyrą persivadinti į „Žalgirio budelis“?

Likus 19 sek. „Žalgiris“ neužpuolė, M.Jamesas sumetė baudas, kauniečių atsilikimas jau atrodo per didelis – 78:84.

Likus 42 sek. M.Jamesas smeigė tritaškį, M.Schileris prašo pertraukėlės, jo komanda atsilieka – 78:82.

39 min. R.Jokubaitis nesuklydo nuo baudų metimų linijos (76:79), P.Jankūnas taip pat – 78:79.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

„Marcusai Brownai, ateinu tavęs“. Tokius žodžius turbūt ištartų Marius Grigonis, jei tik jam dabar rūpėtų istorinė statistika, o ne karštų rungtynių baigtis. Pataikęs 34-ą baudos metimą iš eilės jis per visą „Žalgirio“ istoriją Eurolygoje nusileidžia tik vienam smagiausių Kauno klubo snaiperių, kuris prieš daugiau nei dešimtmetį sumetė net 55 metimus iš eilės.

38 min. R.Jokubaitis kerpa pranašumą iki vos dviejų, bet tada W.Clyburnas įkratė tritaškį.

37 min. Ačiū, Thomasai, apie tai ir buvo ankstesnis sakinys. Trys Th.Walkupo taškai, M.Grigonis pridėjo du baudų metimus – 72:76.

36 min. Na, jei norime galvoti apie pergalę šiandien, reikėtų kilti į lemiamą šturmą – 67:76.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Marius Grigonis, matyt, neprijaučia rusams. Į Maskvos srities „Chimki“ krepšį jis suraitė penkis tritaškius, o tiek pat jau išrašė ir Maskvos CSKA komandai. Penki tritaškiai yra kauniečio karjeros rekordas.

35 min. Koks svarbus M.Grigonio tritaškis – 67:74.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Kodėl Augustine'as Rubitas dar sėdi ant suolo?

33 min. W.Clyburnas, deja, bet pataiko sunkų tritaškį, dar vieną tolimą šūvį paleidžia M.Jamesas. Deja, atsilikimas vėl didėja iki aštuonių – 64:72.

32 min. J.Lauvergne'as pelno keturis taškus iš eilės, skirtumas mažėja – 62:66.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Seniai mačiau tokį ant J.Lauvergne'o įpykusį Martiną Schillerį – beje, ne pirmą kartą šį vakarą. Supykęs ant prancūzo, kad CSKA nuo jo galvos nuėmė dar vieną kamuolį puolime, austras rėkdamas iš vietos kėlė Martiną Gebeną. Bet sėkmingas JoJo epizodas gynyboje ir puolime įmestas dvitaškis pasodino lietuvį atgal į vietą suolo viduryje.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 58:66

30 min. J.Lauvergne'as išbėgo parsinešti kavos gynyboje, J.Bolomboy'us lengvai krovė iš viršaus.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Šiandien Joffrey Lauvergne'as yra silpnoji „Žalgirio“ grandis.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Nežinau, ar gerai girdisi per televizorių, bet ant abiejų komandų suolo vyksta karantininiai chorų karai. „Žalgiris“ kabinasi į favoritą ir įsitempusi CSKA tą jaučia. Nors žalgiriečių gynyba vėl dirba antirekordiniu ritmu, puikus „Žalgirio“ pataikymas (11/22 dvit. ir 8/13 trit.) leidžia laikytis rungtynėse.

26 min. Gražus R.Jokubaičio reidas po krepšiu – 52:57.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

CSKA visoje Eurolygoje išmeta daugiausiai baudų metimų ir tik „Baskonia“ išprovokuoja daugiau pražangų nei maskviečiai. Šiuos sausus skaičius „Žalgiris“ junta savo kailiu, nes jau trečiojo kėlinio pradžioje du žalgiriečiai turi po keturias, o du – po tris pražangas.

25 min. Milas smeigia tritaškį! Labai reikalingas metimas – 50:54.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Marius Grigonis negali padėti komandai aikštėje, bet beveik kaip „Green White Boys“ narys, tik su rankšluosčiu rankoje vietoj šaliko, neduoda ramybės suolo gale. „Žalgirio“ lyderis nuolat diriguoja komandos draugams komunikuodamas dėl veiksmų gynyboje ir pirmas kyla nuo kėdės po gerų epizodų. Visai kita komandos energija ir atsidavimas žaidimui, nei matėme Tel Avive.

24 min. M.Gebenas irgi gauna ketvirtąją asmeninę pražangą. Oi kiek gali būti problemų šiandien...

23 min. Gal ir nebloga kėlinio pradžia, tačiau viską apkartino ketvirta M.Grigonio pražanga – 43:49.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

CSKA visoje Eurolygoje išmeta daugiausiai baudų metimų ir tik „Baskonia“ išprovokuoja daugiau pražangų nei maskviečiai. Šiuos sausus skaičius „Žalgiris“ junta savo kailiu, nes jau trečiojo kėlinio pradžioje du žalgiriečiai turi po keturias, o du – po tris pražangas.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Marius Grigonis griebiasi už galvos ant suolo ir riebiai nusikeikia taip, kad CSKA žaidėjai iš Rusijos turėjo gerai viską suprasti. Lietuvis vos per pusantros minutės užsidirba dvi greitas pražangas ir su keturiomis sėda ant suolo. Schilleris mato, kad CSKA toliau karaliauja po „Žalgirio“ lenta ir meta į aikštę aukštesnį penketą su Hayesu trečioje pozicijoje.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Jeigu mes laukėme M.Schillerio reakcijos, tai vienokią ar kitokią ją pamatėme. Pakeistas starto penketas su Jankūnu ketvirtoje pozicijoje, trečioje pozicijoje atkarpomis pabandytas Hayesas, CSKA porą kartų nustebinusi retai Europoje taikoma zoninė gynyba 1-3-1, o kėlinio pabaigoje puikiai suveikė Roko Jokubaičio veržlumas su Augustine'o Rubito atšokimais prie tritaškio linijos centro pozicijoje. Smagu matyti „Žalgirį“ nagais besikabinantį į Maskvos mešką.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 38:45

20 min. Po dviejų kėlinių su 11 taškų „Žalgirio“ gretose rezultatyviausias Marius Grigonis, CSKA komandai 10 taškų pelnęs Darrunas Hilliardas. Beje, išskirti reiktų Roką Jokubaitį, kuris jau išdalino 5 rezultatyvius perdavimus.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Padėkos diena JAV bus švenčiama tik kitą savaitę, bet žalgiriečiai Rokui Jokubaičiui gali dėkoti jau šįvakar. Rokas jau išdalino penkis rezultatyvius perdavimus ir užkūrė stagnavusį „Žalgirio“ puolimą, kuriam kaip tik ir reikėjo tokios jo kibirkštėlės.

19 min. Dar vienas N.Hayeso tritaškis! Spurtas jau 8:0, o rezultatas – 37:42.

18 min. N.Hayesas smeigia tritaškį ir pagaliau geresnė „Žalgirio“ atkarpa abiejose aikštės pusėse – 34:42.

17 min. R.Jokubaitis išprausė puolime D.Hilliardą ir pelnė kūrybingus taškus. Gražu, bet visą tą grožį braukia T.Šengelios tritaškis, į kurį netrukus atsako M.Grigonis – 29:42.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Hayeso trečio numerio eksperimentas truko minutę. Hayesas ant suolo – iškart CSKA atsakas su Willu Clyburnu prieš Roką Jokubaitį po krepšiu. Sutraukta dviguba gynyba ir rezultatyvus Antonovo slalomas po krepšiu. Po poros atakų – Clyburnas ramiai nugara į krepšį prieš Roką Jokubaitį. Kaip ir galėjom numanyti, ar ne?

14 min. Th.Walkupas smeigia tritaškį ir kiek žadina „Žalgirio“ puolimą – 22:32.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Visą sezoną laukėme Nigelo Hayeso išbandymo trečioje pozicijoje, kuri taip skaudina „Žalgirį“, tačiau amerikietis šiame eksperimente sudalyvavo vos minutę. Rokas Jokubaitis keičia Paulių Jankūną, o Willo Clyburno prasiveržimą praleidęs N.Hayesas grįžta į sau įprastą ketvirtąją poziciją.

12 min. Kol kas „Žalgirio“ gynybą ištampyti CSKA sekasi labai gerai. Per lengvai. Kauniečiai jau atsilieka dviženkliu skirtumu – 17:28.

11 min. Panašu, kad S.Vasturia ginsis prieš M.Jamesą. Stiprybės, Steve'ai.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – CSKA 17:26

10 min. M.Jamesas pakabino kamuolį virš krepšio J.Bolomboy'ui, kuris krauna iš viršaus. A.Rubitas nuo baudų metimo linijos skirtumą apkarpė. Deja, M.Jamesas dar įleido tritaškį su sirena.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

„Žalgiris“ iki šių rungtynių buvo daugiausiai taškų per pirmąjį kėlinį praleidžianti Eurolygos komanda – vid. 21,8 tšk. CSKA perlipo ir šį barjerą, priskrudinusi 26 taškus. Kažin, kuris nokdaunas buvo stipresnis – Gebeno alkūnės Hayesui ar CSKA pirmojo kėlinio „Žalgiriui“? Hayesas pakilo nuo žemės ir atsistojo nuo kojų. Tikėkimės, atsistos ir žalgiriečiai.

Paskutinėmis kėlinio sekundėmis M.Gebenas netyčia užvažiavo į veidą N.Hayesui.

8 min. Labai gražiai R.Jokubaitis surado A.Rubitą, kuris meta tiksliai iš vidutinio nuotolio – 15:18.

7 min. M.Grigonis imasi iniciatyvos ir tai duoda vaisių, jis jau pelnęs 8 taškus – 12:16.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Nikola Milutinovas kol kas yra didžiulė problema „Žalgiriui“. Ilgarankis centras jau atsilaikė prieš Joffrey Lauvergne'as vienas prieš vieną, bent dusyk sustabdė prasiveržti bandžiusius gynėjus, o kelis sykius du prieš du situacijose spėjo sugrįžti ir prie J.Lauvergne'o. Serbas praktiškai įšaldė žalgiriečių puolimą per pirmas šešias minutes, gelbėjo tik Mariaus Grigonio tritaškiai.

6 min. Jau 10 taškų D.Hilliardo sąskaitoje, „Žalgiris“ turi problemų – 7:14.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Kur Mike‘as Jamesas? Jei Martinas Schilleris yra nuspėjamas treneris, kuris visose rungtynėse, išskyrus dvikovą Mytiščiuose be Joffrey Lauvergne‘o, išstatė tą patį startinį penketą, tai Maskvos CSKA gretose visus mačus starto penkete šį sezoną pradėjo vienintelis rusas Nikita Kurbanovas. Mike‘o Jameso ir Willo Clyburno duetas įprastai kyla nuo suolo, o to galime tikėtis jau po šios reklaminės minutės pertraukėlės.

4 min. D.Hilliardas smeigė pirmą savo tritaškį šiandien, dvitaškį pataikė J.Lauvergne'as. Kauniečiai atsilieka – 7:9.

3 min. Baudų metimais S.Vasturia išvedė šeimininkus į priekį – 5:4.

2 min. Pirmos CSKA atakos buvo sėkmingos, „Žalgirio“ taškų sąskaitą tolimu šūviu atidarė M.Grigonis – 3:4.

Komandų starto penketai:

„Žalgiris“: Thomasas Walkupas, Marius Grigonis, Steve'as Vasturia, Paulius Jankūnas, Joffrey Lauvergne'as.

CSKA: Darrunas Hilliardas, Danielis Hackettas, Tornikė Šengelia, Nikola Milutinovas, Nikita Kurbanovas.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Paulius Jankūnas pirmą kartą šį sezoną stoja į startinį penketą. Štai toks Martino Schillerio priešnuodis prieš Tornikę Šengeliją.

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Keistas momentas prieš rungtynių pradžią. Žalgiriečiai kaip ir išsirikiavo sugiedoti himną. Tai buvo neatsiejama „Žalgirio“ rungtynių Eurolygoje tradicija. Bet susižvalgę su klubo komunikacijos skyriaus darbuotojais ir įsitikinę, kad himno nebus, pagūžčioję pečiais žaidėjai susibūrė prie Martino Schillerio kėdės ir jo nurodymų derinių lentoje.

Rokas Pakėnas Rokas PAKĖNAS, 15min žurnalistas

Žurnalistų sektorius tikėjimu ir pozityvu prieš Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA mūšį tikrai nespinduliuoja. Pastaruoju metu Martino Schillerio kareivėliai savoje aikštelės pusėje yra varpomi kiekvieno varžovo, o antradienio vakarą Nemuno saloje lankosi antra pagal rezultatyvumą Eurolygos komanda (vid. 81,8 tšk.). Ryškiausia CSKA žvaigždė yra po 16,4 taško renkantis Mike‘as Jamesas, tačiau labiausiai prisibijau 2019-ųjų metų Eurolygos finalo ketverto MVP Willo Clyburno. Nuo suolo kylantis lengvasis krašto puolėjas po sunkios traumos grįžo būdamas puikios formos, vidutiniškai rinkdamas po 17,3 taško. Tai skambus pavojaus varpas „Žalgiriui“, kuris trečioje pozicijoje pagaliau privalo išmėginti Nigelą Hayesą.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas

Rytoj kaip tik sueis ketveri metai nuo rezultatyviausių Pauliaus Jankūno rungtynių Eurolygoje. Tuos 30 taškų su 37 naudingumo balais kapitonas suvertė ne bet kam, o būtent į Maskvos CSKA krepšį. Gal žaisdamas 20-ąsias ir, galimai, priešpaskutines rungtynes prieš amžiną „Žalgirio“ varžovą Paulius prisimins jaunystę ir dar primėtys vidutinio nuotolio metimų?

Donatas Urbonas Donatas URBONAS, 15min žurnalistas

Marius Grigonis likus valandai iki rungtynių pozuoja fotografams su mėnesio MVP statulėle. Su CSKA reikės MVP jo formos. O Martinas Schilleris per apšilimą asistuodamas aukštaūgiams rodo judesiukus su kamuoliu prieš Paulių Jankūną. Tik nekaltas priminimas, kad treneris už „Žalgirio“ kapitoną vyresnis tik 2 metais.

Likus 1:30 val. Marius Grigonis į „Žalgirio“ areną atvyko pasipuošęs marškinėliais, ant kurių puikuojasi mielas meškutis. Tikėkimės, kad aikštėje Marius virs liūtu.

VIDEO: „urBONUSas“: aliarmas M.Schilleriui, „Ryto“ įdomybės ir nemokami pasiūlymai TOP3 klubams
VIDEO: „urBONUSas“: T.Masiulis – Šaro SMS per debiutą Eurolygoje ir „Žalgirio“ sistema Barselonoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius