-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 25

Tik faktai: netikėtas „Žalgirio“ lyderis ir statistikos keistenybės

Kauno „Žalgiris“ nuo 2001-ųjų pralaimėjo 14 pirmųjų dvikovų Barselonos krepšininkams, tačiau pastaraisiais metais tendencijos ima keistis. Žalgiriečiai 81:75 nukovė „Barcelona“ Katalonijos sostinėje ir įsirašė antrąją pergalę per trejas pirmąsias rungtynes. Jei Eurolygos 16-os komandų formatą traktuosime kaip vieną didelį „Top 16“ etapą praeityje, tai žalgiriečiai jame nebuvo taip gerai startavę nuo 2004-ųjų, kai Kaune žaidė Arvydas Sabonis.
Aaronas White'as
Aaronas White'as / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Vasilije Micičius Barselonoje surinko 20 taškų ir 24 naudingumo balus. Abu šie rodikliai yra geriausi serbo karjeroje Eurolygoje.

V.Micičius atliko tiek rezultatyvių perdavimų (8), kiek visa likusi „Žalgirio“ komanda (8). Iki asmeninio Eurolygos rekordo 24-erių įžaidėjui pritrūko vieno rezultatyvaus perdavimo.

Aaronas White'as surinko 13 taškų ir 16 naudingumo balų. Jis yra vienintelis žalgirietis, šį sezoną visuose trijuose mačuose rinkęs dviženklius skaičius šiose kategorijose. Beje, pagal rezultatyvumą ir efektyvumą A.White'as su 13 taškų ir 16,7 naudingumo balo vidurkiu nusileidžia tik Pauliui Jankūnui (14,3 tšk., 24,7 naud. bal.).

„Žalgiris“ pataikė tik 60 procentų baudų (12/20). Su tokiu žemu baudų pataikymo procentu Šarūno Jasikevičiaus „Žalgiris“ dar nėra laimėjęs nė vienų Eurolygos rungtynių per jo trenerio karjerą. 2015-ųjų vasario 26-ąją, kai „Žalgiris“ palaužė Stambulo „Galatasaray“, kauniečiai laimėjo pataikę 50 proc. baudų (3/6).

VIDEO: Šaro emocijos po pergalės Barselonoje: „Turėjau malonų vakarą“

Iki rungtynių su „Žalgiriu“ namuose „Barcelona“ per keturis mačus įmesdavo vid. 99,5 taško. Žalgiriečiai vidurkį apkarpė net 24 taškais.

„Žalgirio“ vidurio puolėjas Brandonas Daviesas per dvejas pastarąsias Eurolygos rungtynes atkovojo 2 kamuolius. Iš viso jis žaidė 32 minutes.

„Žalgiris“ Barselonoje suklydo 9 kartus. Dvejų pirmųjų Eurolygos rungtynių vidurkis buvo 17.

Kevinas Pangosas surinko 16 taškų ir 12 naudingumo balų. Tai buvo jo rezultatyviausios ir naudingiausios rungtynės šį sezoną.

Paulius Valinskas šį sezoną Eurolygoje pelnė du pirmuosius savo taškus. Pasižymėti per tris mačus jam prireikė 9 bandymų. Beje, 191 cm ūgio „Žalgirio“ gynėjas išrašė pirmą savo karjeros bloką Eurolygoje.

VIDEO: V.Micičius: „Žinojau, kad galiu žaisti geriau“

Artūras Milaknis Barselonoje pataikė 1 tritaškį iš 4. Kol kas jo Eurolygos sąskaitoje tėra 2 tritaškiai iš 10.

Milas taip pat atkovojo 4 kamuolius – daugiausia šį sezoną ir gausiausiai Eurolygoje nuo sausio 10-osios.

Axelis Toupane'as pataikė 1 baudos metimą iš 5. Per 8 minutes Barselonoje jis prametė tiek, kiek iš viso buvo prametęs per visą savo karjerą Eurolygoje. Šiame turnyre žalgirietis yra sužaidęs 13 rungtynių.

VIDEO: E.Ulanovas išgyrė Š.Jasikevičiaus planą

Tai buvo tik ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė prieš „Barcelona“ per 24 tarpusavio akistatas. Beje, per pastaruosius trejus metus žalgiriečiai katalonus nugalėjo trečią kartą.

Paulius Jankūnas pelnė 4 taškus ir surinko 10 naudingumo balų. Dviženklį naudingumo balų skaičių kapitonas surinko šeštose rungtynėse iš eilės ir jau 22 mače iš pastarųjų 23.

P.Jankūnas keturiais taškais priartėjo iki septintos rezultatyviausių visų laikų Eurolygos žaidėjų sąrašo vietos. Aštuntas žalgirietis nuo septinto Jako Lakovičiaus atsilieka jau tik 16 taškų (2508).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius