Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

T.Parkeris nusivylė G.Pozzecco: „Jis atsisakė trauktis ir tyčia laukė, kol ASVEL jį atleis“

Vilerbano ASVEL ekipos savininkas Tony Parkeris paaiškino, kodėl net po pergalės prieš Kauno „Žalgirį“ atleido italą Gianmarco Pozzecco.
Gianmarco Pozzecco
Gianmarco Pozzecco / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Duodama interviu didžiausiam šalies sporto dienraščiui „L'Equipe“, Prancūzijos krepšinio legenda atvirai kritikavo Italijos specialistą.

„Dvi ar tris savaites žinojome, kad tai nebegali tęstis. Rizikavome pasirašyti sutartį su žmogumi, kurio nepažįstame ir kuris nebuvo pirmasis pasirinkimas. Norėjome Gordono Herberto, bet turėjome imti naują trenerį, nors rinkoje ir nebuvo daug pasirinkimų. Kai po dviejų savaičių jis man pasakė, kad nori siauresnės 11-12 žaidėjų sudėties, kad tikrai žais aštuoni ar devyni, ir kad Nando de Colo žais visose Prancūzijos čempionato rungtynėse, iškart žinojau, kad nieko gero nebus ir kad viskas tuoj baigsis. Nė vienas Eurolygos klubas taip nežaidžia. Nerealu ir tiesiog neįmanoma žaisti trejas rungtynes per savaitę su devyniais žaidėjais“, – savo nuomonę dėstė T.Parkeris.

Anot klubo vadovo, būtent trenerio mintis buvo atsisveikinti su Franku Jacksonu. G.Pozzecco taip pat norėjo atsisakyti Boriso Dallo paslaugų, bet tam paprieštaravo ASVEL savininkai.

T.Parkerio teigimu, italui vis sunkiau sekėsi rasti priėjimą prie krepšininkų, šie pradėjo juo nepasitikėti.

„Nesinori tokių trenerių, kurie nepaiso mūsų filosofijos. Turime jaunų žaidėjų ir privalome jiems suteikti šansą, turime su Mbaye Ndiaye, Noamu Yaacovu ilgalaikes sutartis“, – aiškino T.Parkeris.

ASVEL sumokės italui visą atlyginimą už šį sezoną.

„Esu labai, labai, labai nusivylęs jo darbu, jo vadovavimu komandai. Visų pirma man atrodo, kad jis pasidavė. Man nesuprantama, kaip po pusantro mėnesio taip galima pasiduoti. Tačiau sunkiais momentais pamatai tikrąjį žmogaus veidą. Dirbti toliau tapo nebeįmanoma ir tokiomis aplinkybėmis gėda laukti, kol būsi atleistas, užuot atsistatydinus. Jis tai darė tyčia“, – kritikavo T.Parkeris.

Anot prancūzo, jis ne kartą kalbėjosi su G.Pozzecco apie išsiskyrimą, bet treneris palikti Vilerbaną nenorėjo.

„Tai yra verslas ir jis nenorėjo palikti savo pinigų. Kitą dieną po pergalės prieš „Žalgirį“ galiausiai pasiekėme susitarimą. Laimei, reikės mokėti tik už šį sezoną, o ne kitus du metus, nes buvome į kontraktą įtraukę išlygą“, – kalbėjo T.Parkeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius