Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 07

Treji metai nuo vieno didžiausių Lietuvos krepšinio skandalų: broliai Maciai sveikina Rudy

Lygiai prieš trejus metus Kauno „Žalgirio“ arenoje įvyko vienas didžiausių skandalų Lietuvos krepšinio istorijoje. 2013 metų kovo 7 dieną po Kaune vykusių Eurolygos rungtynių didžiausiais Lietuvos krepšinio gerbėjais save vadinantys broliai Nauris ir Normundas Maciai užpuolė Madrido „Real“ lyderį Rudy Fernandezą.
Naurio Maciaus „Facebook“ paskyroje patalpintas „linkėjimas“ Rudy Fernandezui
Naurio Maciaus „Facebook“ paskyroje patalpintas „linkėjimas“ Rudy Fernandezui / Facebook nuotr.

Tuomečio savininko Vladimiro Romanovo valdomas „Žalgiris“ aršiai kovėsi dėl patekimo tarp aštuonių stipriausių Eurolygos komandų.

Nuostabiame krepšinio spektaklyje kauniečiai vos vienu tašku (104:105) nusileido „Karališkajam klubui“, o Lietuvos pilietybę prieš porą savaičių gavę broliai Maciai po mačo trenkė R.Fernandezui.

Pirmadienį praėjo lygiai treji metai nuo Macių sukelto skandalo, tad vienas brolių nusprendė įamžinti „sukaktį“ linkėjimais savo paskyroje „Facebook“.

Kaip ir buvo galima tikėtis, viešai „Žalgirio“ klubo ir gerbėjų atsiprašinėję Maciai savo poelgį vis dar laiko teigiamu, nors tai LKL čempionams kainavo 25 tūkst. eurų.

„Broliai Maciai mums iki šiol yra pervedę lygiai nulį eurų“, – 15min sakė „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

Brolių Macių žinutė Facebook

Happy Birthday my friend!!!🇱󾓩󾟖󾌹󾮗󾮖󾍇󾍇Ⓑᖇᗩᒪiᑌkᗩi

Posted by Nauris Macius on Sunday, March 6, 2016

Incidento istorija

Vienas geriausių Ispanijos krepšininkų „Žalgirio“ sirgalių nemalonę užsitraukė Madride. Taškas į tašką vykusio susitikimo pabaigoje R.Fernandezas gavo techninę pražangą, kai metė kamuolį Darjušui Lavrinovičiui į galvą, o po to vos nesusimušė su Pauliumi Jankūnu.

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip R.Fernandezas iš pasalų griebia „Žalgirio“ senbuviui už kaklo. Į Kauną atvykęs ispanas viso mačo metu buvo nušvilpinėjamas, o einant į autobusą jį užpuolė Maciai.

Buvo pranešta, kad po vieno iš brolių smūgio R.Fernandezui buvo prakirsta galva.

Eurolygoje kilo tikras tarptautinis skandalas. Ispanijos spauda reikalavo griežtų sankcijų „Žalgiriui“, apie išpuolį pranešė net tarptautinis „Eurosport“ kanalas, Macių išpuolį viešai pasmerkė ir jų neva „gintas“ P.Jankūnas, o Kauno klubui grėsė milžiniška bauda.

VIDEO: Rudy Fernandezo išpuolis prieš lietuvių krepšininkus

Ekscentriškieji krepšinio sirgaliai po incidento teisinosi, kad R.Fernandezą užpuolė už jo pasisakymą, kad lietuviai yra komunistai.

Eurolyga „Žalgirio“ pagailėjo ir vietoj 100 tūkst. eurų baudos skyrė tik 25 tūkst. eurų. Brolius Macius turnyro vadovai iki gyvos galvos diskvalifikavo iš visų ULEB rengiamų varžybų.

Paramos fondą „Braliukai“ įkūrę verslininkai žadėjo surinkti „Žalgiriui“ skirtą 25 tūkst. eurų baudą, tačiau to nėra padarę iki šios dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius