Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 01 09

Šventąją „Fenerbahče“ trejybę įvardinęs Šaras: „Esame arba komanda, arba nulis“

Šarūnas Jasikevičius dar vėlų antradienio vakarą spaudos konferencijoje „Žalgirio“ arenoje ieškojo skaudaus pralaimėjimo priežasčių, o jau šįryt lipo į lėktuvą skrydžiui į Stambulą.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Lietuvos čempionai savo žiūrovų akivaizdoje dvigubą savaitę pradėjo skaudžiu pralaimėjimu „Anadolu Efes“ ekipai 58:79.

Toli gražu ne lengvesnės užduotys Šaro ir jo auklėtinių laukia ketvirtadienį, mat „Žalgirį“ Stambule priims „Fenerbahče“ klubas.

O turkai gali būti kaip reikiant įpykę, mat antradienį taip pat pralaimėjo. Željko Obradovičiaus auklėtiniai Maskvos priemiestyje per pratęsimą 78:84 krito prieš „Chimki“.

Tai buvo vos antroji „Fenerbahče“ nesėkmė per 17 susitikimų. Turkai vis dar rikiuojasi pirmoje turnyro lentelės vietoje. „Žalgiris“ su 7 pergalėmis ir 10 pralaimėjimų yra 11-oje vietoje.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Rungtynių akimirka

Tikėtina, kad „Žalgiris“ į kovą su Eurolygos finalininkais jau stos atsinaujinęs. Vakar nuo atsarginių suolo mačą stebėjęs Deonas Thompsonas turėtų vilktis nebe kostiumą, o sportinę aprangą ir kompensuoti komandos netektis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deonas Thompsonas

Rimtos netektys yra dvi: operaciją iškentęs Antanas Kavaliauskas, nežaisiantis 5 savaites, ir Leo Westermannas, kuris dėl kelio traumos be krepšinio bus dar apie mėnesį.

Tačiau formos dar nėra įgavęs ir Paulius Jankūnas, sunkiai aikštėje kol kas sekasi Laurynui Biručiui.

„Fizinis kontaktas, tritaškiai ir Sloukas, manau, yra pagrindiniai dalykai“, – trumpai ir aiškiai tris pagrindinius varžovų ginklus išvardino Š.Jasikevičius.

Fizinis kontaktas, tritaškiai ir Sloukas, manau, yra pagrindiniai dalykai

– Ar „Fenerbahče“ pralaimėjimas „Chimki“ klubui gali būti nepalankus „Žalgiriui“, nes varžovai bus susitelkę? - žurnalistai Kauno oro uoste paklausė Š.Jasikevičiaus.

– Čia reikia klaust varžovų, mes turime galvoti apie save.

– „Fenerbahče“ turėjo ilgą 12-kos pergalių seriją, vakar pralaimėjo tik po pratęsimo. Ar galima sakyti, kad jie demonstruoja geriausią žaidimą Europoje?

– Jei jie gali pralošti „Chimki“, tai velnias žino. Sezonas yra ilgas, Eurolygoje bet kuri komanda gali aplošti bet kurią ir tai jau yra įrodyta. Mes irgi važiuojame su idėja, kad galime aplošti bet ką.

Jei jie gali pralošti „Chimki“, tai velnias žino

– Vakar Obradovičius sakė, kad kamuolys nejudėjo, kad nepavyko prie gynybos prisitaikyti. Kaip reikia įvelti „Fenerbahče“ į tokią situaciją?

– Daug keistis, kaitalioti gynybos sistemas, kad prie vienos nepriprastų ir nesijaustų komfortabiliai. Kontroliuoti pagrindinius žaidėjus, ypač Slouką, ir kovoti, kovoti, kovoti.

– Kokia D.Thompsono tikimybė žaisti?

– Pažiūrėsim šį vakarą, kaip jis atrodo, šiaip jis dar neturėjo nei vienos treniruotės su komanda. Bandysim kažkiek jį įvesti į gynybinę ir puolimo sistemas. Nemanau, kad galima iš jo tikėtis kažkokių stebuklų. Kažkiek, manau, žais. Žiūrėsim, kiek.

– Kas „Žalgiryje“ yra geriausiai pasiruošęs atlaikyti krūvį, daugiausiai naudos duoti?

– Visi. Žalgiris visada buvo komandiška komanda, reikia viską daryti komandiškai. Vakar ir buvo pagrindinis akcentas, kad viską darėm po vieną. Neturim nei vieno tokio talentingo žaidėjo kaip Jamesas ar Švedas, kurie gali išspręsti reikalus po vieną. Mes esame arba komanda, arba nulis.

VIDEO: Š.Jasikevičiaus komentarai prieš rungtynes su Stambulo „Fenerbahce“ komanda

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius